Στο τιμόνι του Συνδέσμου Οικονομικών Διευθυντών και πάλι ο κ. Αλέξανδρος Κωστόπουλος

Στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Συνδέσμου των Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών (ΣΕΟΔΙ), επανεξελέγη στη θέση του Προέδρου παμψηφεί ο κ. Αλέξανδρος Κωστόπουλος.  Ο ΣΕΟΔΙ, που είναι μέλος του διεθνούς οργανισμού International Association of Financial executive Institutes, είναι ένας επιστημονικός και επαγγελματικός οργανισμός, έχει ως στόχο την αναβάθμιση του οικονομικού management στη χώρα μας, αλλά και την επαγγελματική συνεργασία και αλληλεγγύη μεταξύ των μελών του. Με τα συνέδρια και τις επιστημονικές εκδηλώσεις του, έχει συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση του ρόλου των Οικονομικών Διευθυντών στο χώρο των επιχειρήσεων, αλλά και στην εποικοδομητική συνεργασία του με τους θεσμικούς φορείς της χώρας μας. Πολλές από τις εισηγήσεις του ΣΕΟΔΙ προς τα αρμόδια Υπουργεία, έγιναν νόμος του Κράτους.

Γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι ένας φορέας αυτής της δυναμικής δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμος και οι απαιτήσεις για τη διοίκησή του είναι τεράστιες. Σαφώς η ψήφος εμπιστοσύνης για μια ακόμη φορά των οικονομικών Διευθυντών των μεγάλων επιχειρήσεων της Ελλάδας στο πρόσωπο του κ. Κωστόπουλου αντικατοπτρίζουν την αναγνώριση του ήθους του και της προσφοράς του τόσο στην Ελληνική Επιχείρηση, όσο και στην Ελληνική Οικονομία.

Ο ίδιος ο κ. Κωστόπουλος, ως μέλος της επιτροπής για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος της χώρα μας, εκπροσωπώντας τον ιδιωτικό τομέα, συνέβαλλε σημαντικά στον τομέα αυτό, αφού οι προτάσεις του, υιοθετήθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών. Επίσης, με τα άρθρα και μελέτες του στον Οικονομικό Τύπο, έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη του ρόλου του Οικονομικού Διευθυντή στην χώρα μας. Αξιοσημέιωτο είναι το πρόγραμμα πληροφορικής που έχει εκπονήσει, το οποίο συντάσσει αυτόματα τις φορολογικές και οικονομικές καταστάσεις των επιχειρήσεων, διευκολύνοντας σημαντικά το έργο των οικονομολόγων στις επιχειρήσεις. Ο κ. Κωστόπουλος, ως πρόεδρος του ΣΕΟΔΙ, έχει εκπροσωπήσει τη χώρα σε διάφορα οικονομικά συνέδρια, προβάλλοντας το οικονομικό management της χώρας μας στο εξωτερικό. Έχει διατελέσει Οικονομικός και Γενικός Διευθυντής για πολλά χρόνια σε πολυεθνικές επιχειρήσεις κυρίως στον ξενοδοχειακό χώρο, όπως το ξενοδοχείο ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ, έχει οργανώσει εξ’ αρχής το ξενοδοχείο SOFITEL, κλπ. Υπήρξε επί σειρά ετών Αντιπρόεδρος της ενεργειακής εταιρείας ACCIONA HELLAS. Πριν 20 χρόνια μαζί με άλλα σημαντικά στελέχη της ελληνικής αγοράς ίδρυσε την εταιρεία οικονομικών συμβούλων επιχειρήσεων και επενδύσεων AFM Systems, στην οποία είναι κύριος μέτοχος και κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή διαχειρίζοντας ένα πολύ σημαντικό χαρτοφυλάκιο γνωστών επιχειρήσεων.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου κοινωνικού προβληματισμού «Πορεία Εθνικής Ευθύνης».

Τυγχάνει αναγνώρισης και αποδοχής και από τον πολιτικό κόσμο έχοντας ισχυρούς φίλους όπως η υπουργός Νίκη Κεραμέως, ο βουλευτής και πρ. υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης, κ.α. Έχει επίσης φίλους από τον χώρο της βιομηχανίας και της ναυτιλίας.  Είναι ένας πανέξυπνος επιστήμονας τεχνοκράτης, μια ξεχωριστή προσωπικότητα, διαθέτει μακρά εμπειρία και κύρος, και αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες στον οικονομικό τομέα της Ελλάδας.

Ο κ. Αλέξανδρος Κωστόπουλος αποτελεί ένα διαχρονικό υγιές πρότυπο που μεταλαμπαδεύει το ήθος και τις αξίες του, στοιχεία τα οποία αποτέλεσαν εφόδια για τον γιο του Τιμολέοντα Κωστόπουλο, ο οποίος είναι για δεύτερη επιτυχή θητεία Αντιδήμαρχος Οικονομικών στο Δήμο Αγίας Παρασκευής στον οποίο και κατοικούν, καθώς και ένας από τους κύριους μετόχους της εταιρείας AFM Systems.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.