Δημοσκόπηση Marc: 8 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 47,8% και ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 34,3% – Η δημοσκόπηση παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1

Σαφές προβάδισμα 8 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση της εταιρείας MARC που παρουσιάστηκε απόψε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΠΑΣΟΚ 11,3%, το ΚΚΕ 5,6%, η Ελληνική Λύση 4,1% και το ΜέΡΑ25 3%. Να σημειωθεί ότι στην μέτρηση του Οκτωβρίου και του Σεπτεμβρίου, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 8,7%.

dimoskopisi__15_

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί μεγάλο προβάδισμα έναντι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει 47,8%, ο Νίκος Ανδρουλάκης 34,3% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας 33,7%.

dimoskopisi__6_

Στο κρας τεστ των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα, πρώτος είναι ο πρωθυπουργός με μεγάλη διαφορά έναντι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τις επιμέρους πολιτικές: Από την καλύτερη αντιμετώπηση των προβλημάτων και της τουρκικής προκλητικότητας μέχρι τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών και την εγκληματικότητα.

Η πλειονότητα των πολιτών προτιμά κυβέρνηση με τη ΝΔ αυτοδύναμη (31,3%) έναντι 14,% που προτιμά αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ. Στο πιο εξειδικευμένο ερώτημα, οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 47,1% ότι προτιμούν αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ έναντι 43,6% που προτιμά συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΜΕΡΑ25.

Tο 44,2% πιστεύει ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σήμερα στην κυβέρνηση τα πράγματα θα ήταν «χειρότερα». Το 29,4% απαντά «περίπου τα ίδια» και το 22% υποστηρίζει πως θα ήταν «καλύτερα».

Η μεγαλύτερη ανησυχία των πολιτών εκφράζεται για την ακρίβεια με συντριπτικό ποσοστό (83%) και ακολουθούν τα ελληνοτουρκικά (43.4%), η εγκληματικότητα (39,4%) ο πόλεμος στην Ουκρανία (24,9%) και για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις με 16,1%.

dimoskopisi__2_
dimoskopisi__3_
dimoskopisi__4_
dimoskopisi__5_
dimoskopisi__7_
dimoskopisi__8_
dimoskopisi__9_
dimoskopisi__10_
dimoskopisi__11_
dimoskopisi__12_
dimoskopisi__13_
dimoskopisi__14_
dimoskopisi__1_

Πηγή: protothema.gr

—-

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.