Σύλλογος Κοντοπεύκου: Όχι στην τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων στην πλατεία Ψαρών & Αγίας Τριάδος

Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κοντόπευκου – Παράδεισου – Πευκακίων Αγίας Παρασκευής

Σήμερα το απόγευμα διανεμήθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου στον Παράδεισο:

Δελτίο Τύπου

Να υπερασπιστούμε την πλατεία Ψαρών & Αγίας Τριάδος

Φίλοι και Φίλες

Στις 24 Απρίλη η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε την παράδοση 74,5 τετραγωνικών μέτρων χώρου φύτευσης (γκαζόν) της πλατείας Αγίας Τριάδος στην επιχείρηση «ΣΠΙΤΙΚΟ» για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.

Την αντικοινωνική αυτή απόφαση υποστήριξαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του σημερινού Δημάρχου κ. Μυλωνάκη, του προηγούμενου Δημάρχου κ. Ζορμπά και του κ. Οικονόμου. Την καταψήφισαν δε, οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων «ΝΙΚΗ», «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Φυσάει Κόντρα».

Ο Σύλλογός μας διατύπωσε τις διαφωνίες του, στο Δημοτικό Συμβούλιο, για την εγκατάσταση τραπεζοκαθισμάτων για τους εξής λόγους :

1. Γιατί αυτός ο ελάχιστος ελεύθερος δημόσιος χώρος είναι πλούτος για τους κατοίκους και θα έπρεπε το Δημοτικό συμβούλιο να προστατεύσει την ανεμπόδιστη χρήση του.

2. Γιατί είναι πολύ μικρό το μέγεθος της πλατείας (λιγότερο από 1 στρέμμα) και εξυπηρετεί τις ανάγκες πολλών κατοίκων του Παράδεισου που τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, το θυσίασαν για το φοβερό ποσό των 250 € τον μήνα !

3. Γιατί είναι πράξη υποταγής στην επιχειρηματικότητα, η μετακίνηση που έκαναν σε 2 παγκάκια και ένα κάδο σκουπιδιών, για να ελευθερωθεί ο χώρος που ο ιδιώτης θα βάλει τραπεζοκαθίσματα.

4. Γιατί περιορίζεται η χρήση του εναπομείναντος χώρου, μια και κανένας δεν θα μπορεί πλέον να κάθεται στα παγκάκια της πλατείας δίπλα από αυτούς που θα τρώνε και θα πίνουν στα τραπεζοκαθίσματα.

5. και τέλος γιατί η παραχώρηση αυτή, συμπαρασύρει την καταστροφή του γκαζόν – του λιγοστού πράσινου, ισοπεδώνοντάς το, ώστε να είναι σταθερά τα τραπέζια και οι καρέκλες που θα τοποθετηθούν πάνω του.

Εκτός από τον Σύλλογό μας πήραν τον λόγο και 2 ακόμα συλλογικότητες της πόλης μας, το «ΣΤΕΚΙ της Αναξαγόρα» και η «Ανοικτή Συνέλευση» με παρόμοια επιχειρήματα.

Η πλατεία στην Αγίας Τριάδος είναι πολύτιμη,στολίδι για τον Παράδεισο και χρειάζεται την υποστήριξη όλων μαςγια να συνεχίσει να υπηρετεί τους κατοίκουςκαι όχι την κερδοσκοπία του Δήμου και του επιχειρηματία.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.