Γιάννης Μυλωνάκης: «οι ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ πάντα έτοιμοι να πάμε την πόλη πολλά βήματα παραπέρα»(VD)

«Βάζουμε τον πήχη πιο ψηλά, δεν σκοπεύουμε να κάνουμε απλά μια διαχείριση»

Μια διαφορετική εικόνα για το μέλλον του Δήμου Αγίας Παρασκευής μας έδωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – ενεργοί πολίτες» και υποψήφιος δήμαρχος, κ. Γιάννης Μυλωνάκης. Ο κ. Μυλωνάκης για πολλά χρόνια αυτοδιοικητικός και γνώστης των προβλημάτων της πόλης συνομίλησε με την Λένα Μαρκή και το aparaskeviimages.gr.

Ας επισημάνουμε ορισμένα σημεία από όσα μας είπε ο κ. Μυλωνάκης:

Μας αξίζει ένας τόπος που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την Αττική, ένας τόπος παράδειγμα επιτυχίας ισόρροπης ανάπτυξης με όχημα την καινοτομία, τις υποδομές και τον πολιτισμό και, προπαντός, με συγκεκριμένο σχέδιο.

Ερωτώμενος για τις εξελίξεις στο κολυμβητήριο, τόνισε πως ο κ. Ζορμπάς βλέπει ότι δεν μπορεί να παρουσιάσει έργο και προσπαθεί να εξαπατήσει τον κόσμο προεκλογικά. Το ίδιο είχε κάνει και ο κ. Σταθόπουλος και καταψηφίστηκε. Ως παράταξη στηρίξαμε τα έργα του δημαρχείου και του κολυμβητηρίου γιατί οι πληγές της πόλης πρέπει να κλείνουν. Σε αυτά τα θέματα δεν χωρούν μικροπαραταξιακά συμφέροντα.

Για την παράταξή μας το προσωπικό του Δήμου είναι το σημαντικότερο κεφάλαιο το οποίο σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όταν γίνουμε Διοίκηση. Οι εργαζόμενοι θα νοιώσουν έμπρακτα ότι διοίκηση και προσωπικό είμαστε ένα, πάμε μαζί.

Έχουμε λύση για το πρόβλημα του αμαξοστασίου. Θα τη διεκδικήσουμε.

Οι διοικήσεις Ζορμπά-Σταθόπουλου δοκιμάστηκαν και απέτυχαν! Γι’ αυτό το δίλημμα που τίθεται είναι απλό: Θέλουμε άλλα 5 χρόνια όπως τα προηγούμενα 12 ή θέλουμε μια πραγματική αλλαγή και ανανέωση στην πόλη;

Στο Δ.Σ. καταθέσαμε συγκεκριμένες ρεαλιστικές προτάσεις στα σημαντικότερα ζητήματα της πόλης. Πήραμε θέση ξεκάθαρα, χωρίς μισόλογα και χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από τα βολικά «παρών» και «απέχω».

Δεν είμαστε ισαποστάκιδες!

Οι «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» πρεσβεύουμε το νέο που προσπαθεί να σπάσει τον κύκλο της παλαιοκοματικής μιζέριας.

Αυτό που πρέπει να μείνει στο τέλος της ημέρας είναι τι έμεινε στην Αγία Παρασκευή και όχι ποιος το έκανε.

Οι ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ως μια μικρογραφία της πόλης, η σύνθεση της παράταξης.

Επίσημα είμαστε οι μόνοι από τις 7 παρατάξεις που δεν έχει κομματική στήριξη. Είμαστε ανεξάρτητη παράταξη. Δεν θα δεχτούμε στήριξη από οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα. (πίνακας 1)

Φιλοδοξία μας είναι ένας Δήμος δίπλα στον πολίτη.

Οι ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ είναι πάντα έτοιμοι.

(σ.σ. Ακολουθεί το βίντεο και το πλήρες κείμενο της συνέντευξης)

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Γ. ΜΥΛΩΝΑΚΗ

  • Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μέσα στο 2022 βρεθήκατε κοντά στους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής συζητήσατε τα προβλήματά τους και τους θέσατε ένα ερωτηματολόγιο. Ποια είναι τα βασικά συμπεράσματα από αυτή τη δράση σας;

Είναι όλα αυτά που όποιος ζει στην Αγία Παρασκευή αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του. Από την αποκομιδή των σκουπιδιών, την απουσία κάθε προγράμματος ανακύκλωσης και την κατάσταση στους δρόμους και τα πεζοδρόμια, το πρόβλημα στη στάθμευση και φυσικά την ασφάλεια.

