Αναβολή για το Δ.Σ. – Βάπτιση θεμάτων ως επείγοντα σε μια «Τακτική Συνεδρίαση»

Γράφει η Λένα Μαρκή

Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά την επισήμανση του aparaskevi-images.gr και τις δημόσιες ανακοινώσεις τεσσάρων παρατάξεων της αντιπολίτευσης* ότι δεν θα παραστούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν επετεύχθη απαρτία και αναβλήθηκε. Παρόντες ήταν μόνο οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης.

Παρά την παρουσίαση του σχετικού νόμου η Πρόεδρος του Δ.Σ. και η δημοτική Αρχή επέμεναν πως τα υπό συζήτηση θέματα πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Μάλιστα η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το συμβούλιο θα επαναληφθεί στην Δευτέρα 2 Οκτωβρίου.

Την ίδια θέση έλαβε και ο νομικός σύμβουλος κ. Γεώργιος Λαζουράς που παρέστη, αλλά ως νομικός σύμβουλος του Δημάρχου και ως το άτομο που ασχολήθηκε με την υπόθεση του 2ου Θέματος τι άλλο θα μπορούσε να κάνει;;;

Απορίες που μας δημιούργησε το σύντομο live:

        Άραγε γνωρίζει κανείς από τη δημοτική Αρχή (όλη η δημοτική ομάδα περιλαμβάνεται) τι σημαίνει ακριβώς «έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης»; Είναι εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη η διέλευση του μαραθώνιου από την πόλη; Είναι εξαιρετικά επείγουσα και απρόβλεπτη ανάγκη η παράταση χρονικού ορίου για τη συντήρηση οχημάτων και μηχανημάτων; Δεν γνώριζαν από πριν πότε λήγει η υπηρεσία αυτή ώστε να το φροντίσουν νωρίτερα; Ομοίως για το κτίριο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, τώρα ανακάλυψαν ότι λήγει η σύμβαση μίσθωσης και ότι η ιδιοκτήτρια θέλει να το πουλήσει; Ας το πάνε στο κτίριο του ΚΕΠ που μισθώνει ο Δήμος και μένει αχρησιμοποίητο. Τσάμπα το πληρώνουμε οι δημότες!!! Μην τρελαθούμε τώρα!!! (Αναλυτικά τα θέματα του Δ.Σ. μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ)

        Ας έρθουμε στο 2ο Θέμα που προέβαλαν ως το πιο άμεσο και σημαντικό.

Αρχικά αν πραγματικά ήταν κατεπείγον το θέμα των οικοπέδων, όφειλε η δημοτική Αρχή να το φέρει προς συζήτηση ΜΟΝΟ του και σε «Κατεπείγουσα συνεδρίαση» και όχι σε «Τακτική» μαζί με άλλα θέματα. Άρα από μόνη της ακύρωσε το χαρακτήρα του επείγοντος!

Πρόκειται για την απευθείας αγορά ακινήτων επί της Λ. Μεσογείων για την μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου. Το πρόβλημα του αμαξοστασίου είναι γνωστό και υπαρκτό επί σειρά ετών και δημάρχων. Σημειώστε δε ότι πρόσφατα η δημοτική Αρχή προέβη σε μίσθωση ακινήτου κοντά στο αμαξοστάσιο για να μεταφέρει εκεί κάποια οχήματα της Καθαριότητας (όπου σύμφωνα με το δήμο Χαλανδρίου έχει χρήση Αμιγούς Κατοικίας και απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων). Τώρα λοιπόν, στη λήξη της θητείας της η δημοτική Αρχή ανακάλυψε τα συγκεκριμένα οικόπεδα που είναι προς πώληση. Ακριβώς μέσα στην προεκλογική περίοδο … Γιατί όταν γινόταν πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος τα προηγούμενα χρόνια δεν εμφανίζονταν κανείς εκ των ιδιοκτητών; Και βέβαια πρέπει  να σπεύσουμε να τα καπαρώσουμε μην μας τα πάρει άλλος ενδιαφερόμενος, συγκεκριμένα κάποιος Αλβανός που δίνει περισσότερα κατά τον κ. Λαζουρά. Το κόστος αγοράς τους ανέρχεται στις 611.000€ συνολικά.

Για το αν υπάρχουν άλλοι ενδιαφερόμενοι και για την τιμή μονάδας θα τα πούμε σύντομα… Ας μας απαντήσουν όμως αυτά τα χρήματα υπάρχουν; Και ας μας πουν συνολικά πόσα χρήματα θα φεσωθεί ο επόμενος δήμαρχος (όποιος κι αν είναι αυτός), υπολογίζοντας για παράδειγμα στο δάνειο που θα λάβει ο Δήμος από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων για το κολυμβητήριο του ποσού των 2.000.000€. Επίσης σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Οικονόμου (Νέα Αρχή), που δεν διαψεύστηκε από τον κ. Ζορμπά, έγινε λήψη προκαταβολής 800.000€ έναντι των τακτικών επιχορηγήσεων του 2024 από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.).

Αφήνω δε ασχολίαστες κάποιες σπαραξικάρδιες εκφράσεις τύπου «οι καημένοι οι εργαζόμενοι» που τους θυμήθηκαν προεκλογικά και ξέχασαν την πρόσφατη κόντρα και με τα δύο σωματεία εργαζομένων.

Το τελευταίο διάστημα ο κ. Ζορμπάς βγάζει σταδιακά υποτιθέμενους άσσους από το μανίκι του (αν αναλυθούν βέβαια μόνο άσσοι δεν είναι)  που είναι για το καλό της πόλης και που αγνοούσε όλη την 4ετία. Κατ’ αυτόν φυσικά ο δήμαρχος φροντίζει για την πόλη μέχρι την τελευταία στιγμή. Ας θυμηθούμε όμως, όταν ο πρώην Δήμαρχος Γ. Σταθόπουλος δημοπράτησε την ανάπλαση της πλατείας του Αη Γιάννη την τελευταία μέρα της θητείας του, πόσα άκουσε στη συνέχεια από τον κ. Ζορμπά για το ηθικόν της πράξης του!

Είναι σαφές πως με τις τοποθετήσεις που έγιναν στο σύντομο live αυτής της παρ’ ολίγον συνεδρίασης έγινε μια προσπάθεια ψυχολογικού εκβιασμού προς την αντιπολίτευση ώστε να ενδώσουν για την πρόσκληση της Δευτέρας. Ειπώθηκε δε ότι αν την Δευτέρα δεν υπάρξει απαρτία θα γίνει ξανά κλήση σε συνεδρίαση την Παρασκευή οπότε θα περάσουν τα θέματα με την πλειοψηφία. Τον αν στη συνέχεια κινδυνέψουν με ακύρωση δεν απασχόλησε κανέναν. Σκοπός μάλλον είναι το προεκλογικό φαίνεσθαι.

Άραγε οι υποψήφιοι του ψηφοδελτίου της «Αγίας Παρασκευής η πόλη μας» συμφωνούν με αυτή την αυταρχική και βεβιασμένη τακτική; Συμφωνούν με την μη τήρηση της νομοθεσίας και την προσπάθεια να βαπτιστούν κατεπείγοντα θέματα που δεν είναι έτσι σε καμία περίπτωση; Τέτοιου είδους τακτικές καλούνται να ψηφίσουν και να επιλέξουν οι ψηφοφόροι αυτής της πόλης; Αν ναι, τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας …

*«Νίκη πολιτών Αγίας Παρασκευής», «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή», «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή» και «Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευή”.

—–

Λάβετε ενεργά μέρος στην καθημερινή ενημέρωση του www.aparaskevi-images.gr , στέλνοντας φωτογραφίες, video, ή ένα μήνυμα στο  info@aparaskevi-images.gr Ή μπείτε στην σελίδα μας στο Facebook  ή στο Twitter.

Απαγορεύεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο η χρήση ή η αναπαραγωγή των άρθρων και των φωτογραφιών της ιστοσελίδας aparaskevi-images.gr, σε οποιοδήποτε μέσο χωρίς να αναγράφεται η πηγή προέλευσης. Η χρήση και η αναπαραγωγή αυτών για εμπορικούς σκοπούς απαιτεί την έγγραφη άδεια του ιδιοκτήτη και κατόχου των αντιστοίχων δικαιωμάτων.