Αίτημα ενημέρωσης για προσεισμικό έλεγχο 1ου Γενικού Λυκείου Αγίας Παρασκευής

Με στόχο την ετοιμότητα εκπαιδευτικών και μαθητών σε περίπτωση σεισμού πραγματοποιήθηκε σήμερα στο σχολείο μας (1ο ΓΕΛ Αγ. Παρασκευής) η δεύτερη άσκηση ετοιμότητας. Σκοπός της άσκησης ήταν η διασφάλιση υψηλού επιπέδου ετοιµότητας και συντονισµού µεταξύ όλων των εµπλεκόµενων φορέων, για την αποτελεσµατική αντιµετώπιση ενός ενδεχόµενου σεισµού. Ο χρόνος εκκένωσης του κτιρίου από τους 365 μαθητές και τους 35 εκπαιδευτικούς ήταν σχεδόν 2 λεπτά. Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να εφαρμοστεί στην πράξη, αλλά οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Θυμίζουμε ότι το Μάρτιο του 2021 μετά από το μεγάλο σεισμό στα Φάρσαλα, η πιστή τήρηση του μνημονίου αντιμετώπισης σεισμικού κινδύνου από το διευθυντή και τους δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου Δαμασίου έσωσε τη ζωή 63 μικρών μαθητών.

Με αφορμή τον σεισμό της Τουρκίας και τις εύλογες ανησυχίες γονέων και εκπαιδευτικών, απευθυνθήκαμε υπηρεσιακά στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αγίας Παρασκευής προκειμένου να μας ενημερώσει πότε έγινε τελευταία φορά προσεισμικός έλεγχος του σχολικού κτιρίου και ποιο ήταν το αποτέλεσμα αυτού.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων