1ος Μαθητικός Διαγωνισμός Ιστορίας “Θουκυδίδης” από την Ελληνο-Γαλλική Σχολή Ε. Ντελακρουά

Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο Διαγωνισμό Ιστορίας “Θουκυδίδης” που θα διεξαχθεί την 11η Μαρτίου 2023 στις εγκαταστάσεις της Ελληνογαλλικής Σχολής Ευγένιος Ντελακρουά:  https://forms.office.com/e/KdqrK51i0N

Μπορείτε να δείτε ενδεικτικά Θέματα ΕΔΩ

1ος Μαθητικός Διαγωνισμός Ιστορίας, «Θουκυδίδης»

Η Ελληνογαλλική Σχολή «Ευγένιος Ντελακρουά» προκηρύσσει τον 1ο Μαθητικό Διαγωνισμό Ιστορίας, «Θουκυδίδης», υπό την αιγίδα της Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας και με την υποστήριξη των Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη.

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η ενίσχυση της ιστορικής σκέψης των μαθητών μέσα από τη μελέτη της ιστορικής περιόδου για την οποία προκηρύσσεται κάθε φορά ο Διαγωνισμός και από την άσκησή τους στην κατανόηση ιστορικών όρων, στη δυνατότητα ανάλυσης και αξιολόγησης πηγών, στη συσχέτιση ιδεών και εννοιών με χάρτες και φωτογραφικό υλικό της ελληνικής και της παγκόσμιας ιστορίας.

Κάθε χρόνο θα ορίζεται το υπό διερεύνηση θέμα για μείζονα ιστορικά γεγονότα που επετειακά τιμώνται ή ανακαλούνται στη συλλογική μνήμη κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Ο 1ος διαγωνισμός θα αφορά στην επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου έως και της Β’ Λυκείου των δημόσιων και ιδιωτικών Γενικών Λυκείων, ΕΠΑ.Λ., Μουσικών και Καλλιτεχνικών Λυκείων της Περιφέρειας Αττικής. Η συμμετοχή σε αυτόν είναι προαιρετική και απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων – κηδεμόνων. Δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση για τους μαθητές που συμμετέχουν.

Ως ημερομηνία διεξαγωγής του Διαγωνισμού ορίζεται το Σάββατο, 11 Μαρτίου 2023, 10:00 – 12:00, και ως εξεταστικό κέντρο ορίζεται η Ελληνογαλλική Σχολή «Ευγένιος Ντελακρουά (Χλόης και Τρικάλων 15342, Αγία Παρασκευή).

Οι δηλώσεις συμμετοχής των ενδιαφερόμενων μαθητών θα γίνονται μέχρι 1η Μαρτίου 2023.

Περισσότερες πληροφορίες για τον τόπο, τη διάρκεια, τα θέματα κλπ του διαγωνισμού εδώ.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.