“Φυσάει Κόντρα”: Τα πρώην εκπαιδευτήρια Μακρή να γίνουν το 12ο δημοτικό σχολείο Αγία Παρασκευής!

Για όσους και όσες δεν γνωρίζουν στην περιοχή του Τσακού υπάρχουν τα πρώην εκπαιδευτήρια Μακρή (Ο.Τ. 119) που είναι εδώ και πολλά χρόνια κλειστά. Το γονεϊκό κίνημα στην περιοχή έχει δώσει, και δίνει, μεγάλους αγώνες μέσα από την Ένωση Συλλόγων Γονέων για να γίνει εκεί το 12ο δημοτικό σχολείο Αγ.Παρασκευής που είναι αναμφίβολο ότι έχουμε – και θα έχουμε ακόμα περισσότερο – ανάγκη. Εννοείται ότι είμαστε δίπλα σε αυτό τον αγώνα από την πρώτη στιγμή ως ενεργό κομμάτι κι εμείς της αγωνιζόμενης κοινωνίας της πόλης.

Για να προχωρήσει λοιπόν το σχολείο εκκρεμεί μια δίκη στο ΣτΕ όπου ο δήμος πρέπει να παρουσιάσει ότι έχει την δυνατότητα να αγοράσει το οικόπεδο. Δυστυχώς εδώ επιλέχθηκε ως έσχατη λύση το τραπεζικό δάνειο και έτσι αυτό δρομολογήθηκε με την ομόφωνη απόφαση όλου του δημοτικού συμβουλίου. Κανονικά βέβαια η αγορά του οικοπέδου θα έπρεπε να είναι ευθύνη του Υπ. Παιδείας και πρέπει να τους πιέσουμε να αναλάβουν αυτοί την απαλλοτρίωση….

Έλα όμως που ο δήμαρχος΄Βασίλης Ζορμπάς φαίνεται να σαμποτάρει ακόμα και αυτή την προσπάθεια του δήμου. Αρχικά φαίνεται να αρνείται να συμπεριληφθεί το δάνειο αυτό στον προϋπολογισμό, κάτι απαραίτητο για να προχωρήσουμε. Αντίθετα εγγραφεί στον προϋπολογισμό το δάνειο για την ολοκλήρωση του κολυμβητηρίου στην Νέα Ζωή. Παράλληλα οι διαδικασίες με τις τράπεζες, παρά τις ευνοϊκές συνθήκες, δεν προχωράνε. Αυτό ενεργοποίησε τόσο την Ένωση Συλλόγων γονέων όσο και την αντιπολίτευση με αποτέλεσμα να προσπαθούμε όλοι μαζί να βρούμε τις λύσεις που ο δήμαρχος αρνείται να δώσει.

Όσο για την μεγάλη συναυλία που οργάνωση η Ένωση Γονέων πριν λίγο καιρό για να μαζευτούν τα δικαστικά έξοδα της δίκης η δημοτική αρχή Ζορμπα όχι μόνο απείχε επιδεικτικά – ούτε ένα στέλεχος της Διοίκησης δεν ήρθε- αλλά σε ΔΣ εκ των υστέρων τη συκοφαντησε με απαράδεκτο κι απαξιωτικά τρόπο!

Τελικά η διοίκηση θα φροντίσει να πάρουμε το οικόπεδο ή θα καταδικάσει επόμενες γενιές σε έλλειψη σχολικής στέγης;

Είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσουμε άμεσα και χωρίς αμφιταλαντεύσεις καθώς είναι το μόνο κατάλληλο οικόπεδο στην περιχοή και επίσης είναι γνωστό ότι τον χώρο εποφθαλμιά το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος, στο οποίο δυστυχώς ο δήμος επιλέγει επανειλημμένα να διοργανώνει τις εκδηλώσεις του.

Εμείς θα συνεχίζουμε να πιέζουμε τόσο μέσα όσο και έξω από το δημοτικό συμβούλιο για να γίνει το πρώην Μακρή το 12ο δημοτικό σχολείο και σε θέλουμε μαζί μας σε αυτό τον αγώνα.

Ενημέρωσε όσους περισσότερους και περισσότερες μπορείς στην περιοχή για το θέμα και όταν ψηφίζεται ο προϋπολογισμός να είμαστε όλοι και όλες εκεί να πιέσουμε ώστε να νικήσουμε!

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.