Πορεία διαμαρτυρίας για την ακρίβεια πραγματοποίησε το “Φυσάει κόντρα” σε δρόμους της πόλης

Χθες βρεθήκαμε πολλοί και πολλές στους δρόμους της Αγίας Παρασκευής για να πούμε δυναμικά ότι δεν μας αξίζει να ζούμε έτσι!

Το Σάββατο 14/1 μαζευτήκαμε κάτοικοι της Αγ.Παρασκευής, και όχι μόνο, στην πλατεία της πόλης και κάναμε πορεία διαμαρτυρίας για την ακρίβεια σε δρόμους του Κοντοπεύκου και την Αγ.Ιωάννου.

Στην πορεία κάλεσαν εκτός από εμάς η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής , το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αγ.Παρασκευής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. “Ο Περικλής”, το Δέν βγαίνω – Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην ακρίβεια και το Δίκτυο Πολιτών Χολαργού-Παπάγου

Όλοι και όλες συμφωνούμε ότι η ακρίβεια μας έχει δυσκολέψει. Οι μισθοί μένουν ίδιοι ενώ όλα τα άλλα αυξάνονται: το ρεύμα, τα καύσιμα, το super market, τα ενοίκια. Όσους και όσες συνάντησε η διαμαρτυρία μας έγνεφαν καταφατικά

Ωραία, όμως αυτή η δυσαρέσκεια αρκεί; Η ακρίβεια είναι κάποιο φυσικό φαινόμενο που το κοιτάμε άπραγοι ενώ οι ζωές μας χειροτερεύουν;

Όχι κι αυτό το μαρτυρούν οι λογιστικές καταστάσεις των μεγάλων επιχειρήσεων, τα κέρδη των εταιριών ενέργειας, οι τσέπες των κυβερνητικών παραγόντων. Κάποιοι βγάζουν πολλά λεφτά στις πλάτες μας.

Ξέρουμε ότι δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Ξέρουμε ότι οι μισθοί μπορούν να ανέβουν. Ξέρουμε ότι μπορεί να υπάρξει παρέμβαση στις τιμές. Ξέρουμε ότι μπορούν τα βασικά αγαθά όπως το ρεύμα να ξαναγίνουν δημόσια και προσβάσιμα σε όλους και όλες. Με τον αγώνα όλα αυτά έχουν κερδηθεί αλλού και άλλοτε και μπορούν να ξανακερδηθούν τώρα και εδώ.

Πάμε λοιπόν να αγωνιστούμε και να τα κερδίσουμε μαζί! Η πορεία αυτή είναι μόνο ένα από τα πολλά βήματα στον αγώνα αυτόν στις γειτονιές αλλά και στους χώρους εργασίας.

“Φυσάει κόντρα στην Αγία Παρασκευή”

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.