Ελένη Δάβαρη: Πρέπει επιτέλους οι Δημότες να μάθουν το ρόλο μεταξύ πράσινου & μπλέ κάδου

Οι δημότες μας, θα πρέπει να μάθουν τα βασικά. Όπως να ξεχωρίζουν τα μπάζα, από τα απορρίμματα. Για κάποιους, φαίνεται ότι ο διαχωρισμός είναι πρόβλημα. (ώστε μπάζα να μην καταλήγουν σε πράσινους ή και μπλε κάδους).

Η πραγματικότητα είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία, έχει (θεωρητικά) την επάρκεια να ξεχωρίσει τα «μπάζα» από τα «απορρίμματα», αλλά προφανώς (πολλοί από αυτούς) θεωρούν πιο εύκολη λύση να τα ξεφορτωθούν πονηρά σκεπτόμενοι, αδυνατώντας να κατανοήσουν το κόστος της ζημιάς που μπορεί να προκαλέσουν.

«Καλώς έπραξαν οι υπάλληλοι και δεν άδειασαν και σήμερα τον κάδο στο απορριμματοφόρο» «είναι επικίνδυνο να ρίχνονται μπάζα ή άλλα σκληρά αντικείμενα (σίδερα κλπ.) σε απορριμματοφόρα επειδή μπορεί να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στην πρέσα όταν αυτή θα συμπιέσει τούβλα, τσιμέντα, τσιμεντόλιθους και άλλα οικοδομικά υλικά. Επίσης, τέτοιου είδους υλικά δεν γίνονται δεκτά για διαχείριση και ταφή.

Ελένη Δάβαρη

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Περιβάλλοντος

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.