Έπεσε Canadair στην Κάρυστο (vd)

Πτώση πυροσβεστικού αεροσκάφους Canadair σημειώθηκε λίγο πριν τις 15:00 της Τρίτης στην περιοχή της Καρύστου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το αεροσκάφος πραγματοποιούσε ρίψεις σε δύσβατο σημείο στο χωριό Πλατανιστός προκειμένου να περιορίσει εστία φωτιάς.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες για τους πιλότους.

Ελικόπτερο πετάει αυτή την ώρα πάνω από την περιοχή προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται η θέση του οδηγού να έχει καταστραφεί.

Πρόκειται για ένα CL-215 από τη Νέα Αγχίαλο Βόλου που δεν είχε σύστημα εκτίναξης. Είχε δύο άτομα πλήρωμα, του ελληνικού πυροσβεστικού σώματος. Όπως όλα δείχνουν το σκάφος ήταν το νούμερο ένα ή νούμερο δυο του σχηματισμού που επιχειρούσε στην Κάρυστο.

Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται ότι την ώρα που πλησιάζει προς το έδαφος για να κάνει ρίψη, το ένα του φτερό χτυπάει σε δέντρο με αποτέλεσμα να φύγει ο πλωτήρας. Στη συνέχεια έχει απώλεια στήριξης και δεν μπορεί να πάρει ύψος, γεγονός που το οδήγησε στη συντριβή του στο έδαφος.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.