Σιστοβάρη 2025: Ανάγκη των δημοτών κι όχι φιλέτο επιχειρηματιών!

.

Την προηγούμενη εβδομάδα κάναμε παρέμβαση στον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης, στην Αγίου Ιωάννου όπου απέναντι από το εμπορικό κέντρο εκτείνεται μια τεράστια έκταση, το κτήμα Σιστοβάρη. Εκεί, ως γνωστόν, λειτουργούσε το Da Vinci μέχρι να ανακληθεί η άδεια λειτουργίας του.

Σα να ξέραμε λοιπόν ότι θα ακουστούν απίστευτα πράγματα. Την Κυριακή 17/9 σε ένα άτυπο debate των επικεφαλής με θέμα τον πολιτισμό στην πόλη στο χώρο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής Χοροταξιδευτές αποκαλύφθηκαν μπροστά σε κατοίκους, χορευτικούς συλλόγους, την Ένωση Γονέων, μαζικούς φορείς και κατοίκους αυτά που ήδη ξέραμε.

Δε θέλουν όλες οι παρατάξεις το κτήμα Σιστοβάρη όταν αυτό περάσει στην ιδιοκτησία του Δήμου να αξιοποιηθεί για υπαρκτές ανάγκες (παιδικός σταθμός/πολιτιστικό κέντρο νεολαίας/πνευματικό κέντρο) αλλά το βλέπουν σα … φιλέτο προς παραχώρηση σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Πρώτος και καλύτερος ο Δήμαρχος Ζορμπάς, χωρίς να ξεκαθαρίσει τι εννοούσε, είπε δημοσίως και δεν το ανακάλεσε ποτέ, ότι ουτε σε δέκα χρόνια δε θα μας αφήσουν οι επιχειρηματίες να αξιοποιήσουμε το χώρο για το Δήμο. Καλούμε τη Διοίκηση να μας εξηγήσει αν ξέρει κάτι, αν κινδυνεύουμε να χάσουμε το χώρο ή αν απλά μας λέει έμμεσα ότι τα έχει βρει με επενδυτή για το κτήμα Σιστοβάρη. Σκοτεινά σημεία δε χωρούν όταν πρόκειται για την ενημέρωση των δημοτών! Δεν περιμέναμε βέβαια και τίποτα καλύτερο από μια Διοίκηση που εχθρεύεται τους δημόσιους χώρους ακολουθώντας πιστά την αντίστοιχη κυβερνητική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.

Όμως ο Δήμαρχος δεν ήταν μόνος του. Φάνηκε ότι είχε συμπαράσταση από μέρος της δήθεν ανεξάρτητης γαλαζοπράσινης αντιπολίτευσης, αυτής του κυρίου Μυλωνάκη με τα ήξεις αφήξεις περί συνδυασμού του πολιτισμού με την επιχειρηματικότητα.

Ως Φυσάει Κόντρα έχουμε πολύ ψηλά στο πρόγραμμα μας την αξιοποίηση του κτήματος Σιστοβάρη. Και όσο περνάει από το χέρι μας, μαζί με συλλογικότητες, μαζικους φορείς της πόλης και κατοίκους δε θα αφήσουμε το κτήμα Σιστοβάρη να χαθεί.

Οι ανάγκες των δημοτών θα μπουν πάνω από το κυνήγι του κέρδους. Και τους διαβεβαιώνουμε γι’ αυτό όπως το έκανε κι ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνίου.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.