Είναι όλα τα αυτονόητα που μια απλά σοβαρή δημοτική αρχή θα έπρεπε να έχει δώσει λύσεις και να αντιμετωπίζει με αποτελεσματικότητα.

Σε άλλες πόλεις έχουν ψηφιοποιήσει το σύνολο των υπηρεσιών, έχουν εντάξει την τεχνητή νοημοσύνη στη λειτουργία και τις υπηρεσίες των Δήμων κι εδώ συζητάμε για τα αυτονόητα.

  • Εάν εκλεγείτε Δήμαρχος είσαστε σε θέση να αντιμετωπίσετε αυτά τα προβλήματα; Κατά καιρούς έχετε παρουσιάσει προτάσεις που όμως ποτέ δεν εφαρμόστηκαν.

Δεν φιλοδοξώ να γίνω Δήμαρχος στην πόλη που μεγάλωσα και αγαπώ αν ήθελα απλά να κάνω τα αυτονόητα θέματα που ανέφερα πιο πάνω.

Εμείς βάζουμε τον πήχη πιο ψηλά, δεν σκοπεύουμε να κάνουμε απλά μια διαχείριση, αλλά θέλουμε να πάμε την πόλη ένα ή αν θέλετε πολλά βήματα παραπέρα. Και γι’ αυτό, τα ερωτήματα που θα τεθούν στους πολίτες στις επερχόμενες εκλογές είναι σαφή και ξεκάθαρα.

Θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε σε έναν τόπο κορεσμένο από νέες ιδέες, φαντασία και δημιουργικότητα όπου στο προσκήνιο θα βρίσκονται πάλι «οι ίδιοι και οι ίδιοι»; ή θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε νέα πρόσωπα και δίνοντας ευθύνες σε συμπολίτες μας με γνώσεις, εμπειρία και προπαντός όρεξη για δουλειά;

Θέλουμε μια Αγία Παρασκευή που παραμένει στάσιμη χωρίς πλάνο ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια; ή μας αξίζει ένας τόπος που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την Αττική, ένας τόπος παράδειγμα επιτυχίας ισόρροπης ανάπτυξης με όχημα την καινοτομία, τις υποδομές και τον πολιτισμό και, προπαντός, με συγκεκριμένο σχέδιο.

Συμβιβαζόμαστε να ζούμε σε μια πόλη που στο κρίσιμο πεδίο της καθαριότητας έχει μείνει πολύ πίσω με αποτέλεσμα να μην αρκεί η υπεράνθρωπη προσπάθεια των υπαλλήλων του δήμου; ή θέλουμε μια πόλη καθαρή, πρωτοπόρα στην ανακύκλωση με σεβασμό στο περιβάλλον;

  • Οι εργασίες στο νέο Δημαρχείο έχουν σταματήσει εδώ και μήνες και αναζητούνται 1,4 εκ ευρώ. Ποιος θα πληρώσει τελικά;

Ποιος γνωρίζει πραγματικά; Ο δήμαρχος, κατά την προσφιλή του τακτική, δεν ενημερώνει κανέναν για την πορεία των έργων και των μεγάλων θεμάτων που απασχολούν την πόλη και όταν, εξαιτίας των λάθος χειρισμών του, δημιουργείται αδιέξοδο, τότε θυμάται να ενημερώσει τις παρατάξεις… Και, ως συνήθως, τρέχουμε τελευταία στιγμή μπας και διασώσουμε κάτι.

Σε ό,τι αφορά το νέο δημαρχείο, ο δήμαρχος έκανε συνεννοήσεις με την Περιφέρεια Αττικής, είχε συναντήσεις με τον υπουργό κ. Γεωργιάδη, αλλά τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι δύο: Πρώτον, το έργο παραμένει σταματημένο και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί πότε θα ξεκινήσει και πάλι. Δεύτερον, ο δήμαρχος έχει αναλάβει τη δέσμευση ότι το επιπλέον κόστος για τους εκβραχισμούς θα το πληρώσουν οι δημότες της Αγίας Παρασκευής.

Αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι αποδεκτό. Δεν πρέπει οι πολίτες να πληρώσουν το μάρμαρο του 1.5 εκ. ευρώ για τα λάθη και τις παραλείψεις της διοίκησης.

  • Στάσιμη όμως είναι και η ανάπλαση της πλατείας Αγίου Ιωάννη, αλλά ξεκινάει το κολυμβητήριο, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή. Πως βλέπετε το μέλλον αυτών των έργων;

Και τα δύο έργα στα οποία αναφέρεστε έχουν ένα κοινό σημείο: Αποτελούν κραυγαλέα παραδείγματα για την προχειρότητα με την οποία οι δημοτικές αρχές της τελευταίας δεκαετίας χειρίζονται τις υποθέσεις της πόλης.

Έχουν δημοπρατηθεί, δηλαδή έχει ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία χωρίς να υπάρχουν τα απαιτούμενα ποσά. Ο κ. Ζορμπάς κατάλαβε ότι δεν έχει να παρουσιάσει έργο κατά τη διάρκεια της θητείας του και ενόψει των δημοτικών εκλογών προσπαθεί να εξαπατήσει τον κόσμο. Το ίδιο είχε κάνει και ο κ. Σταθόπουλος τον τελευταίο χρόνο της θητείας του και γι’ αυτό καταψηφίστηκε.

Στηρίξαμε και τα 2 έργα ξεκάθαρα και ανοιχτά γιατί πρέπει να κλείνουν οι πληγές της πόλης. Σε αυτά τα θέμα δεν χωρούν μικροπαραταξιακά συμφέροντα.

Όσοι ζούμε στον Άι Γιάννη βιώνουμε τα τελευταία χρόνια μια απαράδεκτη κατάσταση. Ο δήμος, με ευθύνη των δύο προηγούμενων δημάρχων, έχει καταντήσει στην πλατεία σε ένα χώρο παράνομων δραστηριοτήτων που επικρατεί ο δυνατότερος.  Η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει.

Η πλατεία του Άι Γιάννη πρέπει να αναπλαστεί άμεσα και να αποδοθεί στους κατοίκους της περιοχής ως ένας χώρος αναψυχής.

Για το κολυμβητήριο, ήμασταν εμείς αυτοί που στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του 2021 καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για την ολοκλήρωση του κολυμβητήριου. Ο κ. Ζορμπάς, όπως και ο κ. Σταθόπουλος προηγουμένως, δεν είχαν κάνει απολύτως τίποτα. Ο κ. Ζορμπάς μάλιστα το 2013 ακύρωσε τον διαγωνισμό για την κατασκευή του και εξέταζε λύση για κοινό κολυμβητήριο με τον Χολαργό. Αν τότε δεν το είχε κάνει, τώρα θα είχαμε κολυμβητήριο.

  • Προβλήματα υπάρχουν και με τους εργαζόμενους στο Δήμο. Ποια είναι η  θέση των «Αλλάζουμε»:

Α) Στο πρόσφατο θέμα στους Παιδικούς Σταθμούς για τα χρήματα που επιδίκασε το Ειρηνοδικείο, αλλά άσκησε έφεση το Ν.Π.

Β) Για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στο αμαξοστάσιο του Δήμου.

Ο κ. Ζορμπάς, για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει, επέλεξε από την αρχή να δημιουργήσει μέτωπο με σχεδόν όλους τους εργαζόμενους του Δήμου.

Για την παράταξη μας το προσωπικό του Δήμου είναι το σημαντικότερο κεφάλαιο, το οποίο σκοπεύουμε -όταν γίνουμε διοίκηση- να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να Αλλάξουμε την πόλη.

Προσέξτε. Δεν λαϊκίζουμε, ούτε υποσχόμαστε ότι θα λύσουμε με τη μία όλα τα προβλήματα που έχουν συσσωρεύσει οι προηγούμενες δημοτικές αρχές. Ωστόσο, από την πρώτη μέρα της θητείας μας οι εργαζόμενοι θα νιώσουν έμπρακτα ότι διοίκηση και προσωπικό είμαστε ένα, πάμε μαζί.

Α) Στο πρόσφατο θέμα στους Παιδικούς Σταθμούς για τα χρήματα που επιδίκασε το Ειρηνοδικείο, αλλά άσκησε έφεση το Ν.Π.

