Μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στο 1ο Γ.Ε.Λ. Αγίας Παρασκευής

Σήμερα Τετάρτη 15-2-2023 κατάφερε τελικά να εισέλθει στον χώρο του σχολείου μας το ειδικό όχημα μέτρησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας. Το όχημα θα παραμείνει στον χώρο για μια βδομάδα μετρώντας την εκπομπή μη ιονίζουσας ακτινοβολίας από όλες τις πηγές.

Τα αποτελέσματα θα παρουσιάζονται απευθείας στην ιστοσελίδα του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων. Το σημείο επιλογής είναι μεγάλου ενδιαφέροντος, καθώς στην περιοχή συναθροίζονται καθημερινά μαθητές και εκπαιδευτικοί από 3 δημόσια σχολεία (2ο Δημοτικό, 2ο Γυμνάσιο, 1ο Λύκειο), σχεδόν 1000 άτομα. Επιπλέον βρίσκεται πολύ κοντά στο ραδιοτηλεοπτικό πάρκο κεραιών του Υμηττού, κοντά σε σταθμό βάσης κινητής τηλεφωνίας και πλησίον της στρατιωτικής εγκατάστασης της ΣΔΑΜ.

Ευχαριστούμε θερμά τον Αντιδήμαρχο Διοίκησης του Δήμου Αγίας Παρασκευής κ. Ιωάννη Αργυρό για τις ενέργειές του προκειμένου να έρθει το όχημα στο σχολείο μας. Ευχαριστούμε και τον υποδιευθυντή μας κ. Μπαλάσκα Αθανάσιο που συνεργάστηκε με την ΕΕΑΕ προκειμένου να παραχωρηθεί το όχημα στον Δήμο. Θα ενημερωθείτε την επόμενη εβδομάδα για τα αποτελέσματα.

Αθανάσιος Ι. Μπαλάσκας 

Φυσικός – Ραδιοηλεκτρολόγος Α’

ΜSc Ηλεκτρονικής Φυσικής και Τηλεπικοινωνιών

Υποδιευθυντής 1ου Γενικού Λυκείου Αγίας Παρασκευής 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων