Αναστάτωσε το Δ.Σ. ο Ανδρέας Γκιζιώτης μιλώντας για «τυχοδιωκτική πρόταση» και «καπρίτσιο» δημοτικών παρατάξεων (VD)

Γράφει η Λένα Μαρκή

Στη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό του 2023 στο δημοτικό συμβούλιο Αγίας Παρασκευής (4-1-2023) ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Ανδρέας Γκιζιώτης, ξεσπάθωσε πάλι. Ξεκίνησε ομαλά, λέγοντας προς τους δημοτικούς συμβούλους ότι ζητάνε την ευθύνη του κράτους να την αναλάβει ο Δήμος, στην πορεία όμως της τοποθέτησης όταν αναφέρθηκε στο θέμα «ΜΑΚΡΗ» υπήρξε μια εκρηκτική και ενδιαφέρουσα τροπή.

Προκάλεσε, προκλήθηκε και απάντησε εντελώς ωμά … χωρίς να μασάει τις κουβέντες του. Ομολογουμένως πρεσάρισε αρκετά μερίδα της αντιπολίτευσης και ήταν αναμενόμενο να αντιδράσουν.

Όταν ανέφερε την μετακύληση της ευθύνης του κράτους στους ΟΤΑ το θέμα αφορούσε το αίτημα αντιπολιτευτικών παρατάξεων για δημιουργία Δημοτικής συγκοινωνίας. Κατά τον κ. Γκιζιώτη, θα έπρεπε ο Δήμος να διεκδικήσει καλύτερη συγκοινωνία και πιο πολλά δρομολόγια από τον ΟΑΣΑ, παρά να βρεθεί σε σημείο να αγοράσει λεωφορεία και στη συνέχεια να μην έχει την οικονομική δυνατότητα να τα λειτουργήσει. Εστίασε στο ότι κανείς δεν αναφέρεται στην κυβέρνηση, και δη οι επικεφαλής, με το να πουν έστω ότι διεκδίκησαν, αλλά η κυβέρνηση δεν τους έδωσε. Ακούσαμε τον κ. Σταθόπουλο (Νίκη των πολιτών) να λέει εκτός μικροφώνου ότι επί κυβέρνησης Σαμαρά ο ΓΓ γραμματέας του Υπουργείου του είπε να μην κάνει δημοτική συγκοινωνία και γι’ αυτό δεν ασχολήθηκε. Και τον κ. Γκιζιώτη να του λέει «τότε καλός ήσουν τώρα τι κάνεις».

Επόμενη παρατήρηση του κ. Γκιζιώτη αφορούσε το κλίμα του δημοτικού συμβουλίου που είναι αρκετά πίσω από τις ανάγκες του δήμου. Θα πρέπει αν γίνει μια προσπάθεια συνολική να μιλάμε και λίγο πολιτικά, είπε, δεν  χρειάζεται να βριζόμαστε συνέχεια. Όπως ενημέρωσε, η Λαϊκή Συσπείρωση θα πάρει ορισμένες πρωτοβουλίες να ανοιχτούν συζητήσεις έως τις εκλογές, οι οποίες θα βοηθήσουν πρώτα την πόλη και κατόπιν τις παρατάξεις για τα δημοτικά τους προγράμματα. Να ξεκινήσει μια διαδικασία, να στηριχτούμε στις συλλογικότητες και τους φορείς της πόλης που έχουν δύναμη και να διεκδικήσουμε κεντρικά μερικά ζητήματα και να μιλήσουμε μια φορά και επί της ουσίας, σχολίασε.

Η τελευταία παρατήρηση του κ. Γκιζιώτη ήταν αναφορικά με την απόκτηση των πρώην εκπαιδευτηρίων ΜΑΚΡΗ από το Δήμο. Την πρόταση ορισμένων δημοτικών παρατάξεων να εγγραφεί το δάνειο στον Προϋπολογισμό μετά και την αρνητική απάντηση της Οικονομικής Υπηρεσίας, την χαρακτήρισε «και άτοπη και αδιέξοδη και τυχοδιωκτική με την αυστηρή έννοια του όρου, γιατί έβαζε σε περιπέτειες όλο τον Προϋπολογισμό για ένα καπρίτσιο και ήταν συνειδητά τυχοδιωκτική και είναι όσο το επαναφέρετε σαν θέμα», αυτολεξεί τα λόγια του κ. Γκιζιώτη. Και συνέχισε απευθύνοντας την ερώτηση αν νομίζουν ότι έτσι «χαϊδεύουν τα αυτιά» της Ένωσης Γονέων.

