Οι εργασίες στο νέο Δημαρχείο και οι αντιφατικές ενημερώσεις εκ μέρους του Δήμου (VD)

Γράφει η Λένα Μαρκή

Όπως ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το aparaskevi-images.gr είχε ενημερώσει με άρθρο του από τις 14/3/2023, οι εργασίες για την ανέγερση του νέου δημαρχιακού Μεγάρου επανεκκίνησαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Το συγκεκριμένο άρθρο προκάλεσε τις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο (15/3/23) που ζητούσαν ενημέρωση ή και επιβεβαίωση από τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Ζορμπά.

Εκεί ακολούθησε η ακόλουθη στιχομυθία:

«Β. Ζορμπάς: Λοιπόν, τώρα, ακόμα δεν ξεκίνησε, δεν υπογράφη η σύμβαση, για το Δημαρχείο δεν έχουμε καμία ενημέρωση. Θα ενημερωθούμε …

Γ. Σταθόπουλος: από ποιον;

Β. Ζορμπάς: από την Περιφέρεια, από ποιόνε; Από τους επιβλέποντες, από το Διευθυντή, από ποιον να ενημερωθώ άλλονε; Θα ενημερωθεί ο Δήμος που βαδίζει, χρονοδιαγράμματα, τα πάντα. Ακόμα δεν ξέρουμε κάτι. Ούτε εγώ έχω ασχοληθεί. Προχτές μάθαμε ότι ξεκινάει ο εργολάβος …

Γ. Σταθόπουλος: από το ρεπορτάζ

Β. Ζορμπάς: ωχ μωρέ τώρα, από το ρεπορτάζ, θες από το ρεπορτάζ; Τι να σου πω;

Γ. Σταθόπουλος: Μα Δήμαρχε δεν έχεις ασχοληθεί εσύ;»

Σήμερα, 20/3/2023 (πέντε μέρες μετά) εξεδόθη το ακόλουθο δελτίο Τύπου από το Δήμο:

«Ξεκίνησαν και πάλι οι εργασίες ανέγερσης του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου

Οι εργασίες για την ανέγερση του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου της πόλης μας ξεκίνησαν και πάλι. Έπειτα από τα προβλήματα που είχαν ανακύψει και είχαν «οδηγήσει» σε διακοπή των εργασιών τα μηχανήματα επέστρεψαν και πάλι στο σημείο και «έπιασαν» δουλειά.

Όλο αυτό το διάστημα ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, κ. Βασίλης Ζορμπάς, βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργο Πατούλη, αλλά και υψηλόβαθμα στελέχη της Κυβέρνησης προκειμένου να βρεθεί η λύση και να ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες.

Οι εξαιρετικές σχέσεις του κ. Περιφερειάρχη με τον κ. Δήμαρχο, αλλά και η στενή συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου για μία ακόμα φορά επιβεβαιώθηκαν στην πράξη και πλέον το έργο συνεχίζεται κανονικά, έτσι ώστε τα επόμενα χρόνια η πόλη μας, η Αγία Παρασκευή, να έχει το δικό της Δημαρχιακό Μέγαρο.»

Τελικά ποιο είναι αληθινό; Ο Δήμαρχος ήταν σε συνεχή επικοινωνία ή δεν είχε ασχοληθεί με το θέμα του Δημαρχείου όλο αυτό το διάστημα και περίμενε απλά ενημέρωση από την Περιφέρεια Αττικής και τον κ. Πατούλη;

Και γιατί είναι υποτιμητικό να ενημερώνεται από το ρεπορτάζ μιας τοπικής ιστοσελίδας; Διότι αν παρακολουθήσετε το βίντεο φαίνεται να δυσανασχετεί όταν ο κ. Σταθόπουλος ανέφερε το ρεπορτάζ. Και φυσικά εννοείται ότι γίνεται λόγος για το άρθρο – ρεπορτάζ του aparaskevi-images.gr, αφού κανένα άλλο τοπικό ή υπερτοπικό site δεν διέθετε τη σχετική άμεση πληροφόρηση. Και εξάλλου αν ο ίδιος είχε πληροφόρηση από άλλη πηγή θα την ανέφερε επί τόπου αποστομώνοντας τον κ. Σταθόπουλο. Άρα, δια της εις άτοπον απαγωγής και ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από το aparaskevi-images.gr!

Όπως και να ‘χει, το έργο του νέου δημαρχείου έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά του και τα σύννεφα δεν έχουν φύγει από πάνω του. Καλό θα ήταν να είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων