Μέγιστος και άμεσος ο κίνδυνος να μπουν ιδιώτες στην Καθαριότητα, είπε ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς (VD)

Γράφει η Λένα Μαρκή

Αναλύοντας το σχέδιο του Προϋπολογισμού έτους 2023 και το ταμειακό υπόλοιπο στην αντίστοιχη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (4-1-2023), ο Δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς αναφέρθηκε στον άμεσο κίνδυνο να εισέλθουν στον τομέα Καθαριότητας ιδιωτικές εταιρείες.

Ο κ. Ζορμπάς κατηγόρησε τον προηγούμενο Δήμαρχο Γιάννη Σταθόπουλο ότι δεν φρόντισε στην 5ετή θητεία του να προσλάβει μόνιμο προσωπικό στην Καθαριότητα. Αφού, όπως πρόσθεσε, ήταν «ένας δήμαρχος κυβερνητικός». Μάλιστα όταν άνοιξε η προκήρυξη 3Κ είχαν προτείνει στον κ. Σταθόπουλο να προσλάβει μεγάλο αριθμό ατόμων (περίπου 70-80), αλλά εκείνος, σύμφωνα με τον κ. Ζορμπά, έμεινε στα 40 ακούγοντας τον κ. Σιδέρη, ο οποίος είχε εγγυηθεί ότι οι 40 έφταναν. Βέβαια ο δημοτικός σύμβουλος κ. Σωτήρης Παπαμιχαήλ εξήγησε ότι ο αριθμός ήταν με βάση το Οργανόγραμμα του Δήμου. Για να του απαντήσει ο κ. Ζορμπάς ότι έπρεπε να έχουν φροντίσει να αλλάξουν το Οργανόγραμμα.

Επίσης, ο κ. Ζορμπάς ανέφερε, ότι οι 42 υπάλληλοι που προσλήφθηκαν στον τομέα Καθαριότητας λόγω της covid-19, έχουν κοστίσει στο Δήμο περίπου 1.350.000€. Όμως σε περίπτωση που αυτοί οι υπάλληλοι δεν κερδίσουν τα ασφαλιστικά μέτρα στους επόμενους μήνες θα συμβούν δύο πολύ άσχημα τινά:

– θα υπάρξει ένα τεράστιο πρόβλημα στην Καθαριότητα που θα έχει λιγότερους εργαζόμενους.

– αλλά κυρίως, αν δεν προσληφθούν στον επόμενο χρόνο 80 με 100 άτομα μόνιμο προσωπικό, ο Δήμος θα καταφύγει αναγκαστικά και υποχρεωτικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία, γιατί δεν θα μπορεί να γίνει ούτε αποκομιδή των απορριμμάτων, ούτε οδοκαθαρισμός!!!

«Αυτή είναι η αλήθεια», είπε ο Δήμαρχος.

Αυτή την αλήθεια δυστυχώς την ακούμε χρόνια τώρα κα δεν είναι κάτι πρωτότυπο. Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής είναι ηλίου φαεινότερο ότι πάσχει από έλλειψη προσωπικού στον τομέα Καθαριότητας. Το διαπιστώσαμε και στις πρόσφατες έκτακτες ανάγκες λόγω καιρικών συνθηκών που έπληξαν την πόλη. Η πρόσληψη ορισμένων εργαζόμενων με την αιτιολογία της πανδημίας μπορεί να ήταν μια λύση που εξυπηρέτησε μεν τις ανάγκες του δήμου, αποτελούσε όμως μια προσωρινή λύση. Αν υπολογίσουμε ότι αναμένονται και συνταξιοδοτήσεις, το πρόβλημα θα ενταθεί στο μέλλον. Είναι δε σαφές ότι η είσοδος ιδιωτικών συνεργείων καθαριότητας είναι πανεύκολη και συμβαίνει εδώ και αρκετά χρόνια στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Ο ρόλος του δήμου εστιάζεται στο να διεκδικήσει και να πιέσει την κυβέρνηση να του δώσει το περιθώριο να προσλάβει μόνιμο προσωπικό. Δυστυχώς αυτό το διάστημα όπως ενημέρωσε ο κ. Ζορμπάς δεν υπάρχει ανάλογη προκήρυξη.

Καλό θα ήταν η συζήτηση αυτή να μην σταματήσει μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, να λάβει τις απαραίτητες διαστάσεις και να οδηγήσει σε στοχευμένες ενέργειες με τη σύμφωνη γνώμη και της αντιπολίτευσης. Δεν είναι εποχή να πειραματιζόμαστε με την δημόσια υγεία.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.