Τους επέκρινε γιατί ενώ υπήρχε πρόταση του κ. Γιώργου Οικονόμου (Νέα Αρχή) το ίδιο σχέδιο Προϋπολογισμού τροποποιημένο με την έγγραφή του δανείου, αφού το θεωρούσαν σημαντικό δεν το έφεραν στο Δ.Σ. να εγκριθεί. Βέβαια θα είχε σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, θα είχε απορριφθεί και θα είχε χαθεί έτσι πολύτιμος χρόνος.

«Ή δεν ήταν τυχοδιωκτικό να λέτε ή ΜΑΚΡΗ ή κολυμβητήριο;», εξακολούθησε ο κ. Γκιζιώτης, κατηγορώντας τους ότι σπέρνουν αμφιβολία στον κόσμο και παίζουν ένα έργο κορώνα γράμματα στους δημότες.

Όλα αυτά αρκούσαν για να προκαλέσουν έντονες αντιδράσεις, αψιμαχίες και να δεχτεί την ερώτηση από τον κ. Σταθόπουλο «στην αντιπολίτευση κάνεις αντιπολίτευση;» Με τον κ. Γκιζιώτη να απαντά «να σου θυμίσω ότι προτίμησες το Μουστόγιαννη αντί για μένα στους ΠΑΙΣΔΑΠ σαν παράταξη, άσε λοιπόν τις κριτικές».

Συνέπεια ήταν ένταση, αναταραχή και εκρηκτική ατμόσφαιρα μεταξύ Ανδρέα Γκιζιώτη,  Γιάννη Σταθόπουλου και Πάνου Γκόνη που αναστάτωσαν το Δ.Σ. και μπορείτε να παρακολουθήσετε στο απόσπασμα του βίντεο που δημοσιεύει το aparaskevi-images.gr.

Μετά από μια σύντομη διακοπή από την πρόεδρο, ο κ. Γκιζιώτης επανήλθε στην τοποθέτησή του λέγοντας ότι «δεν θα μου κάνουν κριτική εμένα για μια πολιτική που εφάρμοσαν με τα τσαρούχια και σαν κουμμουνιστικό κόμμα ήμασταν απέναντι»! (νέες εκρήξεις από την πλευρά του κ. Σταθόπουλου) «με ξέρεις πολλά χρόνια, όσο κοντράρεις τώρα τόσο θα την ακούς» (προς τον επικεφαλής της «Νίκης»).

Καθώς συνέχισε να τοποθετείται διακόπηκε ξανά από τον κ. Πάνο Γκόνη και σχολίασε «κ. Γκόνη έχεις μια μόνιμη αγωνία τα τελευταία δημοτικά συμβούλια να τα διαλύεις … τραβάς ένα μικρό ζόρι, αλλά έχω μεγάλη υπομονή», και ανέφερε παραδείγματα.  

Είναι γεγονός, για όσους παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του Δ.Σ., ότι ο κ. Γκόνης έχει πρωταγωνιστήσει στις πιο πρόσφατες συνεδριάσεις όχι με θετικό τρόπο και έχει την κακή συνήθεια να διακόπτει και να επιμένει όταν δεν έχει ο ίδιος το λόγο.

Από την άλλη, όσον αφορά τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης τον έχουμε συνηθίσει να λέει τα πράγματα με το όνομά τους και δεν μας ξάφνιασε. Είναι δε πάντα διαβασμένος και ετοιμόλογος. Σαφώς και δεν ήταν αρεστά τα όσα είπε, ήταν όμως η άποψή του και η άποψη της παράταξής του (χωρίς να υιοθετούμε τους χαρακτηρισμούς).

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.