Ανδρέας Γκιζιώτης: Μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας και χρήσης στο Δήμο μας

Στην προ ημερήσιας συζήτηση, στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 7 Μάρτη κατατέθηκε πρόταση της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση, της συνολικής κατάστασης σε θέματα ασφάλειας των Δημοτικών εγκαταστάσεων, των χώρων εκπαίδευσης, των συνθηκών εργασίας των εργαζόμενων. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκαν:

Ο έλεγχος αντισεισμικής επάρκειας. Είναι γνωστό πως πολύ λιγότερο από τα μισά Δημόσια κτήρια έχουν ελεχθεί μετά τον τελευταίο μεγάλο σεισμό στην Αθήνα, παρά τις αποφάσεις των κυβερνώντων.

Οι συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων της Καθαριότητας, στον απόλυτα ακατάλληλο χώρο του αμαξοστασίου.

Η απαράδεκτη κατάσταση όλων των Διοικήσεων, να μην δίνονται ποτέ τα μέσα ατομικής προστασίας, παρά μόνο ετεροχρονισμένα και σε χρήμα…

Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας σε κρίσιμους από πλευράς ασφάλειας θέσεις, όπου απαιτείται εμπειρία (π.χ. εργάτες πίσω από τα απορριματοφόρα, εργαζόμενοι στο πράσινο κλπ).

Ακατάλληλες – πρόχειρες αίθουσες και υποδομές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Απαιτούμε την χρηματοδότηση από το κράτος για σύγχρονες ασφαλείς υποδομές, μόνιμο, επαρκές, εκπαιδευμένο προσωπικό.

Στη συνεδρίαση – συζήτηση να καλεστούν τα Σωματεία των Εργαζομένων, ο Σύλλογος Γονέων των Παιδικών σταθμών, ο τεχνικός ασφαλείας και ο ιατρός υπηρεσίας του Δήμου.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων