Νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής εξελέγη ο Γ. Δημόπουλος

Γ. Πατούλης: « Η Αυτοδιοίκηση αναγνωρίζει και επιζητά άξια στελέχη τα οποία με δημοκρατικό ήθος και εμπειρία μπορούν να υπηρετήσουν τους θεσμούς και τους πολίτες»

Νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής (ΠΕΣΥ), εκλέχτηκε κατά πλειοψηφία ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος κατόπιν σχετικής εισήγησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και της διοικούσας παράταξης «Νέα Αρχή για την Αττική».

Η εκλογή του νέου Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε σήμερα  στην έκτακτη – κατεπείγουσα  δια ζώσης συνεδρίαση στο αμφιθέατρο «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών με θέμα ημερήσιας διάταξης την «Αποδοχή παραίτησης Προέδρου και εκλογή νέου Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Κατά την εισηγητική του ομιλία του ο Γ. Πατούλης, αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους τους περιφερειακούς συμβούλους, ευχαρίστησε θερμά τον απερχόμενο Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου  Χρ. Θεοδωρόπουλο, ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Περιφερειάρχης, ανταποκρίθηκε με δημοκρατικό ήθος και πληρότητα στα καθήκοντά του, σε μια απαιτητική και δύσκολη συγκυρία για τις διαδικασίες του ΠΕΣΥ εξαιτίας και της πανδημίας.

Κατόπιν, ο κος Πατούλης ανακοίνωσε  την πρόταση εκλογής του κ Γ. Δημόπουλου, ως νέου πρόεδρου του ΠΕΣΥ, εξαίροντας την εμπειρία του στην Αυτοδιοίκηση και την μέχρι πρότινος επιτυχημένη πορεία του ως Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα.

« Ο Γ. Δημόπουλος είναι μια προσωπικότητα με μεγάλη εμπειρία στο διοικείν αλλά και μεγάλη διάθεση για δημιουργία, προσφορά και έργο. Πιστεύω ότι με τη στήριξη όλων μας, θα μπορέσει να συνεισφέρει τα μέγιστα προς όφελος της Αττικής μας και από τη νέα αρμοδιότητά του Προέδρου του ΠΕΣΥ. Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους σας».

Ο απερχόμενος Πρόεδρος ΠΕΣΥ κος Χρ. Θεοδωρόπουλος, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και την παράταξη του, αλλά και το σύνολο των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς, όπως είπε, όλοι τον περιέβαλαν με την εμπιστοσύνη τους και συνέδραμαν με την συμμετοχή τους, στο έργο του καθ΄όλη την διάρκεια της θητείας του, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του την ενωτική και θεσμική υπηρεσία που προσέφερε από την θέση του Προέδρου ΠΕΣΥ.

Από την πλευρά του ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος κος Γ. Δημόπουλος, ευχαρίστησε την παράταξη της διοικούσας αρχής της Περιφέρειας και προσωπικά τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλης για την τιμητική πρόταση στο πρόσωπό του αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη  για την πρόταση, την παράταξη μου  για την εκλογή μου αλλά και όλες τις παρατάξεις που επικύρωσαν ή και όχι την υποψηφιότητά μου για τη συμμετοχή τους σε αυτή τη γιορτή της Δημοκρατίας. Θα ήθελα να συγχαρώ τον απερχόμενο Πρόεδρο γιατί κράτησε επάξια το τιμόνι στην απαρχή ενός νέου  μοντέλου λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου ως απότοκο του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής. Από αύριο ξεκινά πλέον το βάρος και της δικής μου ευθύνης για να συλλειτουργήσουμε πέρα  από τα κομματικά οχυρά, ώστε να συγκλίνουν οι πολιτικές μας με όχημα τους πολίτες της Αττικής, για την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάδειξη της πολιτιστικής της κληρονομιάς, την κοινωνική προστασία των ευάλωτων συμπολιτών μας και τέλος τη δημιουργία προϋποθέσεων που να ευημερούν οι πολλοί και όχι οι λίγοι. Θέλω να σημειώσω ότι ακόμη και αν έχουμε διαφορετική αφετηρία μπορούμε όλοι να γίνουμε συνιστώσες στην κοινή προσπάθεια για την κοινωνική και βιώσιμη ανάπτυξη της Αττικής μας. Και προς αυτή την κατεύθυνση χρειαζόμαστε όλοι, καθώς όλοι εκπροσωπούμε με αίσθημα ευθύνης τους συμπολίτες μας».

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.