Αγία Παρασκευή: Κάνουν συναυλία για να… φτιάξουν νέο δημοτικό σχολείο!

Αναδημοσίευση από το protothema.gr

Στην τραπεζαρία και σε κοντέινερ στο προαύλιο κάνουν μάθημα τα παιδιά στην Αγία Παρασκευή – Η Ένωση Γονέων διεκδικεί οικόπεδο για την ανέγερση νέου σχολικού κτηρίου και διοργανώνει συναυλία για την ενίσχυση του δικαστικού αγώνα

Λύση σε ένα θέμα που απασχολεί επί χρόνια την τοπική κοινωνία και τη σχολική κοινότητα της Αγίας Παρασκευής , επιδιώκει να δώσει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής, που διεκδικεί την ανέγερση νέου σχολικού κτηρίου στα όρια του δήμου και για τον σκοπό αυτό διοργανώνει συναυλία στήριξης, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για την «υπόθεση Μακρή», όπως είναι γνωστή στους κατοίκους της πόλης, καθώς ο χώρος για το νέο σχολείο υπάρχει ήδη και η διαδικασία απαλλοτρίωσής του συζητείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η διοργάνωση της συναυλίας γίνεται με σκοπό τη στήριξη της υπόθεσης, καθώς το συγκεκριμένο οικόπεδο, «το Ο.Τ. 119 (ΜΑΚΡΗ) είναι το μοναδικό και κατάλληλο οικόπεδο στην περιοχή του Τσακού, για να στεγάσει το ιδρυμένο στα χαρτιά 12ο Δημοτικό Σχολείο», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. «Το σχολείο αυτό», συνεχίζει η Ένωση Γονέων, «είναι απαραίτητο για την αποσυμφόρηση των όμορων δημοτικών που έχουν υπερβεί τη δυναμικότητά τους. Οι συνθήκες λειτουργίας των υφισταμένων σχολείων (2ο, 3ο & 6ο Δημοτικό) έχουν κριθεί από φορείς της Πολιτείας και από το Διοικητικό Πρωτοδικείο ως απαράδεκτες και ανθυγιεινές λόγω του μεγάλου αριθμού μαθητών που φιλοξενούν».

Είναι χαρακτηριστικό πως στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής , που έχει ιδρυθεί ως 12/θέσιο, λειτουργούν αυτή τη στιγμή 17 τμήματα διδασκαλίας, με τα παιδιά να κάνουν μάθημα στην αίθουσα της τραπεζαρίας – που μάλιστα έχει χωριστεί σε δύο τάξεις – ή ακόμα και σε κοντέινερ που έχει τοποθετηθεί στο προαύλιο.

Η Ενωση Συλλόγων Σχολείων Αγίας Παρασκευής  θα παραστεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις συζητήσεις της υπόθεσης (28/11/2022 και 8/2/2023) υπέρ του Δήμου και της Σχολικής Κοινότητας, υπέρ της υλοποίησης των ομόφωνων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης για την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης του συγκεκριμένου οικοπέδου, που έχει κληροδοτηθεί προκειμένου να διατεθεί προς σχολική/εκπαιδευτική χρήση, κάτι που όμως έχουν προσβάλλει οι κληρονόμοι, με αποτέλεσμα η υπόθεση να κωλυσιεργεί επί μακρόν.

Εγκαταλελειμμένο το κτήριο στο Ο.Τ. 119 (ΜΑΚΡΗ) στην Αγία Παρασκευή. Οι σύλλογοι γονέων ζητούν να ανεγερθεί εκεί το ήδη ιδρυμένο – στα χαρτιά – 12ο Δημοτικό Σχολείο.

Στη συναυλία που διοργανώνεται την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 20:00 στο κτήριο των ΕΠΑΛ της Αγίας Παρασκευής (Παπαφλέσσα 17, Αγ. Παρασκευή), συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες:

ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΟΛΥΝΑ ΓΙΑΛΑΜΑ

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.