Μιχάλης Γαβράς: Ενός Πανηγυριού ….μύρια έπονται!!!!

Την Παρασκευή το βράδυ 14 Ιουλίου 2023, έγινε για 11η χρονιά το “Πανηγύρι στις Κάτω Γειτονιές” στην πλατεία Μελίνας Μερκούρη, με συνδιοργάνωση από τον Περιβαλλοντικό-Πολιτιστικό Σύλλογο Κοντοπεύκου- Παραδείσου και Πευκακίων και τον Δήμο Αγίας Παρασκευής και φέτος με την συμμετοχή ομάδας χορευτών του τμήματος Παραδοσιακών Χωρών του ΠΑΟΔΑΠ.

Παρά τον καύσωνα, η προσέλευση των κατοίκων, υπήρξε σημαντική και όπως πάντα τα τραγούδια και ο χορός με παραδοσιακή μουσική έδωσαν την ευκαιρία στους κατοίκους να γλεντήσουν και να θυμηθούν ο καθένας τους χορούς της προσωπικής καταγωγής του.

Κι ενώ το γλέντι έφτανε στο τέλος του, μετά από καταγγελία-ες γειτόνων της πλατείας, αστυνομικές δυνάμεις, προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα τον πρόεδρο του Συλλόγου Ανδρέα Αβραμίδη, μια και κανένας εκπρόσωπος του Δήμου, ως συνδιοργανωτή ήταν παρών στον χώρο. Στον πρόεδρο απαγγέλθηκε κατηγορία, συνελήφθη και κρατήθηκε μέχρι τις 9.30πμ της επομένης που αφέθη ελεύθερος με εντολή του Εισαγγελέα.

Και εδώ αρχίζουν τα ….μύρια!!!!!!!!!!

1. Οι κάτοικοι των γειτονικών πολυκατοικιών σε μια πλατεία, έχουν δικαίωμα στην κοινή ησυχία, όπως και όλοι οι άλλοι κάτοικοι στην υπόλοιπη πόλη. Εχει όμως και ο Δήμος δικαίωμα να αξιοποιεί τον κοινόχρηστο και κοινωφελή χαρακτήρα της πλατείας για να πραγματοποιεί κάποιες εκδηλώσεις κάθε χρόνο, που θα παραβιάζονται οι ώρες κοινής ησυχίας, όπως προβλέπεται από τον νόμο και γίνεται σε όλη την Ελλάδα. Και οι γείτονες της πλατείας που απολαμβάνουν τα υπόλοιπα αγαθά της όλο τον χρόνο, υποχρεούνται να το “υπομένουν” αδιαμαρτύρητα, αν δεν θέλουν να συμμετέχουν και αυτοί στην κοινωνική ζωή της πόλης και της γειτονιάς τους.

2. Ο Δήμος βέβαια σε κάθε μια από αυτές τις εκδηλώσεις υποχρεούται να εκδίδει την σχετική άδεια παράτασης του ωραρίου χρήσης μουσικής, όπως προβλέπει ο νόμος. Στην προκειμένη περίπτωση, παρά την σχετική αίτηση του Συλλόγου έγκαιρα, δεν είχε φθάσει στα χέρια του Συλλόγου η σχετική απόφαση.

3. Είναι και παραμένει αδιανόητο για μια Δημοτική Αρχή και εν προκειμένω την σημερινή, να μην υπάρχει ούτε ένας εκπρόσωπός της, στην εκδήλωση του Συλλόγου της πόλης στην οποία “άρχει”, δείχνοντας τον οφειλόμενο σεβασμό και αποδίδοντας την τιμή που αρμόζει, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις της τοπικής κοινωνίας. Πολύ περισσότερο που η Δημοτική Αρχή ήταν και συνδιοργανωτής της εκδήλωσης και νομικό πρόσωπό της (ο ΠΑΟΔΑΠ) συμμετείχε σε αυτήν. ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ!!!!

4. Είναι επίσης αδιανόητο να γίνεται προσπάθεια επικοινωνίας με την Δημοτική Αρχή, την ώρα της σύλληψης του πρόεδρου του Συλλόγου και αυτή να αποτυγχάνει, μη βρίσκοντας ανοιχτό κανένα τηλέφωνο. Με την έστω και τηλεφωνικά δήλωση του Δημάρχου πως ο δήμος είναι συνδιοργανωτής και άρα συνυπεύθυνος στην “όχληση”, πιθανότατα να μην είχε συμβεί η προσωπική, σωματική και ψυχολογική ταλαιπωρία, ούτε και η δικαστική περιπέτεια του πρόεδρου του Συλλόγου. Οπως όμως βεβαιώνεται, από υπεύθυνα στελέχη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι προσπάθειες επικοινωνίας που έγιναν έπεσαν στο κενό. ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ.

5. Ο κάθε δήμαρχος, άρα και ο σημερινός, πρέπει να γνωρίζει πως ένα τηλέφωνό του θα είναι ΠΑΝΤΑ προσβάσιμο σε όλους τους δημότες 24ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο, που είτε θα απαντά ο ίδιος είτε κάποιος αναπληρωτής του. Η πόλη και οι δημότες, έχουν δικαίωμα σε έκτακτες συνθήκες να έχουν άμεση επικοινωνία με εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! και αυτό δεν υπόκειται σε κανένα περιορισμό και για κανένα λόγο.

Αποτελεί αναφαίρετο ΔΙΚΑΙΩΜΑ του δημότη και αδιαπραγμάτευτη ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της Δημοτικής Αρχής

Εύχομαι και ελπίζω, αυτό το απαράδεκτο συμβάν, να είναι το τελευταίο και η Δημοτική Αρχή να αναγνωρίσει τις ευθύνες τις δικές της και των υπηρεσιών της και να λειτουργήσουν από εδώ και πέρα, συντεταγμένα, νόμιμα και δημοκρατικά:

Διασφαλίζοντας τα δικαιώματα και τις δραστηριότητες των δημοτών και των συλλογικοτήτων της πόλης επί των κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων, προστατεύοντας παράλληλα τα δικαιώματα των γειτόνων της περιοχής, από την ανεξέλεγκτη όχληση.

Μιχάλης Γαβράς

Ορθοπαιδικός Χειρουργός

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

π.Διευθυντής ΕΣΥ

π.Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής

π.Πρόεδρος Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κοντοπεύκου-Παραδείσου-Πευκακίων Αγ.Παρασκευής

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.