Παραιτήθηκε από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας υπέβαλε την παραίτηση του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και διαβεβαίωσε πως δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος στην διαδικασία ανάδειξης νέας ηγεσίας,

Σε δραματικούς τόνους και με έντονο το προσωπικό στοιχείο, ο μέχρι σήμερα επικεφαλής αυτής της πορείας ενός κόμματος που από 3,5% έφθασε να κυβερνήσει την χώρα το 2015, ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε πώς ολοκληρώθηκε ένας ιστορικός κύκλος και ανοίγει ένας άλλος που θα σηματοδοτηθεί από την επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ.

Μίλησε για ένα νέο κύμα. « Θα παραμερίσω για να περάσει αυτό το νέο κύμα» είπε με εμφανή συγκίνηση. Προηγουμένως είχε δηλώσει πώς οι αποφάσεις του δεν ελήφθησαν εν θερμώ αλλά αντιθέτως ήταν προϊόν μίας βασανιστικής ενδοσκόπησης που κράτησε τρία εικοσιτετράωρα.

Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε ένα νέο κύκλο για τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του στο Ζάππειο, μετά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι η άμεση προτεραιότητα, τόνισε.

«Κατανοώ την ανάγκη για ένα νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ. Και αποφάσισα να παραμερίσω για να περάσει. Έχω εμπιστοσύνη στο ανθρώπινο δυναμικό του κόμματός μας. Στις αστείρευτες δυνάμεις της κοινωνίας και της Αριστεράς. Αποφάσισα λοιπόν να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας από τα μέλη του Κόμματος, όπως ορίζει το καταστατικό του. Την άμεση προσφυγή στις σχετικές διαδικασίες. Στις οποίες φυσικά δεν θα είμαι υποψήφιος. Θα είμαι όμως παρών πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά από αυτές”, είπε.

—-
Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.