«Αλλάζουμε» ή Copy paste? Συναντήσεις στις γειτονιές που δημιουργούν εντάσεις

Γράφει η Λένα Μαρκή

Όταν βλέπεις να αντιγράφουν τις ιδέες σου, όσο και να θέλεις να κινηθείς πολιτισμένα δεν μπορείς, σε πνίγει το δίκιο σου και θες να αντιδράσεις.

Έτσι φαντάζομαι αισθάνεται και ο Γιάννης Μυλωνάκης με την δημοτική του παράταξη «Αλλάζουμε» όταν παρακολουθούν πολιτικούς αντιπάλους να ακολουθούν τα δικά τους χνάρια.

Πιο συγκεκριμένα, παρακολουθήσαμε τον επικεφαλής των «Αλλάζουμε» με ένα δηκτικό δημόσιο σχόλιο να μιλάει για «αντίστοιχη πρωτοβουλία μιας άλλης δημοτικής παράταξης» όπου «Η ομοιότητα με τη δική μας πρωτοβουλία είναι κάτι παραπάνω από εμφανήςΚαταλογίζοντας μάλιστα στον πολιτικό αντίπαλο το γεγονός ότι “ως προηγούμενη δημοτική αρχή, είχαν επί 5 ολόκληρα χρόνια τη δυνατότητα να λύσουν πολλά από τα προβλήματα που ταλαιπωρούν την Αγία Παρασκευή“. Είναι γεγονός ότι μέσα από το aparaskevi-images.gr παρακολουθήσαμε την μεγάλη πρωτοποριακή δράση των «Αλλάζουμε» με τίτλο «Ακούμε τις γειτονιές» η οποία ξεκίνησε στις 28 Μαΐου 2022 και ολοκληρώθηκε μόλις πρόσφατα (7/11/22). Στη διάρκεια αυτή η παράταξη του Γιάννη Μυλωνάκη δημοσιοποίησε ένα ερωτηματολόγιο ζητώντας από τους κατοίκους κάθε περιοχής του Δήμου ξεχωριστά να απαντήσουν και παράλληλα στελέχη της παράταξης μαζί με τον ίδιο περπάτησαν τις γειτονιές ανιχνεύοντας τα προβλήματα των κατοίκων.

Λίγες ημέρες μετά (14/11/22) ο Γιάννης Σταθόπουλος και η «Νίκη των πολιτών» ξεκινούν τις δικές τους συναντήσεις στις γειτονιές εφαρμόζοντας κι αυτοί τη μέθοδο του ερωτηματολογίου και αναζητώντας τα προβλήματα. Οδηγώντας έτσι στέλεχος των «Αλλάζουμε» να γράψει πως «ο κος. Σταθόπουλος δεν μπορεί να βρει κάτι πρωτοποριακό και καινοτόμο και αντιγράφει (copy paste) την καμπάνια της παράταξής μας».

Είναι γεγονός πως οι «Αλλάζουμε» πρωτοπόρησαν με την ιδέα του ερωτηματολογίου ακολουθώντας, όπως πάντα, σύγχρονους τρόπους προσέγγισης των προβλημάτων που απασχολούν τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής. Εξάλλου με την τακτική του νεοτερισμού μας τράβηξαν την προσοχή άμα τη εμφανίσει τους στην πόλη. Και αν αυτοί είχαν μια καινοτόμο ιδέα, δεν σημαίνει, ότι οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις δεν μπορούν να ακολουθήσουν, θα μπορούσαν όμως και να εφαρμόσουν κάτι νέο και διαφορετικό. Γιατί με την επιλογή μιας πανομοιότυπης δράσης σαφώς και δεν κάνουν τη διαφορά, απλά δίνουν το πλεονέκτημα σε αυτόν που την πρώτο-διενήργησε και εν προκειμένω στο Γιάννη Μυλωνάκη.

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.