Ο Σύλλογος Τσακού απαντά στην ανακοίνωση του Α. Γκιζιώτη για τη διάνοιξη δρόμου στον λόφο

.

Απάντηση στην από 20/05/2023 ανακοίνωση του κ. Γκιζιώτη περί διανοίξεως δρόμου στον λόφο Τσακού.

Στις 07/04/2023, κι ύστερα από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, ο κ. Γκιζιώτης κατέθεσε αίτημα, προκειμένου να συζητηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο, θέμα, το οποίο αφορούσε στη διάνοιξη δρόμου στον λόφο Τσακού. Το θέμα, όπως κατατέθηκε, συζητήθηκε και η εισήγηση του κ. Γκιζιώτη καταψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Στη συνέχεια, και κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συλλόγου, κατά την οποία ενεγράφησαν αρκετά νέα μέλη, ο κ. Γκιζιώτης επανήλθε, παραθέτοντας στοιχεία, αυτοσχέδιους χάρτες και σχεδιαγράμματα, τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ήταν εκτός πραγματικότητας. Ύστερα από τις τοποθετήσεις των μελών του Συλλόγου, οι συμμετέχοντες στη συνέλευση υπερψήφισαν  την εισήγηση του κ. Γκιζιώτη, ενώ ακολούθησε ανακοίνωση, βασισμένη, επίσης, σε ανακριβή στοιχεία.

Πιο συγκεκριμένα:

•  Ο κ. Γκιζιώτης ισχυρίζεται ότι αποτελεί πρόσχημα η πυροπροστασία του λόφου. Ο δρόμος είναι αδιέξοδος, οπότε πυροσβεστικό δεν μπαίνει.

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο προβλέπει κυκλοφοριακά διευρύσματα, ώστε όλα τα οχήματα – και τα πυροσβεστικά – να μπαίνουν, να κάνουν αναστροφή και να βγαίνουν.

•  Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι επικοινωνία με την οδό Κυκλάδων έχουν όλες οι ιδιοκτησίες, σε ελάχιστη απόσταση.

Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι διαφορετική, καθώς η επικοινωνία κάποιων ιδιοκτησιών γίνεται μέσω “δουλειών”, συνήθως με σκαλάκια που δυσκολεύουν εξαιρετικά τις μετακινήσεις και δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα σε εμποδιζόμενα άτομα. Επιπλέον, δεδομένου ότι οι πίσω οικοδομές απέχουν περισσότερο από 35 μέτρα από την Κυκλάδων, δεν μπορούν να οικοδομήσουν με πρόσωπο επί της Κυκλάδων.

•  Στην ανακοίνωση αναφέρεται, επίσης, ότι κόβονται 39 πεύκα, και γίνεται μια αντιαισθητική κατασκευή και το τοπίο παραμορφώνεται με τοιχίο μπετόν λόγω της κλίσης του εδάφους.

Ούτε αυτό ισχύει. Το στηθαίο προς τον λόφο αφενός μεν εμποδίζει το παρκάρισμα των αυτοκινήτων, αφετέρου μπορεί να επιχωματωθεί και να φυτευτούν πολλαπλάσια δέντρα από αυτά που θα κοπούν.

•  Αναφέρεται, άλλωστε, πως θα υπάρξει κόστος σχεδόν μισό εκατομμύριο για να καταλήξει σε χώρο παρκινγκ, όπως το τμήμα προς τον Χολαργό, για το χατίρι ορισμένων ελαχίστων ιδιοκτησιών.

Όπως ήδη αναφέρθηκε η κατασκευή του στηθαίου θα είναι τέτοια που θα εμποδίζει το παρκάρισμα.

•  Το κείμενο του κ. Γκιζιώτη γράφει πως το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο τροποποιείται και προσαρμόζεται, υπηρετεί τις ανάγκες της Πόλης και των κατοίκων. Αυτό είναι το νόμιμο και το ηθικό.

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι δυνατή τροποποίηση του Ρυμοτομικού Σχεδίου με κατάργηση του δρόμου, επειδή τα σχέδια στα όρια, πρέπει να κλείνουν με δρόμο.

•   Τέλος η ανακοίνωση κλείνει αναφέροντας πως:  Με συντριπτική πλειοψηφία υπερψηφίστηκε η πρόταση του Ανδρέα Γκιζιώτη, Δημοτικού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης. “Η Γενική Συνέλευση των Κατοίκων Τσακού, δεν συμφωνεί με την πρόταση διάνοιξης πεζοδρόμου στο λόφο Τσακού. Να γίνει μελέτη και κατασκευή δικτύου της ΕΥΔΑΠ με κρουνούς και σύστημα πυρόσβεσης. Να τροποποιηθεί το Γενικό Πολεοδομικό και να απαλληφθεί η προέκταση της Κριεζώτου.”

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων  πρέπει να είναι σεβαστές, όπως σεβαστές πρέπει να είναι και οι αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων. ΣΤΗΜ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ, Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ., ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι αποφάσεις των συλλογικών οργάνων πρέπει να συμβαδίζουν με τη νομιμότητα, να λαμβάνουν υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων και να προστατεύουν τα δικαιώματά τους.

                                                            ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΣΑΚΟΥ

                                                                         Π. ΠΑΝΟΥΤΣΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων