ΕΚΤΑΚΤΟ: Ανεξάρτητος πλέον ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Παπαμιχαήλ (VD)

Στις προσεχείς εκλογές λοιπόν το δίλημμα είναι ένα ή αλλάζουμε με ανανέωση, γνώση, εμπειρία και τεχνοκρατική επάρκεια ή βουλιάζουμε.”

“… από το 2019 έως σήμερα η ΝΙΚΗ διένυσε και διανύει μία τετραετία αυτοδικαιωτικών τοποθετήσεων,  αδράνειας, ανυπαρξίας νέων ιδεών, προτάσεων και προσώπων, χωρίς να δημιουργεί ένα υπόβαθρο που να εμπνέει και να κινητοποιεί,  μία νέα κοινή και συμμετοχική ταυτότητα.

Με μια σαφή και ρητή ανακοίνωση που ανέγνωσε στο δημοτικό συμβούλιο (24/7/23) ο κ. Σωτήρης Παπαμιχαήλ δήλωσε την ανεξαρτητοποίησή του από την δημοτική παράταξη “Νίκη των πολιτών Αγίας Παρασκευής”.

Ο κ. Παπαμιχαήλ ανέπτυξε ένα σύντομο ιστορικό σχετικά με την δημιουργία της εν λόγω παράταξης, αφού υπήρξε συνιδρυτής, έως και την νίκη στις εκλογές του 2019. Από κει και έπειτα έκρινε ότι η “Νίκη των πολιτών” δεν πληροί πλέον τις προϋποθέσεις για την αλλαγή που έχει ανάγκη η πόλη της Αγίας Παρασκευής. Φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε τα στελέχη και τους φίλης της ΝΙΚΗΣ για την αγάπη τους και την εμπιστοσύνη όλα αυτά τα χρόνια.

Ο κ. Παπαμιχαήλ διέγραψε έως τώρα μια σημαντική πορεία στα δημοτικά δρώμενα ως πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΠ και ως ενεργός δημοτικός σύμβουλος. Υπήρξε δε μαχητικός για πολλά σοβαρά ζητήματα της πόλης.

Τώρα μένει να δούμε την συνέχεια της πορείας του, αν και υπάρχουν ενδείξεις που συγκλίνουν σε πλησίασμα προς την δημοτική παράταξη του κ. Γιάννη Μυλωνάκη.

Όπως και να έχει, αποτελεί ένα δυνατό μεταγραφικό πολιτικό “χαρτί” που μπορεί να ενισχύσει όποια παράταξη επιλέξει να ενσωματωθεί.

//////////

Ακολουθούν το πλήρες κείμενο της δήλωσης (που έχει αποκλειστικά στη διάθεσή του το aparaskevi-images.gr) και το αντίστοιχο βίντεο από τη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Δ Η Λ Ω Σ Η

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ

Αγία Παρασκευή, 24η Ιουλίου 2023

Κυρίες/οι Σύμβουλοι,

Απευθύνομαι σήμερα προς εσάς και μέσω υμών προς το εκλογικό σώμα των δημοτών της Αγίας Παρασκευής, το οποίο επέλεξε και εξέλεξε όλους μας κατά τις εκλογές του Μαΐου 2019 για να υπηρετήσουμε το δημοτικό συμφέρον.

Το 2010 στην πολιτική ζωή της Αγίας Παρασκευής ιδρύθηκε η πιο ευρεία, ανοικτή και συμπεριληπτική δημοτική παράταξη, που είχε έως τότε υπάρξει. Η ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. Η παράταξη αυτή αποτέλεσε την συνισταμένη της Συνεργασίας Πολιτών, η οποία εκπροσωπείτο από το 1998 επάξια από τους κκ. Σταθόπουλο και Βλάχο και των αυτοδιοικητικών ρευμάτων που εκπροσώπησαν ο πρώην Δήμαρχος κ. Αντώνης Σιδέρης και ο υπογράφων. Η παράταξη αυτή συμπύκνωσε την απαίτηση των δημοτών για τοπική ενότητα και Αλλαγή στις τότε συνθήκες και αποτέλεσε τον προπομπό ευρύτερων εξελίξεων, τις οποίες προείκασε.

Στις δημοτικές εκλογές που ακολούθησαν, η ΝΙΚΗ, από το 17% της Συνεργασίας Πολιτών το 2006, ανέβηκε στο 25% και δεν έλαβε μέρος στην β΄ Κυριακή των εκλογών, διότι συγκέντρωσε μόλις 172 ψηφοδέλτια λιγότερα από την παράταξη «ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ – Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ», η οποία με επικεφαλής τον κ. Ζορμπά εκλέχτηκε τελικά στη Δημοτική Αρχή.

Αυτό όμως που δεν επιτεύχθηκε το 2010, επιτεύχθηκε το 2014, οπότε η ΝΙΚΗ αναδείχθηκε στη Δημοτική Αρχή. Δυστυχώς όμως για λόγους της ευρύτερης πολιτικής συγκυρίας και κυρίως λόγω έλλειψης πολιτικής ενόρασης και επαρκούς συντονισμού, έλλειψης διάθεσης για ρήξεις και τομές, λόγω διοικητικών σφαλμάτων, τεχνοκρατικών ανεπαρκειών και προβλημάτων στη διαχείριση προσώπων, η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ έχασε την προωθητική δύναμη της, αποψιλώθηκε και τελικά στις εκλογές του 2019 βρέθηκε και πάλι στη δημοτική αντιπολίτευση.

Όσοι και όσες από τον Σεπτέμβριο του 2019 ζητήσαμε την επανίδρυση της παράταξης στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και πλέον παγιωθεί ευρύτερα και τοπικά απομονωθήκαμε και ακινητοποιηθήκαμε, παρά τις διαρκείς προσπάθειες μας. Έτσι, από το 2019 έως σήμερα η ΝΙΚΗ διένυσε και διανύει μία τετραετία αυτοδικαιωτικών τοποθετήσεων,  αδράνειας, ανυπαρξίας νέων ιδεών, προτάσεων και προσώπων, χωρίς να δημιουργεί ένα υπόβαθρο που να εμπνέει και να κινητοποιεί,  μία νέα κοινή και συμμετοχική ταυτότητα. Ένα σύγχρονο δημοτικό κυβερνητικό αφήγημα.

Στις προσεχείς εκλογές λοιπόν τίθεται μπροστά μας το ερώτημα. Για ποιο λόγο οι δημοτικές Αρχές των κκ. Γιαννακόπουλου, Ζορμπά και Σταθόπουλου, παρά τις αξιόλογες προσπάθειες τους δεν επανεκλέχτηκαν ? Και τι πρέπει να γίνει ? Η απάντηση είναι ότι οι παραπάνω δημοτικές Αρχές παρά τις ειλικρινείς προσπάθειες τους δεν κατόρθωσαν να φέρουν την Αλλαγή, που έχει ανάγκη, μία πόλη που ασφυκτιά.

Κυρίες/οι Σύμβουλοι,

Η Αγία Παρασκευή δεν έχει ανάγκη από αλλαγές. Η Αγία Παρασκευή έχει ανάγκη από μία μεγάλη Αλλαγή. Στις προσεχείς εκλογές λοιπόν το δίλημμα είναι ένα ή αλλάζουμε με ανανέωση, γνώση, εμπειρία και τεχνοκρατική επάρκεια ή βουλιάζουμε.

Και είμαι βέβαιος για την απάντηση των δημοτών.

ΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  

Κυρία Πρόεδρε,

Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω όλα τα μέλη, τα στελέχη, τους φίλους και υποστηρικτές της ΝΙΚΗΣ, της οποίας υπήρξα εκπρόσωπος συνιδρυτικού ρεύματος, για την αγάπη, την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη τους όλα αυτά τα δύσκολά χρόνια. Θέλω να γνωρίζουν -και το γνωρίζουν- ότι έπραξα το καθήκον μου, στις συνθήκες που επικρατούσαν.

Κυρία Πρόεδρε, 

Παρακαλώ από τούδε και εις το εξής, έως τη λήξη της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, να με εντάσσετε στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ δημοτικούς συμβούλους.

Σας ευχαριστώ. 

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.