“Ένωση Γονέων”: Με πλήθος κόσμου διεξήχθη η συναυλία που ήταν αφιερωμένη στο Ο.Τ. 119 για το ΜΑΚΡΗ – στο ΕΠΑΛ

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΠΑΛ διεξήχθη η συναυλία της Ένωσης που ήταν αφιερωμένη στο Ο.Τ. 119 πρ.εκπαιδευτήρια ΜΑΚΡΗ και στην ανάγκη της ανέγερσης ενός νέου σχολείου (12ου Δημοτικού)  στην πάνω περιοχή του Δήμου μας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό της Ένωσης και σύντομο ιστορικό της υπόθεσης ΜΑΚΡΗ. Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού προβάλλονταν ενδεικτικές φωτογραφίες από την κατάσταση των τριών σχολείων (2ο, 3ο & 6ο Δημοτικό) προκειμένου να γίνει απολύτως κατανοητή σε όλες και σε όλους η ανάγκη ενός νέου σχολείου.

Στη συνέχεια η πρόεδρος της Ένωσης κάλεσε στην σκηνή τον καλλιτεχνικό υπεύθυνο της εκδήλωσης  Μανόλη Ανδρουλιδάκη και ξεκίνησε η συναυλία.

Δεξιοτεχνία και ψυχή

Δωρικός και συγκλονιστικός  ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης.

Με την κιθάρα να γίνεται στα χέρια του ολόκληρη ορχήστρα, καθήλωσε το κοινό που κρατούσε στην κυριολεξία την ανάσα του.

Εξαιρετικές ήταν οι ερμηνείες από όλους τους καλλιτέχνες.

Μας συγκίνησαν, μας ταξίδεψαν, μας έβαλαν στην παρέα τους και έδωσαν μαθήματα ήθους, σεμνότητας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Όλοι οι καλλιτέχνες συμμετείχαν αφιλοκερδώς στη συναυλία μας.

Δεν μπορέσαμε να ψελλίσουμε ούτε τη λέξη «ευχαριστώ». Γιατί όπως μας είπαν, όλες και όλοι θεωρούν τιμή τους να συμμετέχουν σε έναν αγώνα με τέτοιο ιερό σκοπό: ένα σχολείο.

Καταξιωμένοι καλλιτέχνες, ονομαστοί και γνωστοί και συνάμα τόσο σεμνοί και ταπεινοί, χαμογελαστοί και προσιτοί, μας θύμισαν τις πραγματικές αξίες της ζωής και μας έδωσαν δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ακόμα πιο δυναμικά.

Μας υπενθύμισαν ότι

Η Παιδεία και ο Πολιτισμός είναι έννοιες συνυφασμένες και αδιαίρετες.

Χάιδεψαν τις ψυχές μας , ζέσταναν τις καρδιές μας.

Αποθεώθηκαν από το κοινό.

Υποκλινόμαστε με απέραντο σεβασμό στο ταλέντο και στο ήθος των καλλιτεχνών μας και τους ευχαριστούμε θερμά για τη μαγική βραδιά που μας χάρισαν  (με αλφαβητική σειρά):

Ρίτα Αντωνοπούλου, Ολύνα Γιαλαμά, Παντελής Θαλασσινός, Πολυξένη Καράκογλου, Μαριλίζα Λούντζη, Αγγελική Μπεμπέκη, Πάνος Μπούσαλης, Γιώργος Ρήγας, Κώστας Τριανταφυλλίδης , Νίκος Χαλιορής.

Ιδιαιτέρως στην ψυχή της συναυλίας μας και καλλιτεχνικό  υπεύθυνο Μανόλη Ανδρουλιδάκη. 

Συνεχίζουμε τον αγώνα πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι.

Στο κατάμεστο ΕΠΑΛ το ακροατήριο, οι γονείς και οι δημότες της Αγ. Παρασκευής,  με το θερμό τους χειροκρότημα και με τα συγκινητικά σχόλια στο τέλος της συναυλίας  έστειλαν ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για το σχολείο που χρειάζεται η πόλη μας.

Παλεύουμε για το σχολείο των παιδιών μας.

Για να μπορούμε να κοιτάμε τα παιδιά μας  ίσα στα μάτια , χωρίς να χαμηλώνουμε το βλέμμα μας.

Eυχαριστούμε θερμά όλους τους συντελεστές που συνέβαλλαν καθοριστικά στη διοργάνωση της συναυλίας μας:

Για την ηχοληψία , τον κ. Νίκο Ασημάκη του στούντιοMusic Art Lab Studios που διέθεσε αφιλοκερδώς τα μηχανήματά του λόγω του σκοπού της εκδήλωσης και τους ηχολήπτες Κώστα Γιανακέλη και Ήβη Ντέιμους.

Τη Μαρία Βλάχου για την οργάνωση της παραγωγής.

Το Γιώργο Κυρόπουλο που εθελοντικά κάλυψε τη φωτογράφιση της εκδήλωσης.

Τους γονείς των σχολείων μας που ανιδιοτελώς προσέφεραν τις υπηρεσίες τους

Τη Μαρίνα-Εύα Κουβοπούλου, ζωγράφο  και μαμά  του 6ου Δημοτικού  που φιλοτέχνησε το έργο για την αφίσα.

Τη Δέσποινα Σαμουρέλη, πρόεδρο του 8ου Δημοτικού, για το σχεδιασμό της πρόσκλησης και το στήσιμο της αφίσας.

Τον Κώστα Γαλέα μέλος του Δ.Σ. του 2ου Γυμνασίου για τη βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης.

