Κώστας Γουργούλης: Ένας νέος επιστήμονας με στόχο να αλλάξει στην Αγία Παρασκευή

Γράφει η Λένα Μαρκή

Ο Κώστας Γουργούλης μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστός στην πόλη, όμως έχει αφήσει τα χνάρια του και μάλιστα σε έναν ευαίσθητο τομέα, όπως είναι αυτός των σχολείων. Μετά από ένα πέρασμα από το διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού στη θέση του αντιπροέδρου, ορίστηκε πρόεδρος στην Α’ Βάθμια Σχολική Επιτροπή (2022-2023).

Πρόκειται για έναν νέο με γνώσεις, με σπουδές Λογιστικής στο Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και Μεταπτυχιακό στην Βιώσιμη Ανάπτυξη από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο. Πέρα όμως από τις σπουδές πρόκειται για ένα ενεργό και δραστήριο άτομο με διάθεση για δουλειά. Έχοντας ως γονιό έναν δραστήριο αυτοδιοικητικό και πρώην Αντιδήμαρχο, θα ήταν παράξενο να μην ασχολούνταν κι εκείνος με τα κοινά. Όπως λένε «το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει».

Απόδειξη ότι επί προεδρίας του στην Α’ Βάθμια Σχολική Επιτροπή έγιναν βάψιμο αιθουσών στο 9ο Δημοτικό, εξωτερικό βάψιμο με σχέδια στα σχολεία: 3ο Δημοτικό, 4ο Δημοτικό, 6ο Δημοτικό, 9ο Δημοτικό,1ο Δημοτικό, αγορά καινούργιων φωτοτυπικών μηχανημάτων και κλιματιστικών στα σχολεία. Τοποθετήθηκε προστατευτικό πλέγμα στο 4ο Δημοτικό για υγειονομικούς λόγους, με σκοπό να αποτραπούν τα περιστέρια να κάθονται και να ρυπαίνουν πόρτες, παράθυρα και χερούλια. Τελέστηκαν επίσης μικροεπισκευές και συντηρήσεις στα σχολεία. Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του ανέπτυξε μια ουσιαστική και αρμονική σχέση συνεργασίας με τους συλλόγους γονέων. Παρότι το χρονικό διάστημα υπήρξε μικρό, η δράση του ήταν πλούσια.

Όμως το ενδιαφέρον του δεν σταματά εκεί. Ζώντας στην περιοχή των Πευκακίων αγωνιά και ο ίδιος για το μέλλον της συνοικίας. Επιθυμεί να αποκτήσει η περιοχή το αθλητικό κέντρο που ακούγεται επί σειρά ετών, να δημιουργηθούν πεζοδρόμια και χώροι αναψυχής (πλατείες, παιδικές χαρές), ώστε να ανέβει το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων. Για το λόγο αυτό αποφάσισε να ενεργοποιηθεί και να συμμετέχει για μια ακόμη φορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αποφάσισε να προσφέρει  στο δήμο που μεγάλωσε και ζει με την οικογένειά του. Να προσφέρει τις ιδέες του, τη διάθεση, το μεράκι (όπως είχε πει σε μια παλιότερη συζήτηση που είχαμε) στους δημότες, γιατί πιστεύει ότι η Αγία Παρασκευή μπορεί να γίνει ένα από τα καλύτερα προάστια.

Παρακολουθούμε λοιπόν έναν νέο άνθρωπο με τόλμη, με διάθεση συνεργασίας, ανιδιοτελή και προσγειωμένο. Που ενδιαφέρεται, αγαπά  και ανησυχεί για τον τόπο του και το κοινωνικό σύνολο. Ως επιστήμονας με φρέσκιες ιδέες έχει τα εχέγγυα να εκπροσωπήσει τους συμπολίτες του με σύνεση και υπευθυνότητα.  

Ο Κώστας Γουργούλης είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου με τον ανεξάρτητο δημοτικό συνδυασμό «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή» του Γιάννη Μυλωνάκη και θεωρώ, ότι αξίζει την προσοχή μας, ώστε να του δοθεί η ευκαιρία να επιτύχει τους στόχους του.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.