Εγκύκλιος ΥΠΕΣ για την επιστροφή αρμοδιοτήτων στα δημοτικά συμβούλια, σε συμμόρφωση στην απόφαση του ΣτΕ (εγκύκλιος)

Με Εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει για τις πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές που επήλθαν σε ότι αφορά στις αρμοδιότητες των δημοτικών συμβουλίων και των οικονομικών επιτροπών σε συμμόρφωση της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας, το οποίο έκρινε ως αντισυνταγματική τη μεταφορά σημαντικού οικονομικού αντικειμένου αρμοδιοτήτων του δημοτικού συμβουλίου στην οικονομική επιτροπή των δήμων βάσει των νόμων 4623/2019 (Α’ 134) και 4625/2019 (Α’ 139).

Ειδικότερα με την εγκύκλιο, παρέχεται ενημέρωση για τις αλλαγές που επήλθαν με τις διατάξεις του ν. 5013/2023 αναφορικά με τα ακόλουθα ζητήματα:

Α. Άρθρα 31 και 37 παρ. 2 – Αρμοδιότητες Οικονομικής Επιτροπής των Δήμων – Έγκριση αποφάσεων Δημάρχων από το δημοτικό συμβούλιο.

Β. Άρθρα 32 και 37 παρ. 1 – Θητεία της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής δήμων και χρόνος διεξαγωγής εκλογής των μελών τους.

Γ. Άρθρο 36 – Ρύθμιση κυκλοφορίας με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Τροποποίηση της παρ. 2 του άρθρου 82 του ν. 3463/2006.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.