Deree Commencement 2023: Με νέες γνώσεις και ικανότητες στις αποσκευές τους, οι απόφοιτοι του Deree είναι έτοιμοι να κατακτήσουν το μέλλον

.

Γεμάτοι χαρά και ανυπομονησία για το νέο ξεκίνημά τους, αποχαιρέτισαν  το Deree – The American College of Greece οι απόφοιτοι των προπτυχιακών προγραμμάτων του για το 2023 στην τελετή αποφοίτησης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Ιουνίου 2023 στις εγκαταστάσεις του  Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στην Αγία Παρασκευή.

Συνολικά 342 προπτυχιακοί φοιτητές παρέλαβαν τα πτυχία τους και έγιναν, με αυτό τον τρόπο, μέλη της μεγάλης κοινότητας αποφοίτων του Deree, αλλά και της ευρύτερης «οικογένειας» των 65.000 αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, οι οποίοι εργάζονται, προοδεύουν και διακρίνονται εντός και εκτός συνόρων.

Κατά την έναρξη της τελετής της 24ης Ιουνίου, ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Δρ David G. Horner, τόνισε τη σημασία της πολυπολιτισμικότητας του Κολλεγίου, καθώς το φοιτητικό σώμα του Deree αποτελείται από ένα πλούσιο μείγμα φοιτητών από όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Όπως τόνισε, «Η Ελλάδα αναδεικνύεται ως διεθνής εκπαιδευτικός προορισμός με 1.012 φοιτητές από 245 διεθνή πανεπιστήμια να συμμετέχουν στα προγράμματα ανταλλαγής “Study Abroad” με επιλογή το Deree – The American College of Greece».

Ο κ. Horner αναφέρθηκε επίσης και στις σημαντικές πρωτιές που σημείωσε φέτος το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος σημειώνοντας: «Σε αυτή την ιστορική χρονιά του Κολλεγίου, έχουν ήδη λάβει χώρα αρκετές σημαντικές θεσμικές πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένης της επίσημης αναγνώρισης και διαπίστευσης του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Ελλάδος ως global campus στην Κοινοπολιτεία της Μασαχουσέτης των Ηνωμένων Πολιτειών. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Κολλεγίου, οι φετινοί απόφοιτοι λαμβάνουν το πτυχίο τους από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Ελλάδος, αφού εκπλήρωσαν τα ακαδημαϊκά τους καθήκοντα στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος».

Το «παρών» στην τελετή έδωσε και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τζέιμς Τσούνης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του λαού των ΗΠΑ: «Το Deree λειτουργεί πρώτα και πάνω απ’ όλα με ήθος και αυτό είναι που το καθιστά ένα τόσο σπουδαίο ίδρυμα» και συνέχισε απευθυνόμενος προς τους αποφοίτους: «Υπάρχουν προκλήσεις που θα κληθείτε ως ηγέτες να αντιμετωπίσετε. Να είστε φάρος ελπίδας απέναντι στον ρατσισμό και τις ανισότητες που υπάρχουν στον κόσμο αυτό. Οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί, αλλά όλοι αξίζουν την αγάπη και τον σεβασμό, να τους ακούνε και να τους εκτιμούν. Και αυτό δεν είναι απλά μια πράξη ανιδιοτέλειας, είναι πράξη ουσιαστική που θα μας πάει μπροστά ως κοινωνία, ως οικονομία, ως χώρα». Κλείνοντας συμβούλεψε τους απόφοιτους: «Να ακούτε τους γονείς σας γιατί η αγάπη τους για εσάς δεν έχει όρια αλλά και να ρισκάρετε. Προχωρήστε μπροστά, τολμήστε, νοιαστείτε ο ένας για τον άλλο. Πρέπει να υπερασπιζόμαστε ο ένας τον άλλον, να φροντίζουμε ο ένας τον άλλον, να επενδύουμε στις σχέσεις με τους συνανθρώπους μας. Σας εύχομαι ολόψυχα να έχετε μια ζωή γεμάτη επιτυχίες».

Τον αποχαιρετιστήριο λόγο προς τους συναποφοιτούντες της έδωσε η Angela Yazji, με καταγωγή από τη Συρία και τη Ρωσία, η οποία έλαβε το πτυχίο της στα Logistics και στο Supply Chain Management. Η Angela Yazji υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι καθηγητές, οι φίλοι και η οικογένεια στην ακαδημαϊκή επιτυχία των φοιτητών, οι οποίοι εγκαταλείπουν τη γενέτειρά τους με προορισμό ένα μέρος με καλύτερες ευκαιρίες, το οποίο θα γίνει το νέο τους σπίτι. «Καθώς βαδίζουμε προς το μέλλον, ας αγκαλιάσουμε τις προκλήσεις και τις αβεβαιότητες με αυτοπεποίθηση. Ας χρησιμοποιήσουμε τις γνώσεις και τις δεξιότητες που έχουμε αποκτήσει για να αφήσουμε ένα θετικό αποτύπωμα στους τομείς που έχουμε επιλέξει να ακολουθήσουμε επαγγελματικά αλλά και στις κοινότητές μας. Ας μην ξεχνάμε ποτέ τη μεταμορφωτική δύναμη που μας έδωσε η εκπαίδευση και τις εμπειρίες που αποκτήσαμε ως φοιτητές. Και να θυμάστε, το ACG δεν μας προσφέρει μόνο ακαδημαϊκή γνώση, αλλά και ένα ταξίδι γεμάτο εμπειρίες που μας διαμόρφωσε στα άτομα που είμαστε σήμερα».

Στο κλείσιμο της τελετής οι φοιτητές του Deree τιμήθηκαν για τα ακαδημαϊκά τους επιτεύγματα με το βραβείο προπτυχιακής ακαδημαϊκής επίδοσης και το βραβείο προπτυχιακών σπουδών του Ανοικτού Πανεπιστημίου, που απονεμήθηκαν από τονΠρόεδρο Δρ David G. Horner , και την  Catherine Bland, επικεφαλής του Open University Validation Partnerships & Operations.

Με απέραντη υπερηφάνεια και θαυμασμό, η κοινότητα του ACG, μαζί με εκλεκτούς καλεσμένους, χειροκρότησαν για τα επιτεύγματά τους, τους συνολικά 394 αποφοίτους της με καταγωγή από 22 χώρες του κόσμου, για την αφοσίωση, την επιμονή, την αποφασιστικότητα και τα εξαιρετικά επιτεύγματά τους που τους οδήγησαν στο σημαντικότερο ορόσημο του εκπαιδευτικού τους ταξιδιού: την Ημέρα Αποφοίτησης!

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.