Νέα Δημοκρατία – Εκλογές: Η «Κ» παρουσιάζει όλα τα ονόματα των υποψηφίων στην Αττική, τον Νίκο Ζόμπολα στο Β/Τ

Βόρειος Τομέας

Ενα από τα πιο δυνατά ψηφοδέλτια πανελλαδικά έχει η Ν.Δ. στον Βόρειο Τομέα. Εκεί οι εν ενεργεία Κωστής Χατζηδάκης, Αδωνις Γεωργιάδης, Νίκη Κεραμέως, Γιώργος Κουμουτσάκος, Θοδωρής Ρουσόπουλος, Δημήτρης Καιρίδης και η Ζωή Ράπτη, αλλά και ο αν. υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης που δεν είναι βουλευτής, θα διεκδικήσουν την εκ νέου είσοδό τους στη Βουλή. Από εκεί και πέρα υποψήφιοι θα είναι ο δημοσιογράφος Καρύδας Φώτης, που ήταν ξανά στο ψηφοδέλτιο το 2019, η Μήκα Μαριάνθη, αρχαιολόγος, επίσης ξανά υποψήφια το 2019, η Δημητρακάκη Αγγελική, καρδιολόγος-εντατικολόγος. Για πρώτη φορά θα είναι υποψήφια συνολικά εννέα πρόσωπα από τα 20 που θα έχει το ψηφοδέλτιο. Πρόκειται για τον Νίκο Ζόμπολα, ασφαλιστικό πράκτορα και αντιδήμαρχο Αγίας Παρασκευής . Ακόμα για πρώτη φορά θα είναι οι: Μανώλης Κουτσογιαννάκης, ιδιοκτήτης φροντιστηρίου και πρώην αντιδήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, ο Τάσος Καρανδρέας, διευθυντής Χειρουργικής στο Ιατρικό Αθηνών, ο Χρήστος Σούλης, οικονομολόγος και τραπεζικό στέλεχος, ο Τάσος Ζαχαρόπουλος, ιδιοκτήτης κατασκευαστικής Εταιρείας και υποψήφιος βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων το 2019, η Βρύνα Φωτεινή, πρώην αν. διοικητής Νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα και η Αρια Αγάτσα, αθλητικογράφος και πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ. Υποψήφιες θα είναι ακόμα η Βάρσου Μαργαρίτα, πολιτικός επιστήμων και περιφερειακή σύμβουλος με τον κ. Πατούλη και η Νικολοπούλου Ολια, δικηγόρος.

Ετοιμα σε ένα ποσοστό που ξεπερνάει το 95% είναι τα γαλάζια ψηφοδέλτια ενόψει των εκλογών που θα λάβουν χώρα σε δύο ή τρεις μήνες από σήμερα. Χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Καστοριά όπου περιόδευσε έστειλε για μία ακόμα φορά μήνυμα αυτοδυναμίας ενόψει των εκλογών, εστιάζοντας για μία ακόμα φορά στην κρισιμότητα της πρώτης κάλπης. Η πρώτη κάλπη θα είναι η κρίσιμη κάλπη. Αυτή θα στείλει τελικά το μήνυμα ποιος πρέπει να κυβερνήσει την Ελλάδα την επόμενη τετραετία. Και καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη, είπε, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιλέγει τον δρόμο του διχασμού. Η Κ παρουσιάζει σήμερα αποκλειστικά τα ψηφοδέλτια σε όλες τις Περιφέρειες της Αττικής, όπου 43 από τους 96 συνολικά υποψηφίους, δηλαδή το 44,8%, κατέρχονται για πρώτη φορά υποψήφιοι με τη Ν.Δ.

Ανατολική Αττική

Πλην των εν ενεργεία βουλευτών Μάκη Βορίδη, Γιώργου Βλάχου, Βασίλη Οικονόμου και των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών Στέλιου Πέτσα και Σοφίας Ζαχαράκη που διεκδικούν με αξιώσεις την είσοδο στη Βουλή, η Ν.Δ. θα έχει συνολικά έξι νέες υποψηφιότητες από τις 15 συνολικά. Πρόκειται για τους Γιάννη Σαμέλη, δικηγόρο και πρώην αντιδήμαρχο Παλλήνης, τον Σπήλιο Κρικέτο, ανθυπαστυνόμο και γ.γ. της Ενωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, τον Τάσο Αγγέλικα, επιχειρηματία, μηχανολόγο μηχανικό στο επάγγελμα, τον Νεκτάριο Καλαντζή, οικονομολόγο και πρόεδρο Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδας, την Κλεοπάτρα Τριανταφυλλίδου CEO ALFA DIKEVE SA, και τη Βασιλική Τσίντζου, οδοντίατρο. Υποψήφιοι θα είναι ακόμα η Κόλλια Βασιλική, πολιτική επιστήμων και πρώην γενική γραμματέας Νέας Γενιάς του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Μάγδα Κοντογιάννη, αγρότισσα στο επάγγελμα, η Κατερίνα Κατσανδρή, παθολόγος και γ.γ. ΔΑΚΕ Γ.Ν. Ευαγγελισμός που ήταν υποψήφια το 2019 με τον Γιώργο Πατούλη. Οσον αφορά τη νυν βουλευτή Γεωργία Μαρτίνου το πιθανότερο είναι πως δεν θα είναι υποψήφια.

Δυτική Αττική

Πλην των ενεργεία βουλευτών Θανάση Μπούρα, Γιώργου Κώτσηρα και Βαγγέλη Λιάκου, υποψήφιοι στη Δυτική Αττική θα είναι για πρώτη φορά η Σουζάνα Καλτουρουμίδου, ψυχολόγος και αθλητική δημοσιογράφος, 34 ετών και η Μαρία Πανοηλία, δικηγόρος στη Μάνδρα, 27 ετών, ενώ ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με τις υποψηφιότητες των Σταμάτη Πουλή και Ανδρέα Τσώκου, με τον πρώτο να κερδίζει τη μάχη, όπως όλα δείχνουν, καθώς ήταν υποψήφιος και στις προηγούμενες εκλογές. Συνολικά το ψηφοδέλτιο θα έχει έξι υποψηφίους.

Δυτικός Τομέας

Στον Δυτικό Τομέα πλην των εν ενεργεία βουλευτών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Γιάννη Λοβέρδου έχει ανακοινωθεί και η υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της υφ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, Μαρίας Συρεγγέλα. Από εκεί και πέρα υποψήφιοι θα είναι ακόμα ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, αρχιτέκτων και πρώην δήμαρχος Αιγάλεω, ο Μπάμπης Καραθάνος, φαρμακοποιός που ήταν ξανά υποψήφιος το 2019 και είναι πρόεδρος του Κεντρικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών και η Σαγιάκου Ουρανία, δικηγόρος. Για πρώτη φορά υποψήφιοι θα είναι επτά πρόσωπα από τα 15 συνολικά που θα έχει το ψηφοδέλτιο. Πρόκειται για τον Μπάμπη Καούκη, εφοριακό και γενικό γραμματέα ΔΑΚΕ Εφοριακών και παλαιότερα υποψήφιο δήμαρχο στο Ιλιον, τον Τάσο Καλλιάφα, τελωνειακό και δημοτικό σύμβουλο Περιστερίου, τον Χαράλαμπο Αποσκίτη, διευθυντή Ξενοδοχειακών Μονάδων και παλαιότερα υποψήφιο βουλευτή στην Αρκαδία. Υποψήφια θα είναι ακόμα η Ρομά Ισμήνη Λαζαροπούλου, γραμματέας Πανελλήνιου Μορφωτικού Συλλόγου Ελλήνων Αθιγγάνων, η Τουμαζάτου Μαριάννα, οικονομολόγος και αντιδήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, 30 ετών, η Ρούλα Κουσκουρή, δημοσιογράφος και η Ειρήνη Μακρίδου-Καραπιδάκη, δικηγόρος.

Νότιος Τομέας

Πλην των εν ενεργεία βουλευτών Νίκου Δένδια, Κώστα Κυρανάκη, Διονύση Χατζηδάκη, Χάρη Θεοχάρη, Αννας Καραμανλή, Σοφίας Βούλτεψη, Μπάμπη Παπαδημητρίου, Γιάννη Καλλιάνου, Βασίλη Σπανάκη αλλά και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου που έχει ήδη ανακοινωθεί ως υποψήφιος, η Ν.Δ. έχει καταρτίσει ένα δυνατό ψηφοδέλτιο στον Νότιο Τομέα. Εκ νέου την είσοδό τους στη Βουλή θα διεκδικήσει ο Τάσος Γαϊτάνης, εκπρόσωπος Τύπου Ν.Δ., η Ιωάννα Γκελεστάθη, δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω και η Δήμητρα Αράπογλου, που είναι κωφή και σηματοδοτεί τη μεγάλη σημασία που δίνει η Ν.Δ. σε έναν πολύ ευαίσθητο χώρο. Η Ν.Δ. θα έχει συνολικά στον Νότιο Τομέα εννέα νέα πρόσωπα από τα 23 συνολικά. Υποψήφιοι θα είναι ο Τάσος Κορίλλης, καθηγητής Χημείας στο Κολλέγιο Ψυχικού, ο Μιχάλης Κουμεντάκος, πνευμονολόγος και πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ, ο Νίκος Κανέλλος, οικονομολόγος, διδάκτωρ του ΕΜΠ και τομεάρχης Ερευνας και Καινοτομίας της Ν.Δ., ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος, στιχουργός και ραδιοφωνικός παραγωγός. Ως στιχουργός, συμμετείχε δύο φορές και στο Φεστιβάλ της Eurovision, ο Σταύρος Νικολαΐδης, ηθοποιός και σκηνοθέτης, που έγινε ευρύτερα γνωστός ως ο Μιχαλάκης από τα Εγκλήματα, που κατατάσσονται στις πέντε δημοφιλέστερες ελληνικές σειρές, η Μαρία-Ελλη Κουτσουβελή, διεθνολόγος, η Δήμητρα Καντεράκη, οικονομολόγος και υπάλληλος της Τράπεζας Πειραιώς, η Μαρία Ζάγκα, πρόεδρος της Ενωσης Βενζινοπωλών και δημοτική σύμβουλος Παλαιού Φαλήρου και τέλος η Παταπία Καπράλου, μαχόμενη δικηγόρος.

Α΄ Αθηνών

Οσον αφορά την Α΄ Αθηνών, εκτός από τους εν ενεργεία βουλευτές, δηλαδή τον Βασίλη Κικίλια, την Ολγα Κεφαλογιάννη, τον Θάνο Πλεύρη, τον Αγγελο Συρίγο, τον Νικήτα Κακλαμάνη, τη Φωτεινή Πιπιλή και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, στα ψηφοδέλτια θα είναι για πρώτη φορά 10 νέα πρόσωπα από τα 17 σύνολο: η δικηγόρος Αννα Ροκοφύλλου, η επίσης δικηγόροι Εβίτα Βαρελά και Φαίδρα Τσαλαχούρη, η Θέκλα Παρασκευούδη, ο διευθυντής της νοσηλευτικής στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, Δημήτρης Πιστόλας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Ομηρος Τσάπαλος και ο καθηγητής νοηματικής, Χρήστος Δαγρές. Επίσης υποψήφιες θα είναι η διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια του υπουργείου Δικαιοσύνης, Πώλα Δαμιανού, η καθηγήτρια Αγγλικών Κατερίνα Κουρκούλη και η Ελληνολίβυα πολιτικός μηχανικός Σακίμπ Μαριάμ.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων