Ευτυχώς κάποιος ασχολείται με τα προβλήματα της πόλης την ώρα που άλλοι ψάχνουν … χρίσματα!

Γράφει η Λένα Μαρκή

Κι όμως δεν ήταν μια προεκλογική ομιλία και ας συγκέντρωσε πλήθος κόσμου. Ήταν κάτι ακόμη πιο σημαντικό που τράβηξε την προσοχή των πολιτών της Αγίας Παρασκευής. Ήταν η δέσμευση του Γιάννη Μυλωνάκη και των στελεχών του συνδυασμού του απέναντι στους πολίτες για τις προτεραιότητές τους ως αυριανή δημοτική Αρχή.

Τη στιγμή που άλλοι ασχολούνται με χρίσματα και επιχρίσματα, τη στιγμή που ακολουθούν παλαιοκομματικές μεθόδους προεκλογικής εκστρατείας χωρίς να αναζητούν την ουσία, οι «Αλλάζουμε» δείχνουν πως μπορούν να αλλάξουν πραγματικά την πορεία της Αγίας Παρασκευής. Να την οδηγήσουν στην ανάπτυξη με ένα πρόγραμμα απλό, δυναμικό και περιεκτικό, με προτάσεις για μια καλύτερη Αγία Παρασκευή, στο οποίο δεν διστάζουν να κάνουν κοινωνούς τους κατοίκους. Εξάλλου, από αυτούς ξεκίνησε, όταν ομάδες των ενεργών πολιτών «Αλλάζουμε», πρωτοπορώντας, βγήκαν στους δρόμους, επισκέφτηκαν τις συνοικίες της πόλης και ρώτησαν τους ίδιους τους κατοίκους. Άκουσαν τα προβλήματα και έβαλαν προτεραιότητες. Έτσι δημιουργήθηκε ένα πρόγραμμα αξιόπιστο, υλοποιήσιμο που αντιμετωπίζει πραγματικές ανάγκες και όχι προσωπικές εκτιμήσεις και επιθυμίες, ένα πρόγραμμα κατανοητό σε όλους.

Αυτό το πρόγραμμα παρουσίασε στην κεντρική πλατεία ένας κατανοητός, αποφασιστικός και ουσιαστικός Γιάννης Μυλωνάκης μπροστά σε έναν όμορφο κόσμο και μια εκπληκτική ατμόσφαιρα, όπου καταχειροκροτήθηκε. Δημιουργώντας έτσι ενθουσιασμό, προσμονή και ελπίδα σε όσους τον άκουσαν να δίνει χειροπιαστές λύσεις για την βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Με σύνθημα «Ανανέωση τώρα» δεσμεύτηκε εκεί μπροστά τους να δημιουργήσει μια Αγία Παρασκευή που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα από τους άλλους δήμους.

Πραγματικά (και εντελώς παρασκηνιακά) μιλώντας κατ’ ιδίαν και σε ανύποπτο χρόνο με στελέχη της παράταξης «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή» αντιληφθήκαμε ότι υπάρχει ένα κλίμα ενότητας και πολλές νέες ιδέες. Μας εξέπληξε το γεγονός ότι όλοι είναι διαβασμένοι και έχουν προτάσεις απλές, σύγχρονες και εφαρμόσιμες για σχεδόν όλα τα θέματα στη λειτουργία μια πόλης.  Και το εξαίσιο είναι, ότι τις καταλαβαίνουν, μπορούν να τις αναλύσουν και να τις υποστηρίξουν και όχι να κάνουν απλά μια παπαγαλία ή να κοιτούν με βλέμμα απλανές όταν τους ζητείται μια διευκρίνιση. Αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχει ενδιαφέρον πραγματικό, υπάρχει γνώση και ότι πίσω από το πρόγραμμα έχει πραγματοποιηθεί πολύ δουλειά και τίποτα δεν είναι τυχαίο, ούτε έγινε αβασάνιστα.

Έχουμε λοιπόν να αντιμετωπίσουμε μια νέα νοοτροπία διοίκησης, εργατική, φιλόδοξη (με την καλή έννοια), μοντέρνα, ελπιδοφόρα, συνεργατική και όχι ουτοπική και αναχρονιστική. Μην ξεχνάμε ότι τα ίδια τα στελέχη του συνδυασμού είναι κάτοικοι αυτής της πόλης, επαγγελματίες, οικογενειάρχες, νέοι & μεγαλύτεροι, που έχουν τις ίδιες απαιτήσεις διαβίωσης με τα άτομα στα οποία απευθύνονται.

Παρακολουθώντας τις συζητήσεις και τους σχολιασμούς στο διαδίκτυο προκύπτει ως επιμύθιο ότι  οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής αναζητούν ένα Δήμαρχο με νέες ιδέες, με ισχυρή ομάδα γύρω του, που να ακούει όλους αλλά να αποφασίζει γρήγορα και σωστά για το καλό της Πόλης. Ζητούν κάποιον που να είναι συνεπής σε όσα υπόσχεται πέρα από κόμματα και πολιτικά χρώματα.

Δεν είναι τυχαία λοιπόν η πολυπληθής παρουσία των κατοίκων και το θερμό αγκάλιασμα στον Γιάννη Μυλωνάκη. Όπως δεν είναι τυχαία η παρουσία τόσων πολλών κατοίκων στην παρουσίαση του προγράμματος των «Αλλάζουμε» στην κεντρική πλατεία, όταν την ίδια ώρα μερικά μέτρα πιο πάνω γίνονταν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Δημάρχου!

Ο Γιάννης Μυλωνάκης, μαζί με την ομάδα του ψηφοδελτίου του, τόλμησε να συγκεντρώσει τον κόσμο στην πλατεία και απέδειξε ότι δεν δυσκολεύεται να κερδίσει έλξη ενάντια στο βάρος των αιώνων της επανάληψης, αποτινάζοντας κομματικές ταυτότητες και χρωματικές ταμπέλες.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.