Η Νατάσα Σοφού για τα self tests και την απάντηση της δημοτικής Αρχής μια μέρα μετά την επέτειο του Ολοκαυτώματος

Διάβασα με μεγάλη προσοχή την ανάρτηση σχετικά με την διανομή 3.000 self tests και το ερώτημα εάν είχαν παραδοθεί από το Δήμο Αγίας Παρασκευής το Νοέμβριο του 2022 σε κάποια σχολεία. Τέτοια ζητήματα πρέπει να διερευνώνται με μεγάλη προσοχή και σεβασμό στη θεσμική τους διάσταση. Αντίστοιχα, όμως, οφείλει η αρμόδια υπηρεσία να δημοσιεύει τεκμηριωμένα στοιχεία σχετικά με τέτοια θεσμικά ζητήματα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι φανερό ότι αντί μιας τεκμηριωμένης ενημέρωσης, η δημοτική αρχή αναρτά τη φωτογραφία του εγκληματία Γκέμπελς μια μέρα μετά την επέτειο του Ολοκαυτώματος, παγερής ανάμνησης μιας από τις χειρότερες σελίδες της ιστορίας της ανθρωπότητας. Τέτοιες μέρες θα πρέπει η δημοτική αρχή της Αγίας Παρασκευής να εκδηλώνει σεβασμό στη μνήμη των εκατομμυρίων Εβραίων, θυμάτων του ναζισμού και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και όχι να ανασύρει εικόνες εγκληματιών για πολιτικές σκοπιμότητες: η πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να διεξάγεται σε πλαίσιο πολιτισμού και καλόπιστου διαλόγου με ενωτική διάθεση, χάριν όλων των συμπολιτών μας.

Εύχομαι η δημοτική αρχή να απέχει από τέτοιες εκδηλώσεις προσβολής της ιστορικής μνήμης και του νομικού και πολιτικού Πολιτισμού μας.

Νατάσα Σοφού

Συμβολαιογράφος ε.τ.

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη “Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή”

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.