Προφυλακίστηκε ο σταθμάρχης Λάρισας

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο σταθμάρχης Λάρισας Βασίλης Σαμαράς κρίθηκε προφυλακιστέος, για το τραγικό δυστύχημα με τα δύο τρένα που στοίχισε τόσες ανθρώπινες ζωές. 

Η μαραθώνια απολογία του σταθμάρχη στην ανακρίτρια για την τραγωδία των Τεμπών, ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 7,5 ώρες καθώς ξεκίνησε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 59χρονος δεν εμφανίστηκε με απολογητικό υπόμνημα, αλλά ξεκίνησε αμέσως να απαντάει στις ερωτήσεις που του τέθηκαν.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο σταθμάρχης  Λάρισας Βασίλης Σαμαράς κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ο προφυλακισθείς κατηγορούμενος βρίσκεται αντιμέτωπος με τη βαριά κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, αδίκημα που διώκεται, με βάση την πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα, ως κακούργημα και επισύρει ποινές από δέκα χρόνια κάθειρξη έως ισόβια.

Παράλληλα, αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονίες από αμέλεια κατά συρροή, ισάριθμες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, αλλά και κατηγορίες για σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή, ίσες σε αριθμό με τους τραυματίες που επιβίωσαν του τραγικού δυστυχήματος.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας αλλά και την απόφαση για την προφυλάκιση του σταθμάρχη Βασίλη Σαμαρά, ο ο δικηγόρος του Στέφανος Παντζαρτζίδης, δήλωσε: 

«Με ομόφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο κατηγορούμενος κρίθηκε προσωρινά προφυλακιστέος. Ήταν κάτι αναμενόμενο λόγω της σπουδαιότητας της υποθέσεως, του βάρους και των ευθυνών. Ο κατηγορούμενος είπε τα πάντα. Τα πράγματα όπως ακριβώς έγιναν χωρίς να φοβηθεί αν από την αναφορά αυτή προκύπτουν ευθύνες για τον εαυτό του ή όχι».

Παράλληλα επισήμανε ότι ο 59χρονος εντολέας του βρίσκεται σε τραγική ψυχολογική κατάσταση, εξαιτίας όσων έχουν συμβεί, αναφέροντας επιπροσθέτως: «Ο άνθρωπος ούτε έπινε, ούτε γλένταγε. Πότε δεν εγκατέλειψε τη θέση του»..

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με όσα δήλωσε το μεσημέρι ο Στέφανος Παντζαρτζίδης, ο πελάτης του «αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί», αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο οι ευθύνες να στραφούν και σε άλλα πρόσωπα.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων