Βασίλης Ζορμπάς: Υμηττός – Το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του Δήμου

Μία από τις βασικότερες προτεραιότητες που έθεσα από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα τα Δημαρχιακά μου καθήκοντα, από την περίοδο της πρώτης μου θητείας στη θέση του Δημάρχου, αλλά και από την πρώτη στιγμή που πήρα την απόφαση να προσφέρω τις δυνάμεις μου και τις γνώσεις μου στα κοινά του Δήμου μας, ήταν η προστασία του Υμηττού μας.

Το βουνό του Υμηττού αποτελεί το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του Δήμου μας και αυτό είναι κάτι που, δυστυχώς, δεν έχει γίνει κατανοητό από όλους.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής όλα αυτά τα χρόνια έχει κάνει το καλύτερο δυνατό προκειμένου να διαφυλαχθεί στο ακέραιο ένας από τους μεγαλύτερους αλλά και τελευταίους πνεύμονες… ζωής. 

Να μην τεθεί σε κίνδυνο ο Υμηττός μας.

Και θα συνεχίσει να το κάνει. Με όποια «όπλα» και αν διαθέτουμε στη «φαρέτρα» μας.

Και πάνω σε αυτό το κομμάτι θα ήθελα να σταθώ και να επισημάνω κάποια στοιχεία τα οποία έχουν τεράστιο ενδιαφέρον.

Η επιχορήγηση του κράτους προς την Πολιτική Προστασία του Δήμου μας, για το 2023, για την προστασία του Υμηττού ήταν ΜΟΝΟ 40.000 ευρώ.

Ως Δήμος, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε όλες τις ενέργειες που απαιτούντο, διαθέσαμε πάνω από 250.000 ευρώ. 200.000 ευρώ περισσότερα από τη κρατική επιχορήγηση προς το Δήμο μας.

Και στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω πως ως Δήμος με μεγάλη μας χαρά περιμένουμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους να μας επισκεφτούν και να ελέγξουν πως διατέθηκαν τα 40.000 ευρώ της επιχορήγησης που δόθηκε στο Δήμο μας. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο ευρώ.

Τόσο εγώ προσωπικά, ως Βασίλης Ζορμπάς, όσο και ως Διοίκηση του Δήμου Αγίας Παρασκευής, πιστεύω ακράδαντα πως ο Υμηττός μας αποτελεί το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο των κατοίκων της πόλης μας. Και γι αυτό φυσικά και δε θα μπορούσαμε να τον αφήσουμε απροστάτευτο.

Για τον λόγο αυτό προχωρήσαμε σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και ενέργειες και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε επιχορήγηση ύψους 856.000 ευρώ, από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο επιχειρησιακό κέντρο και να προχωρήσουμε στις κάτωθι παρεμβάσεις για τη θωράκιση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας.

-Εξοπλισμός Πληροφορικής (server, ηλεκτρονικού υπολογιστές, οθόνες)

-Τρεις οθόνες 65’’ (Workstation)

-Λογισμικό Συστήματος Πρόληψης Δασικών Πυρκαγιών

-Λογισμικό Προσομοίωσης Εξάπλωσης Μετώπου Πυρκαγιάς

-Λογισμικό Αμφίδρομης Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Κοινού

-Σύστημα Πρόληψης Πυρκαγιών και Εποπτείας (Συσκευές Ανίχνευσης, Κάμερες Επιτήρησης Δασικής Περιοχής, Συστήματα Ασφαλείας και Παρακολούθησης Κλειστού Κυκλώματος, Μετεωρολογικός Σταθμός, κτλ)

-Σταθμός Δορυφορικού Συστήματος βάσης

-Τηλεφωνικό Κέντρο

-Δύο οχήματα 4χ4 με ιδιοκατασκευή

Δορυφορικός πομποδέκτης – Τερματικό χειρός

-Drone

-Ηλεκτρονικές Πινακίδες Μεταβλητού Περιεχομένου σε πλήρη Λειτουργία

-Προκατασκευασμένο Κτήριο Βαρέως Τύπου Επιφάνειας 60 τ.μ.

-Έπιπλα

-Ανακαίνιση Παρατηρητηρίου Κλασικού Τύπου

-Εκπαίδευση Προσωπικού στις νέες τεχνολογίες

Με τις παρεμβάσεις αυτές, οι οποίες θα εκτελεστούν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα (καθότι η δημοπράτησή τους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας) ο Υμηττός μας θωρακίζεται σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό, έτσι ώστε να συνεχίσει να αποτελεί πνεύμονα ζωής για εμάς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.