Τους Συλλόγους Γονέων των σχολείων μας που ενημέρωσαν για την εκδήλωση, διένειμαν τις προσκλήσεις  και συνέβαλλαν καθοριστικά στην επιτυχία του εγχειρήματος.

Το Λαϊκό Πανεπιστήμιο που ομόφωνα έκανε δεκτό το αίτημά μας για αλλαγή του χώρου των μαθημάτων του τη συγκεκριμένη ημέρα και τον Αντιδήμαρχο κ. Αργυρό Ιωάννη που μερίμνησε γι΄αυτό.

Και φυσικά το φύλακα-άγγελο του ΕΠΑΛ κ. Ριντόϊ για την πολύτιμη βοήθειά του σε όλους τους τομείς.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους (ζητώντας προκαταβολικά συγγνώμη σε όσους  δεν κάνουμε ονομαστική αναφορά διότι λόγω του πλήθους του κόσμου ήταν αδύνατη η πλήρης καταγραφή)

Οι επικεφαλής των παρατάξεων κ.κ. Γιάννης Σταθόπουλος -Νίκη των Πολιτών, Γιάννης Μυλωνάκης -Αλλάζουμε, Αλέξης Μουστόγιαννης -Μια γενιά μπροστά, Ανδρέας Γκιζιώτης-Λαϊκή Συσπείρωση,   Παναγιώτης Αντωνίου – Φυσάει Κόντρα, Κωνσταντίνος Τσιαμπάς – Όραμα για την Αγία Παρασκευή ενώ κ. Γιώργος Οικονόμου επικεφαλής της Νέας Αρχής για την Αγία Παρασκευή  ήταν εκτός Αθηνών αλλά έστειλε μήνυμα υποστήριξης του αγώνα μας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Πάνος Γκόνης – Νίκη των Πολιτών και κ. Άννα Γάκη -Αλλάζουμε , η πρώην Αντιδήμαρχος Τ.Υ. κ. Ελισάβετ Πετσατώδη, οι πρ. Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.Μιχάλης Γαβράς και κ. Μελίνα Αλεφαντή, ο πρώην πρόεδρος ΣΕΔΕ κ. Βασίλης Τραυλός και οι πρώην πρόεδροι ΣΕΠΕ κ. Γιώργος Μαργαρίτης και κ.Μένιος Αϊδίνης, τα μέλη των Σχολικών Επιτροπών από την παράταξη Νέα Αρχή κ. Δήμητρα Γαλανού (ΣΕΠΕ) και κ. Μάρθα Τσιάνη(ΣΕΔΕ), από το Σύλλογο Κατοίκων Τσακού ο πρόεδρος κ. Παναγιώτης Πανουτσακόπουλος, η αντιπρόεδρος κ. Ιωάννα Κουτσουρά, ο γραμματέας κ. Δημήτρης Αυγερόπουλος,  από το εξωραϊστικό Σύλλογο Αη Γιάννη ο γραμματέας κ.  Σταύρος Γεωργίου , από τους Χοροταξιδευτές ο πρόεδρος κ. Μάκης Βαληλής και η κ. Μαρία Γνησσίου, η πρόεδρος του Δημοκρατικού Γυναικείου Συλλόγου Αγ. Παρασκευής  κ. Ράνια Αποστολοπούλου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης κ. Γιώργος Κουντούρογλου και ο γραμματέας κ.Γιώργος Δάρρας, από την Α-Γ ΕΛΜΕ ο πρόεδρος κ.Διονύσης Προβής, η γραμματέας κ. Λίτσα Κούβαρη και το μέλος κ.Ηλίας Παπαχατζής, από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών «ο Περικλής» η εκπρόσωπος κ. Άννα Μάγια Σταυροπούλου, ο διευθυντής του 3ου Δημοτικού κ. Στέργιος Τάτσιος , ο διευθυντής του 4ου Γυμνασίου κ. Νίκος Γάλλος, η πρ. διευθύντρια του 6ου Δημοτικού κ. Μάρθα Σαμαρά, η προϊσταμένη του 6ου Νηπιαγωγείου κ. Μαργαρίτα Λούζη, η προϊσταμένη του 13ου Νηπιαγωγείου κ.Γεωργία Λαδά, από το Σύλλογο Ηπειρωτών η κ.Βασίλω Ιωάννου, πλήθος εκπαιδευτικών και πολλά μέλη φορέων και παρατάξεων.

Ειδική μνεία στους παλιούς Ενωσίτες που παρευρέθηκαν: Εύη Ματιάτου, Αλέκα Ζιώγα, Ηλέκτρα Σωτηράκου, Γεράσιμος Μητσάκης, Γιώργος Νεκταρίδης, και στους ωσεί παρόντες/παρούσες – αντικειμενικοί λόγοι δεν τους επέτρεψαν να παρευρεθούν αλλά έστειλαν τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς τους – Λεωνίδας Ριτζάκης, Σούλα Θεοδώρου, Αύρα Μπασακίδου, Βαγγελιώ Κοντού.

Αντικειμενικοί λόγοι δεν επέτρεψαν στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Γιαννακόπουλο να παρευρεθεί, ο οποίος όμως χαιρέτισε την εκδήλωση και δήλωσε την υποστήριξή του στον αγώνα μας.

Τελειώνοντας , θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το υπέροχο ακροατήριο που γέμισε ασφυκτικά  το ΕΠΑΛ, ακολούθησε το ρυθμό και το πνεύμα της συναυλίας μας και γέμισε με ζωντάνια και συναίσθημα την εκδήλωσή μας.

Νοέμβριος 2022

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής