“Νίκη των Πολιτών” Αποτυχία Ζορμπά για το δάνειο απόκτησης του «ΜΑΚΡΗ» – Ομόφωνη επιβεβαίωση και αποδοχή της προτασής μας

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25ης Ιανουαρίου απεδείχθη η, επί 3ετία, πλήρης αποτυχία του κ. Ζορμπά να ολοκληρώσει τον δανεισμό του Δήμου για την απαλλοτρίωση των πρ. εκπαιδευτηρίων «Μακρή».

Η συνάντηση εκπροσώπων του Δήμου και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων με τον Διευθυντή Δανείων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ΤΠΔ ¾εξαρχής πρόταση της «ΝΙΚΗΣ»¾ έδωσε τη λύση και απέδειξε σε όλους περίτρανα ότι το ΤΠΔ είναι ο κατεξοχήν δημόσιος φορέας που δανείζει τους ΟΤΑ για απαλλοτριώσεις!

Τα παραπάνω αποτελούν την πλήρη επιβεβαίωση όλων όσων είπαμε στην ειδική συνέντευξη Τύπου που παραχωρήσαμε προ 15ημέρου, με συμμετοχή του πρ. Προέδρου του Ταμείου κ. Κωνσταντίνου Βαρλαμίτη.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, το Δημοτικό Συμβούλιο, ομόφωνα, απέρριψε το ατελέσφορο σχέδιο δανειακής σύμβασης συστημικής Τράπεζας, που μας είχε «φορτώσει» με την επιμονή του επί τρία σχεδόν χρόνια ο κ. Ζορμπάς (το οποίο εξάλλου, σε τουλάχιστον 11 σημεία, είχε κριθεί ως καταχρηστικό και παράνομο από το Ελεγκτικό Συνέδριο εδώ και 1,5 χρόνο), και αποφάσισε να προχωρήσει τάχιστα τις απαραίτητες διαδικασίες για εκ νέου δανεισμό από το ΤΠΔ.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι οι επόμενες κινήσεις του Δήμου θα έχουν την απαιτούμενη σοβαρότητα, υπευθυνότητα και πάνω από όλα θα γίνουν άμεσα!

26 Ιανουαρίου 2023

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

πρ. Δήμαρχος

Γιατρός – Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.