“ΣΕΔΑΠ”: Καταγγέλλουμε τον Γ.Γ. του Δήμου Γεράσιμο Χάρχαρο. Η συμπεριφορά του προς τους εργαζομένους είναι προσβλητική, εριστική και απαξιωτική

Φωτογραφία images

ΣΕΔΑΠ

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής Διεύθυνση: Λεωφόρος Μεσογείων 415-417

Τ.Κ. 15343/Αγία Παρασκευή                                                                        Αγία Παρασκευή, 26/07/2023

Αρ. Πρωτ.: 324

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλουμε τον Γεν. Γραμματέα του Δήμου Γεράσιμο Χάρχαρο για την απαράδεκτη συμπεριφορά του προς τους εργαζομένους.

Στο σύντομο διάστημα που έχει αναλάβει τα καθήκοντά του ο Γενικός Γραμματέας, αντί να μεριμνήσει για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του Δήμου Αγίας Παρασκευής, έχει επιδοθεί σ΄ ένα κυνηγητό των υπαλλήλων αναφορικά με τις άδειές τους (τις εκ του νόμου διδόμενες άδειές τους!!) υποκαθιστώντας τον ρόλο τον προϊσταμένων και των Διευθυντών και εν τέλει απαξιώνοντάς τους!! Σε καθημερινή βάση εμπλέκεται στα αντικείμενα των υπηρεσιών – διευθύνσεων παρακάμπτοντας τους υπηρεσιακούς παράγοντες , εμποδίζοντας τους να πράξουν τα καθήκοντά τους και προκαλώντας τους μία διαρκή σύγχυση!!

Πριν μερικές μέρες με αφορμή τη διευθέτηση του ζητήματος των ελλιπών θέσεων του πάρκινγκ του Δήμου, αντί να προβεί στον σχεδιασμό και την επίλυση του θέματος, συμπεριφέρθηκε ως τροχονόμος στην καλύτερη των περιπτώσεων, ο οποίος με φωνές και ένταση προσπάθησε να οριοθετήσει τις θέσεις των οχημάτων και στράφηκε για άλλη μία φορά εναντίον των εργαζομένων κατηγορώντας τους ότι αυτοί δημιουργούν το πρόβλημα παρκάροντας τα οχήματά τους.

Πρόσθετο εμπνευσμένο εγχείρημα του: η ανάθεση αλλότριων καθηκόντων σε υπάλληλο του Δήμου μας εν μέσω καύσωνα!! Πιο συγκεκριμένα, ανέθεσε σε συνάδελφο να κάνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή που βρίσκονται οι εμπορικοί πάγκοι κατά τη διάρκεια του πανηγυρισμού της πολιούχου της πόλεως της Αγίας Παρασκευής χωρίς να μεριμνήσει για τη διακοπή της εργασίας του το χρονικό διάστημα 12:00- 17:00 σύμφωνα με τις οδηγίες της εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών καθώς και της διευκρινιστικής εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Το πρόσφατο τραγικό συμβάν της Καλλιθέας προφανώς δεν θορύβησε τον κύριο Χάρχαρο, ο οποίος προκειμένου να κάνει τη δουλειά του δεν δίστασε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή συναδέλφου.

Το σημαντικότερο όμως όλων είναι πως καπηλεύεται την εξουσία που του δίνει η θέση του ώστε να επιβληθεί και όχι να συνεργαστεί όπως θα έπρεπε με τις υπηρεσίες. Η συμπεριφορά του είναι προσβλητική, εριστική και απαξιωτική ως προς τους εργαζομένους! Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, στοχοποιεί ανα περιόδους διαφορετικούς κάθε φορά συναδέλφους και τους διασύρει στους διαδρόμους του Δημαρχείου με απώτερο σκοπό να δημιουργήσει αντιπαλότητες ανάμεσά μας εφαρμόζοντας στην πράξη το «διαίρει και βασίλευε».

Ο ρόλος του Γενικού Γραμματέα είναι να βοηθά στην επίλυση των σοβαρών ζητημάτων των υπηρεσιών, να στοχεύει στην αποτελεσματική στελέχωσή αυτών με νέες θέσεις εργαζομένων, να συμβάλλει στην εύρεση επιδοτούμενων προγραμμάτων ώστε να αναβαθμιστεί η περιοχή και να

διαμορφώνει τις κατάλληλες συνθήκες ώστε ο Δήμος να ικανοποιεί επαρκώς τις ανάγκες του και να δύναται με τη σειρά του να συνεισφέρει και να ανακουφίσει τους πολίτες με κοινωνικές παροχές, τεχνικά έργα, έργα περιβάλλοντος κτλ.

Τονίζουμε σε αυτό το σημείο ότι οι εργαζόμενοι όντας ήδη πολύ πιεσμένοι από την υποστελέχωση των υπηρεσιών, τον δυσανάλογο φόρτο των εργασιών καθώς και τα παράλληλα καθήκοντα που καλούνται να ασκούν προκειμένου να συμβάλλουν όπως μπορούν στην ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των δημοτών και κατοίκων, πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον δέοντα σεβασμό!! Είναι πρώτα από όλα άνθρωποι και όχι υποτακτικοί και απαιτούμε να τους συμπεριφέρονται όπως τους αξίζει.

Οι υπηρεσίες λειτουργούσαν χωρίς Γενικό Γραμματέα για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα πριν αναλάβει ο κύριος Χάρχαρος και θα συνεχίσουν να λειτουργούν γιατί τις στηρίζουν οι εργαζόμενοι! Ο Δήμος χωρίς τους εργαζόμενους δεν λειτουργεί. Χωρίς αιρετούς και διορισμένους μπορεί να ανταπεξέλθει με τη στήριξη των εργαζομένων!! Οι υπόλοιποι είναι περαστικοί και οφείλουν να μαθαίνουν από τις υπηρεσίες εάν και εφόσον θέλουν να βοηθήσουν και όχι να βάζουν εμπόδια στο έργο τους.

Συστήνουμε στον Γενικό Γραμματέα να εγκαταλείψει τις ξεπερασμένες αυταρχικές συμπεριφορές του παρελθόντος που πια δεν περνάνε. Να αναλάβει τα καθήκοντα που απορρέουν από τη θέση του, να μην συμπεριφέρεται ως παλαιά γραφική πολιτική καρικατούρα.

Για οποιαδήποτε άλλη παρόμοια συμπεριφορά θα μας βρει απέναντι και θα κινηθούμε σύμφωνα με το πλαίσιο του πρόσφατου νόμου για την παρενόχληση στην εργασία.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                             Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΠΥΡΑΚΟΥ ΣΟΦΙΑ                                                                                                         ΚΑΤΣΙΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.