Απάντηση του Γιάννη Σταθόπουλου σε άρθρο του aparaskevi-images.gr για τις συναντήσεις στις γειτονιές

Μόλις λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση του άρθρου ««Αλλάζουμε» ή Copy paste? Συναντήσεις στις γειτονιές που δημιουργούν εντάσεις», το aparaskevi-images.gr και η αρθρογράφος Λένα Μαρκή έλαβαν απάντηση από τον επικεφαλής της «Νίκης των πολιτών», κ. Γιάννη Σταθόπουλο. Πριν διαβάσετε το κείμενο του κ. Σταθόπουλου θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής.

Κανείς δεν αποδίδει την πατρότητα των συναντήσεων στις γειτονιές στον κ. Μυλωνάκη. Παρόμοιες συναντήσεις έγιναν, γίνονται και θα γίνονται από όλες σχεδόν τις δημοτικές παρατάξεις προεκλογικά. Στο άρθρο αναφέρεται ξεκάθαρα η χρήση ερωτηματολογίου παράλληλα με τις συναντήσεις. Αναφέρεται χαρακτηριστικά «εφαρμόζοντας κι αυτοί τη μέθοδο του ερωτηματολογίου». Αυτή η διευκρίνιση υπάρχει και στο σχόλιο του κ. Διακογιάννη (μέλους των «Αλλάζουμε» και δημοτικού συμβούλου) μέσα στο άρθρο. Στη χρήση ερωτηματολογίου όντως πρωτοστάτης είναι ο κ. Μυλωνάκης. Σημαντικό δε είναι το χρονικό διάστημα μεταξύ των δράσεων των δύο συνδυασμών – μόλις μια εβδομάδα. Μπορεί να ήταν ατυχής συγκυρία, όμως η εντύπωση παραμένει η ίδια.

Να επισημάνω επίσης ότι το aparaskevi-images.gr, πέραν των σχολιασμών που κάνει, είναι “ανοικτό” και δίνει βήμα σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις να τοποθετηθούν και να ενημερώσουν τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής.

Το κείμενο του κ. Σταθόπουλου επ’ ακριβώς:

Αγαπητή κ. Μαρκή

Η Ανεξάρτητη Δημοτική μας Κίνηση «ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ Αγ. Παρασκευής» έκανε τέσσερις Συνελεύσεις γειτονιών (στον Άγιο Ιωάννη, στον Τσακό, σε Κοντόπευκο-Παράδεισο και στα Πευκάκια) από τη πρώτη στιγμή της δημιουργίας της. Οι συνελεύσεις αυτές ήταν ταυτοτικο στοιχείο της Κίνησης μας.

Το 2014, μάλιστα, διοργανώσαμε προεκλογικές συγκεντρώσεις πέραν των τεσσάρων γειτονιών, επιπλέον στον χώρο έμπροσθεν του «Κολυμβητηρίου» και στα Δασκαλικα του Τσακού.

Το ίδιο, ακριβώς, κάναμε και ως Δημοτική αρχή από την πρώτη χρονιά-2014.

Και τα πέντε χρόνια 2014-19 διοργανώσαμε Συνελεύσεις στις τέσσερις γειτονιές όπως προαναφέρθηκαν.

Επιπλέον, είχαμε καθιερώσει και τις Περιοδείες Δημάρχου που τις ανακοινώναμε κάποιες μέρες πριν γίνουν και αφορούσαν αρκετές γειτονιές πέραν των τεσσάρων.

Θυμίζω, επίσης, την διαδικασία Συμμετοχικού Προϋπολογισμού που ξεκινήσαμε για συγκεκριμένη περιοχή της Αγίας Παρασκευής με ειδική προς τούτο συνέλευση γειτονιάς.

Πρόσφατα οργανώσαμε μια τελείως διαφορετική δράση: Την Δευτέρα 14/11/22, με εκδήλωση μας στην οδό Κονδυλάκη (έξοδος του Μετρό στο Νομισματοκοπείο προς Αγία Παρασκευή) ξεκινήσαμε μια νέα προσπάθεια επικοινωνίας με τους πολίτες. Έχουμε «χωρίσει» την πόλη μας, για πρώτη φορά, σε πολύ μικρές γειτονιές και διοργανώνουμε συναντήσεις και διάλογο με τους κατοίκους.

Όχι πλέον σε 4 περιοχές αλλά σε πολύ πολύ περισσότερες,50 περίπου. Ο κύριος στόχος μας είναι να δώσουμε την δυνατότητα σε πολύ περισσότερους πολίτες να συναντηθούμε και να μιλήσουμε. Οχιά με περιοδείες (που κάναμε και πέρυσι σε δυο περιοχές), ούτε με μια συγκέντρωση ανά περιοχή όπως παλιά, αλλά δεκάδες μικρών συγκεντρώσεων.

Θα χρειαστούμε και την βοήθεια σας σε αυτή μας την προσπάθεια, για να πετύχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών και καλύτερες συνθήκες διαλόγου.

Με εκτίμηση

Γιάννης Σταθόπουλος

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.