Το ερώτημά σας έρχεται να επιβεβαιώσει αυτά που σας ανέφερα προηγουμένως. Όμως, προσθέτει κι ένα ακόμη στοιχείο. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την ξεκάθαρη, πλέον, πολιτική του δημάρχου να υποβαθμίσει, απαξιώσει και, εν τέλει, καταργήσει σχεδόν όλες τις κοινωνικές δομές της πόλης. Εξάλλου, ο ίδιος δεν διστάζει κάθε τόσο να απειλεί εργαζόμενους ότι θα καταφύγει στον ιδιωτικό τομέα για να καλύψει ανάγκες του Δήμου…

Σε κάθε περίπτωση, πέρα και πάνω από τις πολιτικές, υπάρχουν οι άνθρωποι. Και είναι πραγματικά ανάλγητο, ιδιαίτερα στους σημερινούς ζοφερούς καιρούς που ζούμε, με τις οικονομικές δυσχέρειες, την υψηλή ανεργία, τις αυξήσεις στο κόστος ζωής, να υπάρχουν εργαζόμενοι που δικαιώνονται δικαστικά και μπορούν να εισπράξουν κάποια χρήματα, που τόσο έχουν ανάγκη, και να βρίσκουν απέναντί τους τον Δήμο.

Β) Για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στο αμαξοστάσιο του Δήμου.

Άλλη μια περίπτωση προβλήματος, γνωστού εδώ και χρόνια, που οι δημοτικές αρχές της τελευταίας δεκαετίας «θυμούνταν» μόνο κάθε φορά που «ο κόμπος έφθανε στο κτένι». Έτσι και τώρα, με την εντολή σφράγισης να κρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από τον Δήμο, ο κ. Ζορμπάς κάλεσε τις δημοτικές παρατάξεις να συναινέσουν ώστε να γίνουν νομικές προσφυγές, μήπως και καταφέρουμε -όχι να λύσουμε το πρόβλημα βέβαια- αλλά να πάρουμε μία ακόμη παράταση.

Ως πότε, όμως, θα προσπαθούμε με «μπαλώματα» να κλείσουμε τις μεγάλες πληγές στην πόλη; Ως πότε θα βάζουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλάκι; Είναι πραγματικά απάνθρωπο να αναγκάζουμε εργαζόμενους να εργάζονται κάτω από συνθήκες όπως αυτές που επικρατούν στο αμαξοστάσιο του Δήμου. Και μετά να έχουμε και την απαίτηση να αποδίδουν το 100% των δυνατοτήτων τους.

Ξέρετε, επειδή ακούμε συχνά ότι δεν υπήρχαν οι χώροι, δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις, δεν υπήρχε το ένα, δεν υπήρχε το άλλο… Δεν υποστηρίζουμε ότι όλα τα προβλήματα λύνονται εύκολα, από την άλλη όμως δεν θεωρούμε ότι υπάρχουν αδιέξοδα. Μια σύγχρονη δημοτική αρχή οφείλει να κτίζει συνεργασίες και συμμαχίες τόσο μέσα στα όρια του δήμου -με παρατάξεις, συλλόγους, φορείς- όσο και έξω από τα όρια αυτά, με άλλους δήμους. Εξάλλου, ένα μεγάλο μέρος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η αυτοδιοίκηση θα πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσω διαδημοτικών συνεργασιών. Αλλά σε αυτό το σημείο πάσχουμε, γιατί δυστυχώς έχουμε μια δημοτική αρχή που κυριαρχείται από τον απομονωτισμό και την εσωστρέφεια…

  • Λέτε συχνά για τα 12 χρόνια στασιμότητας. Στην ουσία τσουβαλιάζετε τις διοικήσεις Ζορμπά-Σταθόπουλου, δεν έχετε εντοπίσει διαφορές μεταξύ τους;

 Τιμώ το αξίωμα και τον θεσμό του δημάρχου και για να σας είμαι ειλικρινής η σκέψη μου ξεκινάει από μια γενική παραδοχή: ότι ο κάθε δήμαρχος θέλει το καλύτερο για την πόλη του. Το ζήτημα όμως είναι αν μπορεί ή αν η οπτική του για το πως ασκείται η διοίκηση στον Δήμο μπορεί να φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα στην πόλη.

