Καινοτόμες ψηφιακές εφαρμογές που Αλλάζουν τη σχέση επικοινωνίας με τους πολίτες

Γράφει η Λένα Μαρκή

Είναι γεγονός ότι ο δημοτικός συνδυασμός «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή» από την αρχή της δημιουργίας του δεν σταμάτησε να μας εκπλήσσει με τον σύγχρονο τρόπο σκέψης και δράσης που ακολουθεί. Παρακολουθούμε μια στρατηγική πολιτική που οδηγεί στην άμεση σχέση με τους πολίτες, που τους καθιστά συνεργάτες και συνοδοιπόρους έμπρακτα και δεν τους αφήνει εκτός σχεδιασμού.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι η δημιουργία δύο νέων ψηφιακών εφαρμογών, μέσω των οποίων εγκαινιάζεται ένας νέος, σύγχρονος και άμεσος τρόπος αμφίδρομης επικοινωνίας με τους πολίτες. Δύο εφαρμογές που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην πόλη μας στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού κατά την ομιλία του επικεφαλής και υποψηφίου Δημάρχου, κ. Γιάννη Μυλωνάκη.

Πρόκειται για το «Ακούμε τη φωνή σου» και το «Στείλε την ιδέα σου», εφαρμογές που μπορείτε εύκολα να βρείτε στην αρχική σελίδα του site των «Αλλάζουμε» πατώντας τον σύνδεσμο:  https://allazoume.gr/ .

ΑΚΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΣΟΥ

Καλεί τους πολίτες να στείλουν τις ιδέες τους, φωτογραφίες ή βίντεο δηλώνοντας έτσι τι θα ήθελαν να αλλάξει ή να βελτιωθεί στην πόλη για να αναβαθμιστεί η καθημερινότητά τους.

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΣΟΥ

Ο καθένας μπορεί να κάνει post εάν κάτι πιστεύει ότι μπορεί να κάνει καλύτερη τη γειτονιά του ή την πόλη. Μπορεί να γράψει την ιδέα του, αλλά και να διαβάσει τις ιδέες των συμπολιτών του.

Επί σειρά ετών το ζητούμενο ήταν η ενεργή συμμετοχή των κατοίκων της Αγίας Παρασκευής στην διαμόρφωση της πόλης και της καθημερινότητας. Τώρα γίνεται πραγματικότητα, εύκολα, διαδικτυακά και σε ελάχιστο χρόνο. Ο Γιάννης Μυλωνάκης πλαισιωμένος από ικανά στελέχη, αξιοποιώντας την ευρεία χρήση του διαδικτύου καινοτομεί και «σβήνει» τις αποστάσεις μεταξύ υπεύθυνης οργάνωσης και πολιτών. Οι εφαρμογές αυτές είναι ένα ελάχιστο δείγμα από τις ψηφιακές αλλαγές που μπορεί να καθιερώσει εφόσον εκλεγεί στη θέση του Δημάρχου. Είναι η αρχή της δημιουργίας μιας «έξυπνης πόλης» σε συνεργασία με τους ίδιους τους πολίτες.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων