Το American College of Greece γιορτάζει τα 100 χρόνια στην Ελλάδα με 100 φωτογραφίες

.

Φέτος το American College of Greece γιορτάζει τα 100 χρόνια από τη λειτουργία του στην Ελλάδα και θα το γιορτάσουμε με μια εκπληκτική αντίστροφη μέτρηση με 100 ιστορικές φωτογραφίες. Κάθε φωτογραφία πιθανότατα θα πει μια ιστορία για το πώς ο θεσμός έχει συμβάλει στη διαμόρφωση του εκπαιδευτικού τοπίου στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια. Από την έναρξή της στη Σμύρνη μέχρι τη μετεγκατάσταση της στην Ελλάδα, αυτές οι φωτογραφίες θα αποτελέσουν οπτική απόδειξη της διαδρομής του κολεγίου και του ρόλου του στην ανατροφή γενεών μαθητευόμενων.

Το αποκορύφωμα της αντίστροφης μέτρησης με ένα γκαλά την 1η Δεκεμβρίου προσθέτει μια πινελιά μεγαλείου στη γιορτή. Είναι μια ευκαιρία να συγκεντρώσουμε μέλη της κοινότητας ACG, αποφοίτους, εκπαιδευτικούς και υποστηρικτές για να αναλογιστούμε τα επιτεύγματα του περασμένου αιώνα και να οραματιστούμε τις μελλοντικές συνεισφορές του κολεγίου.

Ιδρύθηκε το 1875 ως «Αμερικανικό Κολεγιακό Ινστιτούτο Κοριτσιών» στη Σμύρνη, η ACG έχει μια μακροχρόνια παράδοση στην παροχή εκπαίδευσης και την προώθηση πολιτιστικών ανταλλαγών. Η μετεγκατάσταση της στην Ελλάδα το 1923, μετά την Καταστροφή, δείχνει την ανθεκτικότητα και τη δέσμευσή της για συνέχιση της αποστολής της ακόμη και σε δύσκολους καιρούς.

Το να είσαι το παλαιότερο και μεγαλύτερο διαπιστευμένο κολέγιο των ΗΠΑ στην Ευρώπη για πάνω από 148 χρόνια είναι ένα απίστευτο επίτευγμα. Η αφοσίωση της ACG στη μεταμορφωτική εκπαίδευση και ο ρόλος της στην καλλιέργεια πνευματικής και πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών υπογραμμίζει τη σημασία της στο πεδίο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Ο εκατονταετής εορτασμός της παρουσίας της ACG στην Ελλάδα δεν αποτελεί μόνο αναγνώριση της ιστορικής της σημασίας αλλά και απόδειξη της συνεχιζόμενης συμβολής της στην εκπαίδευση και τη διαπολιτισμική κατανόηση. Αυτό το ορόσημο προσφέρει την ευκαιρία να αναλογιστούμε το ταξίδι του θεσμού και τις επιπτώσεις του σε αμέτρητα άτομα όλα αυτά τα χρόνια.

Στις φωτογραφίες μπορεί να δείτε τα πρώτα κτίρια ACG μετά την μετακόμισή του στο Παλαιό Φάληρο από τη Σμύρνη και μια ματιά στη φοιτητική του ζωή.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.