Ασφαλώς, έχουν και διαφορές μεταξύ τους, αλλά τους συνδέει κάτι δεδομένο που δεν χωράει αμφισβήτηση. Δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Και να σας πω την αλήθεια, συμφωνώ με αυτούς που λένε ότι δεν μπορείς να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά και να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα.

Γι’ αυτό το δίλημμα που τίθεται είναι απλό: Θέλουμε άλλα 5 χρόνια όπως τα προηγούμενα 12 ή θέλουμε μια πραγματική αλλαγή και ανανέωση στην πόλη;

  • Μπορείτε να μας κάνετε μια εκτίμηση για το κλίμα που επικρατεί στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου; Είστε από τους λίγους που δεν έχετε χαρακτηριστεί ως «συνεταιράκι» κάποιου!!!

Σε ό,τι αφορά το κλίμα στο Δημοτικό Συμβούλιο νομίζω ότι όποιος έχει παρακολουθήσει έστω και λίγες συνεδριάσεις βγάζει εύκολα το συμπέρασμά του. Όπως επίσης μπορεί να καταλάβει ποιοι είναι αυτοί που «τρέφονται» μέσα από την οξύτητα και τις χωρίς όρια προσωπικές αντιπαραθέσεις.

Εμείς, ως παράταξη, επιδείξαμε, και έτσι θα πάμε μέχρι το τέλος της παρούσας δημοτικής θητείας, νηφαλιότητα σε όλες τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Μείναμε -και ήταν συνειδητή επιλογή- μακριά από το τοξικό κλίμα που κάποιοι προσπαθούσαν να δημιουργήσουν σχεδόν σε κάθε συνεδρίαση.

Ασκήσαμε καλοπροαίρετη κριτική στη δημοτική αρχή -ακόμη κι αν κάποιες φορές χρειάστηκε να γίνουμε αυστηροί- αλλά ταυτόχρονα καταθέσαμε συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις στα σημαντικότερα προβλήματα της πόλης. Και όταν χρειάστηκε να πάρουμε θέση, το κάναμε ξεκάθαρα, χωρίς μισόλογα και χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από… βολικά «παρών». Εμείς δεν είμαστε «ισαποστάκηδες».

Αναφορικά με τα «συνεταιράκια», να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Οι Αλλάζουμε πρεσβεύουν το νέο, που προσπαθεί να σπάσει τον κύκλο της παλαιοκοματικής μιζέριας, δηλαδή όλων αυτών που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στην πόλη και είναι υπεύθυνα για το πόσο πίσω έχει μείνει η Αγία Παρασκευή. Άρα, δεν θα μπορούσαμε σε καμία περίπτωση να θεωρηθούμε ή -πολύ περισσότερο- να γίνουν συνεταίροι με το χθες, με αυτό που πλέον η πόλη πρέπει να αφήσει οριστικά πίσω της.

Πάντα θα είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις, συνεργασίες, συμμαχίες, συνθέσεις, οι οποίες ωστόσο θα γίνονται πάνω στο τραπέζι, μέσα σε πλαίσιο αρχών, στόχων και προτεραιοτήτων και, βέβαια, με μοναδικό γνώμονα το πραγματικό συμφέρον των συμπολιτών μας. Γιατί στο τέλος της ημέρας, αυτό που πρέπει να μείνει στη συνείδηση και στην ψυχή των Αγιοπαρασκευιωτών είναι το τι έγινε για την πόλη τους και όχι ποιος το έκανε…

  • Οι υποψήφιοί σας θα προέρχονται από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους; Θα πάρετε στήριξη από κάποιο κόμμα;

Έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι η παράταξη μας συσπειρώνει πολίτες με υψηλή κοινωνική αξιοπιστία αλλά και μεράκι να φέρουν την αλλαγή στην πόλη, που πολιτικά μπορεί να προέρχονται από διαφορετική αφετηρία. Άλλωστε έτσι δημιουργήθηκε αυτή η παράταξη το 2018.

Αποτελείται από πολίτες όμως που μας ενώνει μια κοινή επιθυμία. Να δούμε την πόλη μας, μετά από 12 χρόνια στασιμότητας και απραξίας, να προοδεύει και να προχωράει επιτέλους μπροστά.

