“Νέα Αρχή”: Απόφαση σκοπιμότητας για το νομικό πρόσωπο “ΠΑΙΣΔΑΠ”

ΒΑΦΤΙΣΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ ΨΗΦΟ ”ΑΠΕΧΩ” ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΣΩΝ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΥΠΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΨΗΦΟΦΟΡΊΑ


Περίεργες διαδικασίες και μικροπολιτικά τρικ εκ μέρους της δημοτικής αρχής παρακολουθήσαμε όλοι, με αφορμή την άσκηση εφέσεως του Νομικού Προσώπου ΠΑΙΣΔΑΠ κατά της απόφασης που δικαίωσε 82 εργαζόμενους σε παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αγίας Παρασκευής (είχαν αρχικά προσφύγει 125 εργαζόμενοι).
Αρχικά, σύμφωνα με το Άρθρο 78 του ν.4954/2022 η ψήφιση δια περιφοράς σε ζητήματα ΟΤΑ και των νομικών τους προσώπων, προβλέπεται και είναι σε ισχύ ακόμα, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ληφθεί μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού και ΜΟΝΟ κατά τη διάρκεια που υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα, κρίνεται απαραίτητη η εφαρμογή της διάταξης. Η δια περιφοράς ψήφιση λόγω του κατεπείγοντος, επιπλέον, δεν ευσταθεί καθώς κατά την εισήγηση επί του θέματος δεν αιτιολογήθηκε το ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ. Γενικά η άσκηση έφεσης έχει προθεσμία δύο έτη από την έκδοση της απόφασης , ενώ αν αυτή έχει κοινοποιηθεί, τότε 30 ημέρες από την κοινοποίηση. Επομένως γιατί αυτή η προσχηματική βιασύνη;
Κατά τη διάρκεια της εν προκειμένω εξ αποστάσεως διαδικασίας ψήφισης, χωρίς φυσική παρουσία, για ένα μάλιστα τόσο σοβαρό θέμα, τα άτομα που συμμετείχαν δεν μπορούσαν να δουν τις απαντήσεις των συναδέλφων, υπολοίπων μελών του Νομικού Προσώπου των ΠΑΙΣΔΑΠ!!! Αυτή η μεθόδευση δεν έχει προηγούμενο και κάποιοι πρέπει να αναλογισθούν τις ευθύνες τους και να δώσουν εξηγήσεις.
Το αποκορύφωμα των διαδικασιών που θυμίζουν… άλλες εποχές, είναι η καταμέτρηση ψήφων ως «απέχω», και άρα προσμετρημένων για να υπάρξει απαρτία, ατόμων που απάντησαν, ότι διαφωνούν με την διαδικασία και θα θα απέχουν της ψηφοφορίας!!! Αυτό συνιστά ακραία παραποίηση της πραγματικής βούλησης αυτών που συμμετέχουν στο ΔΣ του Νομικού Προσώπου.
Επομένως είναι από όλους αντιληπτό ότι τα πάντα πραγματοποιήθηκαν «εν κρυπτώ», χωρίς δημόσιο διάλογο και με μεθοδεύσεις, που δεν σέβονται τις δημοκρατικές διαδικασίες. Η δημοτική αρχή που διανύει τους τελευταίους μήνες θητείας της, καταστρατηγεί τις διαδικασίες με φτηνά τρικ, αναδεικνύοντας για μία ακόμη φορά το πραγματικό της πρόσωπο.
Ας το συνειδητοποιήσουν πλέον όσοι ακόμη τους εμπιστεύονται και βάζουν τις υπογραφές τους σε τέτοιες μεθοδεύσεις που προσβάλλουν την νοημοσύνη μας και την εικόνα του Δήμου.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.