Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας του Δήμου Παπάγου-Χολαργού με το Εθνικό Κέντρο “Δημόκριτος”

Μια πολύ σημαντική συνεργασία ξεκινά για τον Δήμο μας και θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Γενικό Διευθυντή και Διευθύνοντα Σύμβουλο του «Δημόκριτου» Γεώργιο Νούνεση.

Η συνεργασία των δυο φορέων αναπτύσσεται μεταξύ άλλων στα ακόλουθα πεδία:

Στη συνδιοργάνωση και υλοποίηση διαλέξεων, σεμιναρίων και συνεδρίων ενημερωτικού και ερευνητικού περιεχομένου σε θέματα που αφορούν σε κοινούς τομείς δραστηριότητας του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ και του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.

Στην επιμέλεια, οργάνωση και παρουσίαση επιστημονικών θεμάτων ειδικού ενδιαφέροντος από το ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ προς το Δήμο Παπάγου-Χολαργού.

Στη συμμετοχή του Δήμου Παπάγου-Χολαργού σε διαλέξεις, σεμινάρια, ημερίδες, συνέδρια και λοιπές ακαδημαϊκές δραστηριότητες κοινού ενδιαφέροντος οι οποίες οργανώνονται και υλοποιούνται από το ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ Συνεργασία στην ανάπτυξη και υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων και διεκδίκηση ευκαιριών για αξιοποίηση εγχώριων και διεθνών ερευνητικών κονδυλίων.

Στην ανάπτυξη και υλοποίηση κοινωφελών δράσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής προσφοράς του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ και του Δήμου Παπάγου- Χολαργού.

Στη συμμετοχή στελεχών του ενός μέρους σε γνωμοδοτικά συμβούλια και συμβουλευτικά σώματα του άλλου, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης.

Στην ανάπτυξη συνεργασίας στο πλαίσιο: ερευνητικών ή/και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, της προσφοράς προγραμμάτων μέσω εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, προγραμμάτων δια βίου μάθησης και επαγγελματικής ανάπτυξης και μάθησης, συνεργασία σε θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής και αναλυτικών προγραμμάτων, επισκέψεων μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Παπάγου-Χολαργού στα πλαίσια εκπαιδευτικών προγραμμάτων.