Και οι υποψήφιοί μας προέρχονται από τη νέα γενιά, που βιώνει μια σειρά από αποκλεισμούς και ανισότητες,

από ελεύθερους επαγγελματίες και εμπόρους που αντιμετωπίζουν τη σκληρή πραγματικότητα μιας αγοράς στην πόλη μας που αργοπεθαίνει,

από νέους γονείς που καταλαβαίνουν από πρώτο χέρι ότι η πόλη δεν είναι φιλόξενη για να μεγαλώσεις οικογένεια και παιδιά,

από εργαζόμενους που στη δύσκολη πραγματικότητα των χαμηλών μισθών και του ακριβού κόστους ζωής, δεν βρίσκουν στην πόλη τους ένα αποκούμπι να τους στηρίξει και να τους προσφέρει τουλάχιστον μια αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι δεν θα πουν απλά ένα τέλος στα 12 χρόνια μιζέριας και στασιμότητας, αλλά θα σηκώσουν τα μανίκια και θα εργαστούν σκληρά για την πόλη που ονειρεύονται, για μια πόλη για την οποία θα είναι περήφανοι.

Αναφορικά με το αν θα πάρουμε στήριξη από κάποιο κόμμα, η απάντηση είναι Όχι.

Γιατί τα προβλήματα της πόλης δεν είναι ούτε μπλε, ούτε κόκκινα, ούτε πράσινα. Επομένως, ούτε και οι λύσεις τους.

Γνωρίζω άλλους συνδυασμούς ότι διαγκωνίζονται για κομματικά χρίσματα.

Λες και αξίζει στην πόλη να αποφασίζει για παράδειγμα ο γραμματέας του ενός ή του άλλου κόμματος ποιος θα είναι ή όχι υποψήφιος.

Λες και γνωρίζουν στα κεντρικά γραφεία των κομμάτων ποια είναι τα θέματα και οι προτεραιότητες της Αγίας Παρασκευής.

Σε ό,τι μας αφορά, οι κομματικές προτιμήσεις οι δικές μου ή των υποψηφίων του συνδυασμού μας δεν έχουν σημασία, αρκεί φυσικά να εντάσσονται στο ευρύτερο δημοκρατικό τόξο.

Το στίγμα όμως των παρεμβάσεων που ήδη κάνουμε και των προτάσεων που θα καταθέσουμε έχει σαφώς προοδευτικά χαρακτηριστικά.

Όχι με αυθαίρετες κομματικές αναγωγές του όρου, αλλά με την πρόοδο ως απαραίτητη προϋπόθεση να γίνουν όλες οι μεγάλες αλλαγές που θα ξαναβάλουν στην πόλη στις ράγες για έναν σύγχρονο και έξυπνο Δήμο που βρίσκεται δίπλα στον κάθε πολίτη.    

  • κ. Μυλωνάκη, οι ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ είναι έτοιμοι για τις εκλογές του Οκτώβρη; Να περιμένουμε πρωτότυπες δράσεις σαν αυτές που μας έχετε συνηθίσει;

Αυτό που θα παρουσιάσουμε στους δημότες μας είναι το σχέδιο μας για το πως η Αγία Παρασκευή θα αλλάξει σελίδα μετά από 12 χρόνια στασιμότητας και απραξίας.

Δεν αξίζει στους δημότες απλά να περάσουμε τον πολύ χαμηλό πήχη των προηγούμενων διοικήσεων. Δεν γίνεται εν έτει 2023 να συζητάμε στην πόλη για τα αυτονόητα, όπως αναφέραμε πριν για τα θέματα καθαριότητας.

Δεν μπορώ και δεν πρόκειται να συμβιβαστώ με έναν Δήμο χαμηλών προσδοκιών. Το επόμενο διάστημα θα παρουσιάσουμε αυτό το σχέδιο όπου θα οριοθετεί τις βασικές προγραμματικές μας προτεραιότητες.

Έχουμε ήδη ξεκινήσει την προγραμματική διαβούλευση με φορείς, συλλόγους και τους πολίτες ώστε να όσα προτείνουμε να απαντούν στις πραγματικές ανάγκες. Το πρόγραμμα που θα καταθέσουμε θα είναι ένας ρεαλιστικός οδικός χάρτης για το που θέλουμε να πάμε την πόλη, με προοδευτικά χαρακτηριστικά, που θα πηγαίνουν την πόλη μπροστά.

Πίνακας 1.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων