“Νίκη των Πολιτών”: Επιτυχημένη στον Παράδεισο – Κοντόπευκο η 8η Συνάντηση γειτονιάς

Με μεγαλη συμμετοχή και πολλές ομιλίες κατοίκων έγινε, την Δευτερα 30/1,η όγδοη κατα σειρά Συνάντηση Γειτονιάς που διοργάνωσε, αυτή την φορά στον Παράδεισο-Κοντοπευκο η Ανεξάρτητη Δημοτικής Κίνηση «ΝΙΚΗ των ΠΟΛΙΤΩΝ Αγ. Παρασκευης».
Ήταν μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση, που αφορούσε στους κατοικους των οικοδομικών τετραγώνων που περικλείονται από τις οδούς Καναρη, Δωριέων, Θρασυβούλου, Αγ.Τριαδος, Καραολη Δημητριου, Παναγουλη και Καναρη και που συντόνισε η Δημ. Συμβουλος Μαργαριτα Δημητριου-Καβρουδακη πρ. Προεδρος των Παιδικών Σταθμών.
«Είμαστε μια ζωντανή Δημοτική Κίνηση με συνεχείς δράσεις ακόμη και στην περίοδο της πανδημίας, ανεξάρτητη από τα κόμματα και με διοργάνωση συνελεύσεων γειτονιάς από την πρώτη στιγμή ίδρυσης μας, και επειδή διατελέσαμε Δημοτική αρχη, όπως και άλλοι υποψήφιοι Δήμαρχοι, οφείλουμε να κάνουμε απολογισμό των έργων μας» είπε στην αρχη της ομιλίας του ο Γιαννης Σταθοπουλος και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους κακούς χειρισμούς της Δημοτικής αρχής Ζορμπα στην υπόθεση απαλλοτρίωσης των πρωην εκπαιδευτηρίων «Μακρη».

Στην συνέχεια περιέγραψε τα έργα που έγιναν στην περιοχή, στη διάρκεια της Δημαρχιακής του θητείας 2014-19:κορυφαίο έργο η απόκτηση  του κτήματος-οικίας ΙΟΛΑ με χρηματοδότηση της ανάπλασης του και Πολιτιστικές εκδηλωσεις εντός του κτήματος, ασφαλτοστρωσεις των οδών Θρασυβούλου, Δημοκρατίας, Αχερωντος  κ.α, ανακατασκευές πεζοδρομίων οδών Μαραθώνος, Καναρη, Τήνου, τμήματος Αγ.Τριαδος κ.α., εγκατάσταση ενός ζεύγους υπόγειων κάδων στην γωνία Αγ.Τριαδος και Ιουστινιανου αναπλάσεις προαυλίων στα 7ο Δημοτικό σχολείο,13ο Νηπιαγωγειο και 4ο Γυμνάσιο με συμμετοχικό σχεδιασμό-στο δε 4ο Γυμνάσιο λειτούργησε νέο ασανσερ και έγινε ελαιοχρωματισμός όλων των αιθουσών, ανακαίνιση και πιστοποίηση της Παιδικής χαράς της Πλατείας Δημοκρατίας-Ιόλα με φυλαξη τα βράδια και κατασκευή στεγάστρου, βιοκλιματική ανάπλαση της οδου Παπαρηγοπούλου, ρυμοτομησεις κ.α.
Αναφέρθηκε επίσης σε εκκρεμή προβλήματα της γειτονιάς (κυκλοφοριακό, πεζοδρόμια, αναπλάσεις, καθαριοτητα, οδοί βιοκλιματικής ανάπλασης σε εγκατάλειψη, ανύπαρκτο έργο ομβρίων οδών Χρ. Σμύρνης και Τήνου  κ.α).
Ακολούθησαν πολλές τοποθετήσεις όπου οι πολιτες έθιξαν θέματα:
Κακής κατάστασης πεζοδρομίων, αξιοποίησης των χώρων Οδου Παπαγου και τριγώνου Θαλειας, ατυχημάτων σε διασταυρώσεις και ιδιαίτερα στην διασταύρωση Θρασυβούλου, Αγ.Τριαδος, Ιουστινιανου και Δημοκρατίας, διαγραμμίσεων, του εγκαταλειμενο συντριβανιου στην Πλατεία Δημοκρατίας, κακοσμίας φρεατίων, πλυντηρίου κάδων, διέλευσης της οδου Παναγουλη από τους μαθητές του 9ου Δημοτικού, Καθαριότητας, εγκατάλειψης στα χιόνια, Δημοτικών ιατρείων, εξαφάνισης καφέ κάδου, μη φύλαξη Παιδικών χαρων, βελτίωσης των πεζοδρομίων της Βιοκλιματικής ανάπλασης κ.α.
Σημειώνουμε την παρουσία των Δημ. Συμβούλων Παν. Γκονη, του Προέδρου Συλλόγου κατοίκων Κοντοπευκου-Παραδείσου Ανδρ. Αβραμίδη και της Αντιπροέδρου Βουλας Κουτσογιαννη οι οποιο μίλησαν για τα προβληματα της περιοχης, μελων Δ.Σ.  συλλογικοτήτων της πόλης κ.α.
Οι Συναντησεις Γειτονιάς θα συνεχιστούν σύντομα σε άλλη περιοχή της πολης.