Αρχική ΣΥΛΛΟΓΟΙ-ΦΟΡΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΙ Σύλλογος Τσακού: το ΟΤ118 πρέπει να περιέλθει στο Δήμο

Σύλλογος Τσακού: το ΟΤ118 πρέπει να περιέλθει στο Δήμο

Το Ο.Τ.118, για χρόνια ολόκληρα, ο Σύλλογος κατοίκων Τσακού, το διεκδικεί, να παραμείνει ελεύθερος χώρος.

Χώρος πρασίνου, όπως έχει χαρακτηριστεί, προς όφελος των μαθητών του όμορου 3ου Δημοτικού σχολείου και των κατοίκων της περιοχής μας

Την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023 ο Δήμαρχος κάλεσε το Δ.Σ., του συλλόγου για να ενημερώσει για την εξέλιξη του τόσο σημαντικού αλλά και χρονίζοντος ζητήματος.

Την απαλλοτρίωση του Ο.Τ.118.

Στην συνάντηση παραβρισκόταν ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου,

Από αυτή την  ενημέρωση, μετά από 20 και πλέον χρόνια αγώνων και μεγάλων προστριβών, διαμορφώθηκε ένα θετικό συμπέρασμα.

Ο Νομικός σύμβουλος του Δήμου, μάς είπε, ότι ήρθε σε συνεννόηση με τον Νομικό Σύμβουλο των ιδιοκτητών, που δέχθηκε, να έρθουν οι δύο πλευρές σε απ’ευθείας διαπραγμάτευση.

Δηλαδή, να εισπράξουν οι ιδιοκτήτες ένα ποσό που συμφώνησαν και το οικόπεδο να περάσει οριστικά στον Δήμο!!

Εδώ πρέπει να υπογραμμίσουμε, ότι πριν από 13 σχεδόν χρόνια, ο οικοπεδούχος είχε εισπράξει το ποσόν των 630.000 ΕΥΡΩ!! Πάνω-κάτω από τον ΔΉΜΟ!!

Ο Δήμαρχος για πρώτη φορά,!!! έχουν προηγηθεί πάμπολες διενέξεις και αρνήσεις του για το ζήτημα απόκτησης του Ο.Τ.118.

Στην πιο πάνω συνάντηση, δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει στις γραφειοκρατικές διαδικασίες, δανεισμού κλπ., έτσι ώστε το μέχρι τώρα αδύνατον, στο παρελθόν, να γίνει δυνατόν.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο, που επακολούθησε, στις 6 Σεπτεμβρίου, το θέμα απόκτησης του Ο.Τ.118 , ψηφίστηκε ομόφωνα, με τους όρους και προϋποθέσεις της εισήγησης του Νομικού συμβούλου. που δεν ήταν άλλη από αυτή που ενημέρωσε και το Δ.Σ.,του συλλόγου.

Θέλουμε να πιστεύουμε, ότι όποια Δημοτική αρχή προκύψει από τις εκλογές , θα τηρήσει τον λόγο και την δέσμευση  να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες για την οριστική απόκτηση του Ο.Τ.118.

Δεν θέλουμε να δούμε τα οπισθογυρίσματα  και τα λάθη του παρελθόντος, που πολύ καλά γνωρίζουμε όλοι.

Η πόλη, η περιοχή του Τσακού, χρειάζεται ελεύθερους χώρους, για να παίζουν τα παιδιά, να κοινωνικοποιούνται οι ενήλικες.

Δεν υπάρχουν πιά οι αλάνες, δεν υπάρχουν περιθώρια  για περισσότερη τσιμεντοποίηση.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ, ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ , ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ Ο.Τ.118.

                                                       ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

           Ο  Πρόεδρος                                                    Η Γραμματέας

Π.Πανουτσακόπουλος                                                     Ιωάννα Κουτσουρά

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.