ΕΝΕΒΑΠ & Σύλλογος Κοντόπευκου – Κοινό δελτίο τύπου για το θέμα της Δυσοσμίας

Αγαπητοί συμπολίτες,

Οι επικίνδυνες συνθήκες για την Δημόσια υγεία στο Κοντόπευκο εξ αιτίας του προβληματικού δικτύου αποχέτευσης, έγιναν πολλές φορές θέμα παρεμβάσεών μας προς τον Δήμο, τα μέσα ενημέρωσης και την ΕΥΔΑΠ.

Πριν από ένα μήνα περίπου, συνεργείο της ΕΥΔΑΠ αποκατέστησε μεγάλη διαρροή μεταξύ Αναξαγόρα και Χίου στην Δερβενακίων. Την προηγούμενη της επισκευής περίοδο, οι Σύλλογοί μας είχαν προβεί σε μια σειρά ενεργειών που από τα ίδια τα γεγονότα φαίνεται πως συνέβαλαν ώστε η  ΕΥΔΑΠ να αποκαταστήσει την βλάβη που υπήρχε. Το δίκτυο αποχέτευσης στο σημείο αυτό, είχε μεγάλη διαρροή λυμάτων που περνούσαν στο δίκτυο ομβρίων και ταλαιπωρούσαν για χρόνια την περιοχή με την δυσοσμία που προκαλούσαν.

Οι ενέργειές μας που συνέβαλαν στην επέμβαση της ΕΥΔΑΠ, ήταν οι εξής :

  1. 23/03/2023, Κοινή επιστολή διαμαρτυρίας στον Δήμο από τους 2 Συλλόγους. Την ίδια ημέρα επιστολή του Δήμου προς την ΕΥΔΑΠ.
  1. 6/5/2023 και αφού δεν υπήρξε ανταπόκριση από την ΕΥΔΑΠ, επιστολή από τους 2 Συλλόγους προς τον Γενικό Διευθυντή αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ
  1. Αφού και πάλι δεν υπήρξε ανταπόκριση προχωρήσαμε οι 2 Σύλλογοι στις 11/07/2023 σε καταγγελία κατά της ΕΥΔΑΠ, στην Αρχή Διαφάνειας. Μετά από 12 ημέρες, στις 23/07/2023 εμφανίζεται μεγάλο συνεργείο της ΕΥΔΑΠ και εκτελεί επισκευή της μεγάλης διαρροής στην Χίου και Δερβενακίων !

Έκτοτε μειώθηκε η δυσοσμία στην περιοχή αυτή και σήμερα δεν γίνεται αντιληπτή. Προφανώς η δυσοσμία προερχόταν από την διαρροή που επισκευάστηκε και με ευθύνη της ΕΥΔΑΠ για χρόνια δεν είχε αντιμετωπιστεί.

Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας ώστε να ελεγχθεί όλο το δίκτυο αποχέτευσης, και όλο το δίκτυο ομβρίων για να αντιμετωπιστεί η δυσοσμία και στις υπόλοιπες περιοχές του Κοντόπευκου.

Με Εκτίμηση

Εκ μέρους των ΔΣ οι Πρόεδροι των 2 Συλλόγων

   Μάκης Τάρλας                                                               Ανδρέας Αβραμίδης

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.