Climathon AgiaParaskevi 2022: Ένας 24ωρος μαραθώνιος ιδεών για το κλίμα στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Στις 18 και 19 Νοεμβρίου 2022, στο ACG Events Hall

Ένας 24ωρος μαραθώνιος ιδεών για το κλίμα, το Climathon, έρχεται στις 18 και 19 Νοεμβρίου 2022 στην Αγία Παρασκευή από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος,  τον Δήμο Αγίας Παρασκευής και το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» –το οποίο διευθύνει το EIT Climate-KIC Hub Greece­– και σε συνεργασία με το Κέντρο Αριστείας για τη Βιωσιμότητα, καθώς και το Γραφείο Δημοσίων Υποθέσεων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Το Climathon επιδιώκει να προσελκύσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινότητα και αφορούν την κλιματική κρίση και αλλαγή. Ένας από τους βασικούς στόχους, μεταξύ άλλων, είναι να εντοπίσει βιώσιμες και καινοτόμες λύσεις με θετικό αντίκτυπο για το κλίμα.

Το πρόγραμμα αποτελεί μία από τις πρωτοβουλίες τού ΕΙΤ Climate-KIC Hub Greece. και στόχος του είναι η ενίσχυση των ενεργειών των δήμων και των πολιτών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Μέχρι σήμερα, το Climathon έχει καταφέρει να ενώσει πάνω από 200 μεγάλες πόλεις, σε 65 χώρες και στις 6 ηπείρους, υποστηρίζοντας καινοτόμες δράσεις στο πλαίσιο του αστικού περιβάλλοντος και φιλοξενώντας πάνω από 9.000 συμμετέχοντες. Στην Ελλάδα, το Climathon έχει διοργανωθεί σε 14 πόλεις (Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Θήβα, Κέρκυρα, Ηράκλειο και Μυτιλήνη).

Στην καρδιά της πρωτοβουλίας βρίσκονται οι διοργανωτές του Climathon σε κάθε πόλη, οι οποίοι υποστηρίζουν και προωθούν τη δράση σε όλο τον κόσμο. Δήμοι, επιχειρήσεις, σχολεία και πανεπιστήμια, ειδικοί και μη, νέοι και γονείς καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτό το ταξίδι συνδημιουργίας νέων λύσεων.

Καθώς σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε καινοτόμες ιδέες και δράσεις για το κλίμα, επιδιώκοντας μηδενικές εκπομπές άνθρακα σε παγκόσμια κλίμακα, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία επιδιώκει να συνεισφέρει στην εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων για τις πραγματικές κλιματικές προκλήσεις.

Το Climathon θα πραγματοποιηθεί στο ACG Events Hall την Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου από τις 12:00 έως τις 22:00 και το Σάββατο, 19 Νοεμβρίου από τις 09:00 έως τις 15:00. Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό και συνιστάται η κατοχή προσωπικού υπολογιστή.

Η εγγραφή είναι υποχρεωτική και πραγματοποιείται συμπληρώνοντας τη φόρμα που βρίσκεται εδώ.

–Τέλος—

Πληροφορίες για δημοσιογράφους:

Θάλεια Θωμάτου, Pitch – Public Relations and Strategic Communications, τηλ. 216 800 1595, email: tthomatou@pitchpr.gr

Νάσια Ντινοπούλου, τηλ.: 210 6009800, εσωτ. 1476,  e-mail: communication@acg.edu

Σχετικά με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι ένας ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με ιστορία 147 ετών. Αποτελείται από τρεις εκπαιδευτικές μονάδες: το Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο-IB Pierce, το Deree, που προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, και το Alba Graduate Business School. Στο πλαίσιο της αποστολής του να παρέχει ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος προσφέρει ετησίως περισσότερα από 8 εκατ. ευρώ σε υποτροφίες και προγράμματα οικονομικής υποστήριξης.

Με εκτίμηση,

Θάλεια Θωμάτου

Thalia Thomatou
Senior Associate Evmolpidon 11, Gazi 118 54,Athens, Greecet.+30 216.800.1595
www.pitchpr.gr

Winner of SABRE Awards Global Public Affairs Agency of the Year 2019

Winner of SABRE Awards EMEA Public Affairs Consultancy of the Year 2019

Winner of the “Brexit Campaign of the Year” at the 2018-19 Public Affairs Awards Europe

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.