Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών στο 1ο ΕΠΑ.Λ Αγίας Παρασκευής

Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών – Βράβευση «ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.» Ελλάδας

Σε συνεργασία με την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών «ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.» Ελλάδας διοργανώθηκαν δύο σεμινάρια πρώτων βοηθειών, για μαθητές και εκπαιδευτικούς των συστεγαζόμενων σχολείων -1ο και 2ο ΕΠΑ.Λ. και Ε.Κ. Β΄ Αθήνας. Συγκεκριμένα, μετά από πρόταση των εκπαιδευτικών Κωνσταντίνου Κιούση και Ευαγγελίας Κέντρου, ο Σ.Δ. του 1ου ΕΠΑ.Λ. διοργάνωσε σεμινάριο πρώτων βοηθειών από εθελοντές εκπαιδευτές, μέλη της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών «ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.» Ελλάδας α. για εκπαιδευτικούς (24/02/23), β. για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Τομέα Υγείας του 1ου ΕΠΑ.Λ. (03/02/23).

Με τα σεμινάρια αυτά, μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να λάβουν βασικές γνώσεις για θέματα όπως εγκαύματα, μικροτραυματισμοί, ρινορραγία, πνιγμός, λιποθυμία, καρδιο-αναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), καθώς και χρήση απινιδωτή, κ.α. ενώ έγινε πρακτική εφαρμογή των γνώσεων αυτών.

Οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό των σχολείων, έχοντας απόλυτη συνείδηση για το πόσο σημαντικές είναι οι γνώσεις πρώτων βοηθειών τόσο εντός του σχολείου όσο και στην καθημερινότητα τους, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το σεμινάριο, ορισμένοι για πρώτη φορά ενώ κάποιοι ξαναθυμήθηκαν όσα ήδη γνώριζαν. Αλλά και οι μαθητές και οι μαθήτριες του Τομέα Υγείας έδειξαν ενθουσιασμό και συμμετείχαν στη διαδικασία με προθυμία. Απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες στο πώς να βοηθήσουν έναν συνάνθρωπό τους και έλαβαν ερεθίσματα για την αξία του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης.

«H μεγαλύτερη για μένα ευτυχία είναι το χαμόγελο των ανθρώπων που βοηθώ», δήλωσε ο εθελοντής εκπαιδευτής-διασώστης κ. Στυλιανός Συλαϊδής, στην ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή κατά την οποία ο Διευθυντής, Κωνσταντίνος Ντάβος, απένειμε τιμητική πλακέτα στην «ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.» Ελλάδας για την προσφορά της στον συνάνθρωπο, τονίζοντας την αξία του εθελοντισμού. Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο της εκδήλωσης της 03/03/23, κατά την οποία μας τίμησαν με την παρουσία τους και οι κ.κ. Γιάννης Καραγιάννης και Διονύσης Χατζόπουλος από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αγ. Παρασκευής, οι οποίοι εξέφρασαν την ευχαρίστησή τους για την ευκαιρία που δόθηκε στους μαθητές και στις μαθήτριες του σχολείου και συνεχάρησαν τον Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς, Δρ. Κωνσταντίνο Κιούση και Ευαγγελία Κέντρου, για την πρωτοβουλία τους.