ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έγγραφο του Δήμου Χαλανδρίου φρενάρει την εγκατάσταση εξοπλισμού Καθαριότητας της Αγίας Παρασκευής (DOC)

Γράφει η Λένα Μαρκή

Δυστυχώς οι αναποδιές σκάνε η μία μετά την άλλη για τη Διοίκηση Ζορμπά και μάλιστα τρεις μήνες προ των δημοτικών εκλογών, όταν η παράταξη του Δημάρχου προσπαθεί να παρουσιάσει έργο.

Μετά το κώλυμα με την έκταση του Κοιμητηρίου, νέος πονοκέφαλος προκύπτει με το αμαξοστάσιο. Το πρόβλημα του αμαξοστασίου του Δήμου είναι γνωστό εδώ και χρόνια. Απαιτείται η άμεση μετακίνησή του σε άλλο κατάλληλο χώρο. Επειδή, η μεταφορά εξ ολοκλήρου δεν είναι εφικτή προς το παρόν για λόγους που έχουν αναλυθεί στο παρελθόν από το aparaskevi-images.gr, η δημοτική Αρχή αποφάσισε να νοικιάσει παρακείμενο οικόπεδο για να μεταφέρει εκεί μόνο τα οχήματα. Όπως συγκεκριμένα αναφέρει η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής «για εγκατάσταση των δράσεων και του εξοπλισμού της Δ/σης Καθαριότητας και μηχανημάτων έργου». Ο χώρος αυτός επί των οδών Επαμεινώνδα και Λουκή Ακρίτα όμως ανήκει στο Δήμο Χαλανδρίου.

Ο κεραυνός όπως ήταν αναμενόμενο προήλθε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του όμορου Δήμου. Σύμφωνα με το έγγραφο που σας παρουσιάζουμε και το οποίο κοινοποιήθηκε και στο Δήμαρχο κ. Βασίλη Ζορμπά, για την εν λόγω έκταση -στην εκτός σχεδίου περιοχή ΕΘΝΟΣ (Π.Ε. 16) – σύμφωνα με την Αναθεώρηση του γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Χαλανδρίου καθορίστηκε η χρήση Αμιγούς Κατοικίας!!!

Αυτό σημαίνει ότι ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η χρήση για

  • Στάθμευση (κτίρια-γήπεδα) αυτοκινήτων και
  • Σταθμοί μεταφόρτωσης απορριμμάτων

Το πιο τραγικό είναι ότι ο Δήμος Αγίας Παρασκευής έχει ήδη μισθώσει το ακίνητο, (έναντι του ποσού 1.850,00€/μήνα για 3 έτη) και έχει ξεκινήσει εργασίες διαμόρφωσης!!!

.

Άλλο ένα σχέδιο της δημοτικής Αρχής που ναυαγεί. Δυστυχώς όσες προσπάθειες έκανε για την επίλυση του θέματος του αμαξοστασίου, ενώ αρχικά έδειχναν ελπιδοφόρες, στη συνέχεια απέβησαν άκαρπες.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για την συγκεκριμένη «λύση» ο τοπικός σύλλογος Κοντοπεύκου είχε σθεναρές αντιρρήσεις που τις εξέφρασε και στο δημοτικό συμβούλιο. Σύμφωνα επίσης με τον πρόεδρο του Συλλόγου Πευκακίων, ο Σύλλογος εκφράζοντας την αντίρρησή του, έγκαιρα για ακόμη μια φορά, ενημέρωσε το αρμόδιο γραφείο του Δήμου για τον χαρακτηρισμό του εν λόγω οικοπέδου. Επίσης, αντιρρήσεις υπήρξαν και από την αντιπολίτευση, γιατί όπως υποστήριζαν ο χώρος δεν πληροί  τις νόμιμες προϋποθέσεις λειτουργίας ως αμαξοστάσιο (Γ. Οικονόμου – Νέα Αρχή) και γιατί πιστεύουν ότι η μόνιμη λύση μπορεί να δοθεί μόνο μέσω της αξιοποίησης του χώρου κάτω από τη γέφυρα του Σταυρού (Γ. Μυλωνάκης -Αλλάζουμε).

Τι φταίει;

Τα τελευταία χρόνια το σοβαρότερο μακράν πρόβλημα του Δήμου είναι ο χώρος στάθμευσης των οχημάτων Καθαριότητας και οι τριτοκοσμικές συνθήκες που βιώνουν εκεί οι εργαζόμενοι, πέραν του ότι ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας να ελευθερώσει την περιουσία του.

Το παρελθόν όμως απέδειξε ότι με σπασμωδικές κινήσεις το πρόβλημα δεν λύνεται, αντίθετα επιδεινώνεται.  Ομοίως και οι κινήσεις που γίνονται προς χάριν δημιουργίας εντυπώσεων και δη προεκλογικών. Η δημοτική Αρχή μέχρι στιγμής δεν έχει έναν στρατηγικό σχεδιασμό, μια ολοκληρωμένη μελέτη για το τι απαιτείται ώστε να λειτουργήσει ο τομέας αυτός. Επόμενο είναι όλες οι προσπάθειες (βλ. Γλυκά Νερά, Χαλάνδρι) να αποτυγχάνουν παταγωδώς. Η λογική λέει ότι ήταν αναμενόμενο να υπάρξουν αντιδράσεις από τη στιγμή που πρόκειται για οικιστικό ιστό. Άραγε ποιος θα δεχόταν οτιδήποτε έχει να κάνει με απορρίμματα έξω από το σπίτι του; Και ποιός δήμος θα δεχόταν τα σκουπίδια του άλλου δήμου στην “αυλή” του;

Από την άλλη ο Δήμος όφειλε να ελέγξει όλες τις παραμέτρους πριν προβεί σε οριστικές κινήσεις όπως η μίσθωση.

Τώρα τι μέλλει γενέσθαι; Ποιος θα πληρώσει τη «νύφη» και τα χρήματα που δόθηκαν για την μίσθωση;

Οι ευθύνες είναι διαχρονικές

Η λύση του οικοπέδου κάτω από τη γέφυρα του Σταυρού έχει προταθεί από θητείας Δημάρχου Γιαννακόπουλου ακόμα. Ανήκει στο Δήμο Αγίας Παρασκευής και είναι μακριά από κατοικίες. Πάντα όμως προβάλλονταν εμπόδια, μία το πράσινο, μια το βουνό και πάει λέγοντας, μέχρι που πήγε ο ιδιώτης και δημιούργησε μάντρα αυτοκινήτων!!!

Είναι φανερό ότι για να δοθεί μόνιμη λύση χρειάζεται καλή θέληση, ομαδική προσπάθεια (από όλες τις παρατάξεις συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης) και οργάνωση, διαφορετικά χωρίς να θέλω να γίνω μάντης κακών, μας περιμένουν χειρότερες καταστάσεις. Και αλίμονο, ποιος θα είναι στη θέση του Δημάρχου. Διότι το πρόβλημα αφορά όλους και διότι σε τρεις μήνες έχουμε εκλογές και όποιος εκλεγεί θα το «κληρονομήσει» …

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.