Φυσάει κόντρα: Αυξάνονται τα ατυχήματα στην Αγία Παρασκευή. Τι πρέπει να γίνει;

Τον τελευταίο καιρό τα ατυχήματα στους δρόμους της Αγίας Παρασκευής έχουν αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμο. Πριν λίγο καιρό στην οδό Δερβενακίων και σε κάθετες μικρές οδούς σημειώθηκαν ατυχήματα. Θα πρέπει οι μικροί γύρω δρόμοι να μετατραπούν επιτέλους σε ήπιας κυκλοφορίας για να μη θρηνήσουμε νεκρό.

Προχθές βρεθήκαμε αντιμέτωποι/ες με αυτη την εικόνα στην οδό Παναγουλη κοντά στο μετρό της Δουκισσης Πλακεντίας. Έχει διαμορφωθεί στις γύρω οδούς μια ανυπόφορη κι επικίνδυνη πραγματικότητα. Η οδός Παναγουλη χάνει μια λωρίδα της εξαιτίας των ολοένα κι αυξανόμενων σταθμευμενων αυτοκινήτων ενώ και οι γύρω δρόμοι έχουν μετατραπεί σε υπαίθριο πάρκινγκ περιοριζοντας το πλάτος του δρόμου και την ορατοτητα των οδηγών.

Η αιτία; Η εταιρία Αττικό Μετρο πριν από 4 χρόνια έθεσε αντίτιμο στον τεράστιο χώρο parking δίπλα στο μετρό με αποτέλεσμα να είναι διαρκώς άδειο και δη στη σημερινή εποχή ακρίβειας. Ο Σταθμός Δουκισσης Πλακεντίας αποτελεί κόμβο για εργαζομενες/ους ενώ εξυπηρετεί και όμορους Δήμους(Γέρακας, Βριλήσσια).

Το 2019 δόθηκε ένας σημαντικός αγώνας τοπικών Συλλόγων, δημοτικών κινήσεων όπως το Φυσάει Κόντρα και συλλογικοτητων ώστε η στάθμευση να παραμείνει δωρεάν

Πλέον βιώνουμε τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποιησης του χώρου στάθμευσης, όπως ακριβώς τα είχαμε περιγράψει τότε. Η περιοχή έχει γίνει ολόκληρη ένα άναρχο και άσχημο parking.

Όπως έχουμε τονίσει σε δημοτικά συμβούλια κι όπως σωστά διεκδικεί ο Σύλλογος Κοντόπευκου-Παράδεισου-Πευκακίων, ο Δήμος οφείλει να διεκδικήσει σοβαρά από την εταιρία μέσω και του Υπουργείου Μεταφορών να παρέχει στους χρήστες του μετρό δωρεάν στάθμευση για να αναπνεύσει η περιοχή και να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά όπως της εικόνας.

Δυστυχως η καθημερινότητα στην πόλη μας γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη. Αυτό πρέπει να αναστραφει. Με συνεχείς τοπικούς αγώνες αλλά και με ενίσχυση του Φυσάει Κόντρα στις προσεχείς δημοτικες εκλογές του Οκτωβρίου.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων