Σύλλογος Κοντοπεύκου: Να μην κλείσει το ταχυδρομείο στο Κοντόπευκο

Στα πλαίσια ιδιωτικοποίησης των ταχυδρομικών υπηρεσιών η Διοίκηση των ΕΛΤΑ αποφάσισε το κλείσιμο του καταστήματός της στο Κοντόπευκο. Η Διοίκηση επικαλείται τις ζημιές που παρουσίασε η εταιρεία και οι οποίες την αναγκάζουν στο κλείσιμο μη κερδοφόρων καταστημάτων. Η Διοίκηση ενημέρωσε τους εργαζόμενους επίσημα την Τρίτη και ανεπίσημα μια ημέρα πριν για την απόφασή της να κλείσει εντός 3 ημερών (!) το κατάστημα. Το βιαστικό κλείσιμο του καταστήματος ομολογεί την πρόθεση της Διοίκησης να προλάβει τις αντιδράσεις των κατοίκων.

Όμως τα καταστήματα των ΕΛΤΑ  δεν είναι μια οποιαδήποτε επιχείρηση, πέραν του μικρού κόστους στις παρεχόμενες υπηρεσίες έχουν και κοινωνική προσφορά που δεν αποτιμάται σε χρήμα, όπως η εξυπηρέτηση ατόμων με δυσκολία κινητικότητας, οι ηλικιωμένοι και μια αίσθηση ασφάλειας μια και πρόκειται για Δημόσια υπηρεσία.

Όμως νέοι καιροί νέα ήθη. Κράτος και Διοίκηση αδιαφορούν για τις ανάγκες των 30 χιλιάδων κατοίκων της περιοχής μας και προφασιζόμενοι οικονομικές δυσκολίες αποφάσισαν το κλείσιμο 25 καταστημάτων μεταξύ των οποίων και το δικό μας.

Οφείλουμε να τους εμποδίσουμε. Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο να ηγηθούν κινητοποίησης απαιτώντας την αναστολή της απόφασης και την επανεξέτασή της. Με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ( που μπορεί να ληφθεί δια περιφοράς αμέσως  ) να παρέμβουν στην Διοίκηση των ΕΛΤΑ και την κυβέρνηση με αίτημα την διατήρηση της λειτουργίας του καταστήματος των ΕΛΤΑ στο Κοντόπευκο.

Με Εκτίμηση

Το Διοικητικό Συμβούλιο

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων