Το υπουργείο Ανάπτυξης χρηματοδοτεί έρευνα σε συνεργασία με ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος” και ΜΙΤ

Ανακοίνωση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Χρήστου Δήμα:

Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για την Έρευνα στην Ελλάδα!

Χρηματοδοτούμε με 6,4 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για Μεταφραστική Έρευνα σε τεχνολογίες βιώσιμων υλικών, σε συνεργασία με το Center for Bits and Atoms του Massachusetts Institute of Technology (MIT) και το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» – NCSR “DEMOKRITOS“.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργείται ένα διεπιστημονικό εργαστήριο με παγκόσμιο αποτύπωμα στην προώθηση μεθόδων ψηφιακών διεργασιών.

Στο νέο εργαστήριο θα οικοδομηθούν υποδομές προηγμένων ψηφιακών κατασκευών και μετρολογίας προσβάσιμων από όλη την κοινότητα καινοτομίας της χώρας. Ο στόχος είναι να οδηγήσουν στην «δημοκρατικοποίηση» διεργασιών και αυτοματισμών για την κατασκευή επιστημονικών οργάνων και την ανάπτυξη φυσικών προϊόντων.

Θέλουμε να παρέχουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία και κίνητρα, προκειμένου οι νέοι ταλαντούχοι Έλληνες να είναι ανταγωνιστικοί σε διεθνές επίπεδο από στην χώρα μας, αλλά και να επαναπατρίσουμε Έλληνες επιστήμονες της διασποράς.

Συνάντηση σήμερα με τον πρόεδρο του «Δημόκριτου», κ. Γιώργο Νούνεση, τον καθ/τη του ΜΙΤ, Neil Gershenfeld και τον ερευνητή του ΜΙΤ, Φίλιππο Τουρλομούση.

Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.