Επιστολή προς ΥΠΕΝ και ΣΤΕ για την προστασία του ΥΜΗΤΤΟΥ από τον Σύλλογο Κοντοπεύκου

Επιστολή προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και προς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέστειλε ο Σύλλογος Κοντοπεύκου – Παραδείσου – Πευκακίων με στόχο την προστασία του Υμηττού.

Αναλυτικά ο Σύλλογος αναφέρει:

«Η συμβολή στην δημιουργία του αναγκαίου θεσμικού πλαισίου προστασίας του Υμηττού την αυθαίρετη δόμηση που δημιουργήθηκε εξ αιτίας επιλογών ή παραλείψεων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, από τις καταχρηστικές απαιτήσεις των όμορων Δήμων και της επιχειρηματικής κοινότητας, αποτελεί στοιχειώδες καθήκον ενός περιβαλλοντικού και πολιτιστικού Συλλόγου.

Τις τελευταίες δεκαετίες βλέπουμε να εξελίσσεται μια προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του δημόσιου χώρου στον Υμηττό και να τον υπερασπίζονται Περιβαλλοντικοί Σύλλογοι, απλοί πολίτες και το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣΤΕ ). Η τελευταία σχετική πράξη του ΣΤΕ, η 146/2022 προσπαθεί να αποκρούσει την νέα προσπάθεια νομιμοποίησης αυθαιρέτων – και όχι μόνο – στην ζώνη προστασίας του Υμηττού.

Η γνωμοδότηση του ΣΤΕ αντιμετωπίζει καλώς και δικαίως με ελαστικότητα την κάλυψη των αναγκών των όμορων δήμων για κοιμητήρια και για σταθμούς μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ), για δραστηριότητες δηλαδή, που δεν μπορούν να εγκατασταθούν μέσα στον οικιστικό ιστό των δήμων που βρίσκονται στις παρυφές του Υμηττού.

Η γνωμοδότηση επίσης, δεν επιτρέπει – δικαίως – την επέκταση των εκπαιδευτηρίων που πρότεινε το υπουργείο με το σχέδιο ΠΔ παρά μόνο -και κακώς γίνεται- για τον Δημόκριτο.  Το Συμβούλιο της Επικρατείας ελπίζουμε να αντέξει τις πιέσεις που θα δεχτεί από την κυβέρνηση, τους Δήμους και τα ιδιωτικά συμφέροντα που επιζητούν την ιδιωτικοποίηση μέρους της προστατευόμενης έκτασης του Υμηττού.

Κυρίες και κύριοι,
Με την επιστολή αυτή ζητάμε εκ μέρους των μελών μας και των κατοίκων που εκπροσωπούμε να μεριμνήσετε για την απόλυτη προστασία του Δημόσιου χώρου και Δημόσιου πλούτου που λέγεται Υμηττός».

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος ……………………………………………………………. Η Γραμματέας

Αβραμίδης Ανδρέας …………………………………………………….. Ζιώγα Αλέκα

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.